10 راه برای رسیدن به یک زندگی شاد

10 راه برای رسیدن به یک زندگی شاد

بعضي ها انگار به صورت ذاتي شاد و سرزنده هستند و بعضي ديگر نيز به نظر مي رسد که به قول معروف، نافشان را با غم و دلمردگي بريده اند! افراد غمگين تصور مي کنند که شاد بودن بايد در ژنشان باشد و مسئله شاد زندگي کردن، مهارتي نيست که آن را بياموزند و بتوانند خودشان را تغيير دهند. بهتر است بدانيد برخلاف نظر اين عده، ما انسان ها تنها موجوداتي هستيم که مي توانيم تصميم بگيريم زندگي شادي داشته باشيم يا زندگي مان را صرف انجام کارهايي کنيم که ما را غمگين و افسرده مي کنند.

 

دوري از منفي بافي، عقايد و تصورات تکراري و افراد منفي گرا دشوار، اما براي تغيير حال ما از بد به خوب، بسيار موثر است. اگر آزمون روان سنجي روز پنج شنبه صفحه خانواده و مشاوره را انجام داده باشيد، مي توانيد ميزان شاد يا غمگين بودنتان را بسنجيد.

 

در ادامه اين مطلب راهکارهايي براي شاد زيستن مطرح خواهد شد که خواندنشان براي شما، ضروري به نظر مي رسد.

 

نااميدي سراسر وجودتان را فرا نگيرد

اولين و مهم ترين کاري که بايد انجام دهيد، اين است که بينش خود را نسبت به اين دنيا و سختي ها و بلاهاي آن عوض کنيد. اين دنيا در کنار حوادث شيرين، تلخي ها و ناکامي هايي نيز دارد و نبايد به محض مواجه شدن با سختي، احساس نااميدي کنيد.

 

در زندگي خود، بي هدف نباشيد

معمولا افرادي که براي زندگيشان هدف گذاري نکرده اند، دليلي براي شاد شدن در زندگي نمي يابند. بنابراين يکي از گام هاي مهم براي شاد زيستن، آشنايي با تکنيک تعيين هدف در زندگي است. توجه داشته باشيد که در هدف گذاري بايد از ميان اهداف خود، هدفي را انتخاب کنيد که اميد بيشتري به موفقيت آن داريد و در تلاش براي تحقق آن، فقط به فکر تاييد يا تکذيب ديگران نباشيد. البته از مشورت متخصصان بهره بگيريد. همچنين شما براي تعيين يک هدف، بايد واقع بين باشيد.

 

گذشته، به گذشته تعلق دارد

يکي از عمده ترين مواردي که مي تواند شادي را از شما بگيرد، اين است که دائم افسوس گذشته را بخوريد. شما نمي توانيد گذشته را تغيير دهيد و دليلي ندارد با آن زندگي کنيد؛ پس تمام مشکلات و اشتباه هاي گذشته را فراموش کنيد. گذشته ها، گذشته است و شما هر قدر هم بکوشيد، نمي توانيد آن را تغيير دهيد. در واقع خطاها از ما افرادي قوي تر وعاقل تر مي سازند و ما نيز از آن ها درس مي گيريم و به نقاط ضعفمان پي مي بريم. حتي پر تنش ترين و غم انگيزترين موقعيت ها نيز سرانجام درس هاي مفيدي براي ما خواهند داشت.

 

فقط نقاط منفي تان را نبينيد

خود را همان طور که هستيد، قبول کنيد. هر انساني يک سري معايب و يک سري محاسن دارد که در بعضي موارد، توان تغيير آن ها را ندارد. به طور مثال، ممکن است فردي يک مشکل بدني داشته باشد که هميشه به خاطر آن تحت فشار رواني باشد ولي زماني که بپذيرد مشکل دارد و توان تغيير آن را نيز ندارد و بايد با همين مشکل زندگي کند، آرامش رواني بيشتري پيدا خواهد کرد. البته چنين افرادي بايد با توجه به نقاط مثبتشان، بررسي کنند که با چه کارهايي مي توانند نقاط ضعفشان را جبران کنند.

 

در مواجهه با مشکلات بحران سازي نکنيد

يکي از دلايلي که افراد در زندگي غمگين و بي حوصله هستند، بحران سازي هاي آن هاست. بعضي افراد در مواجهه با مشکلات، مشکلات را براي خودشان از آنچه که هستند، بزرگ تر جلوه مي دهند. بسياري از افراد مي گويند زماني که با مشکلي مواجه مي شويم، به شدت آشفته و مضطرب مي شويم ولي بعد از مدتي متوجه مي شويم که آن مشکل آن قدر ها هم آسيب رسان نبوده است.

 

10 روش کاربردي براي شاد بودن

وقتي صحبت از شادي و نشاط به ميان مي آيد، خيلي ها مي گويند: «دل خوش سيري چند؟!» شاد بودن اما برخلاف تصور اين افراد بستگي مستقيم به خود ما دارد. زندگي سخت است، فراز و نشيب دارد، سختي در آن کم نيست اما فردي در زندگي هنرمند خوبي است که با وجود همه اين موانع، بهانه اي براي شادي پيدا کند. توصيه هاي کاربردي و ساده اي را که در ادامه مي آيد براي رسيدن به اين هدف به کار گيريد:

 

1. گلکاري يا باغباني کنيد.

2. پول هاي خود را خرج دلخوشي هاي کوچک و زياد کنيد و مدام به دنبال آرزوهاي گران و دست نيافتني نباشيد.

3. روي کاري که همين الان در حال انجام آن هستيد، تمرکز بيشتري کنيد تا با رسيدن به موفقيت، احساس شادي در شما بيشتر شود.

4. در يک مهارت جديد، متخصص شويد. تشخيص اينکه چه مهارتي باشد به سليقه و توانايي خودتان بستگي دارد.

5. نگراني هايتان درباره آينده را روي يک کاغذ بنويسيد، در يک پاکت نامه بگذاريد و به معناي واقعي مهر و مومش کنيد!

6. اطرافتان را با افراد شاد شلوغ کنيد. گاهي در جمع خانواده تان جوک بگوييد و شوخ طبع باشيد.

7. کار هاي داوطلبانه انجام دهيد. کارهاي داوطلبانه مي توانند کارهايي خلاقانه براي کمک به ديگران باشند.

8. در پايان هر روز، حداقل ۳ اتفاق خوبي را که رخ داده يادداشت کنيد و قبل از شروع روز بعد، حتما نگاهي به آن بيندازيد.

9. مقايسه خود با ديگران را متوقف کنيد. مهم نيست که اين مقايسه در زمينه مالي باشد يا تحصيلي.

10. از هر فرصتي براي ورزش استفاده کنيد چراکه ورزش در افزايش روحيه و اعتماد به نفس، تاثير قابل توجهي دارد.

 

تهیه و تنظیم : مجله تکناز

منبع : سلامت نیوز