درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

پودر و کره کاکائو دو ماده اصلی در تولید شکلاتهای کاکائویی بوده و هر دو حاصل تغییراتی نه چندان زیاد روی دانه کاکائو می باشند. این دانه یکی از محصولات کشاورزی مورد علاقه و مخصوص سرخپوستان آمریکای مرکزی بوده و در فرهنگ این اقوام گاهی به شکل پول و گاهی به عنوان نوشیدنی استفاده می شده است.

درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

 آزتکها که از تمدن های قدیم سرخپوستی بودند و تا زمان تسخیر قلمروشان به دست مهاجمان اروپایی – پس از کشف قاره امریکا – حکمرانی می کردند، این دانه ها را کوبیده و شربت گرم آنرا در مراسم خود می نوشیدند.

درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

مجله تکناز : پس از انقراض حکومتهای بومی آمریکای لاتین توسط اسپانیائیها، این دانه به اروپا و پس از آن به تمام نقاط جهان رسید اما نه به شکل نوشیدنی بلکه با تغییرات زیاد به صورت شکلاتهای امروزی در آمد و در نواحی مختلفی از جهان که مستعد کشت دانه کاکائو بود، کشت شد .

درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

همانطور که در شکل مشاهده می شود مناطق استوایی در تمام دنیا به کشت کاکائو اختصاص یافته که محصول هر منطقه خواص ویژه ای دارد.


درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

دانه کاکائو از میوه درخت تئو بروما به دست می آید . همانطورکه در تصویر ملاحظه می کنید میوه درخت بر روی تنه اصلی می روید و پس از رسیدن چیده می شود.


درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

مجله تکناز : پس از شکافتن میوه ، محتویات داخلی شامل دانه های کاکائوی خام و غلاف لزج سفید رنگ دور آن را خارج می کنند. بعد از این دانه ها را به صورت توده ای روی هم انباشته می کنند تا تخمیر شده و لایه لزج به راحتی از روی دانه جدا گردد.


درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

 

درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

 

بعد از این مرحله دانه کاکائو به شکل زیر در می آید .در این عکس دانه کاکائو قبل از تخمیر و در غلاف سفید و لزجش و بعد از تخمیر و زدودن غلافش دیده می شود.

درخت کاکائو را دیدن !+ خواص
 
خواص کاکائو :
 

پودر کاکائو از تخم درخت کاکائو تهیه می شود. کلمه کاکائو برای درخت، لوبیای آسیاب شده و پودر آن مورد استفاده قرار می گیرد. این تخم ها درون غلاف می رویند. در هر غلاف حدود 20 تا 60 عدد تخم وجود دارد که آن را لوبیا می نامند. لوبیا ها حاوی 40 تا 50 درصد چربی هستند که باعث طعم تلخ آن می شود. این چربی خواص بسیاری برای سلامت بدن دارد که به لوبیا ارزش بیشتری می بخشد. این لوبیای کوچک تاریخچه بسیار طولانی دارد. ردپای اصل این درخت با توجه به «دی ان ا» به آمازون می رسد که توسط مردم اولمک و مایان به گواتمالا و مکزیک منتقل شده است. مردم معتقد بودند که این غذای خدایان است و به عنوان پول رایج برای داد و ستد استفاده می شد.

درخت کاکائو

درخت کاکائو را دیدن !+ خواص

 

 

 

کاکائو غنی از فلاونون باعث بهبود عملکرد قلب و عروق در دوران کهولت سن خواهد شد.

 

 

 

کاکائو کلسترول را بهبود می بخشد.

 

 

 

کاکائو جریان خون به مغز را گسترش می دهد.

 

 

 

گروه محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف بالای کاکائو باعث کاهش سکته مغزی و زوال عقل می گردد. این یافته در مورخ 4 آپریل 2008 منتشر شد.

 

 

 

کاکائو سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.

 

 

 

کاکائو فشار خون را کاهش می دهد.

 

محققان در انجمن سرطان آتلانتا آمریکا 133 نفر از سرخپوستان قبیله کونا ساکن در پاناما را با 183 نفر از افراد این قبیله که به منطقه وراکروز نقل مکان کرده بودند مقایسه کردند. فشارخون به طور چشمگیری در میان گروه ساکن در پاناما پایین تر بود. آزمایش ادرار مشخص کرد که هیچگونه تفاوتی در نمک مصرفی رژیم غذایی آن ها نبوده است.
بررسی رژیم غذایی از 118 قلم نشان داد که آن ها رژیم غذایی مشابهی داشتند تنها گروه دارای فشار خون پایین تر 10بار بیشتر کاکائو غنی از فلاونون مصرف کرده بودند.

 

منبع : مجله تکناز