چگونه می توان خلبان شد ؟

چگونه می توان خلبان شد ؟

برای خلبان شدن چه کارهایی لازم است ؟

 

شرکت‌هاي حاضر در صنعت هواپيمايي دريافته‌اند که سرمايه‌گذاري بر روي ايمني در تمامي سطوح شرکت، يک سياست اصولي و منطقي است.

 

يکي از گام‌هايي که در اين زمينه برداشته شده است، وجود متخصصين ناوبري هوايي در هواپيماهاي مسافربري، ترابري و شکاري مي‌باشد که به عنوان رکن اصلي يک پرواز ايمن محسوب مي‌شوند. ناوبر هوايي‌ را تقريباً مي‌توان‌ خلبان‌ دوم‌ ناميد؛ فردي‌ که‌ قبل‌ از پرواز مسؤوليت‌ تهيه‌ و طراحي‌ نقشه‌ مسير پرواز را برعهده‌ دارد و تعيين‌ مي‌کند که‌ هواپيما بايد در چه‌ ارتفاعي‌، با چه‌ سرعتي‌ و در چه‌ هوايي‌ پرواز نمايد و اگر هواپيما رادار داشته‌ باشد، ناوبر در پشت‌ رادار مي‌نشيند و ابرهاي‌ مختلف‌ را شناسايي‌ مي‌کند.

 

براي‌ مثال‌ اگر در صد مايلي‌ هواپيما، ابرهاي‌ باران‌زا وجود داشته‌ باشد، او مسير جديدي‌ را به‌ خلبان‌ پيشنهاد مي‌کند تا با ابرهاي‌ باران‌زا برخورد نداشته‌ باشد و در واقع‌ مسير را دور مي‌زند تا با امنيت‌ کامل‌ هواپيما را به‌ مقصد برساند. البته‌ تمام‌ هواپيماها ناوبر ندارند اما اگر هواپيمايي‌ ناوبر داشته‌ باشد، قدرت‌ مانور بيشتري‌ دارد. چون‌ در هواي‌ نامناسب‌ نيز مي‌تواند پرواز کند.

 

عده‌اي‌ از ناوبرها نيز براي‌ هواپيماهاي‌ شکاري‌ آموزش‌ مي‌بينند (دانشگاه‌ هوايي‌ شهيد ستاري‌ بيشتر در اين‌ زمينه‌ آموزش‌ مي‌دهد) که‌ اين‌ افراد در نهايت‌ کار پيچيده‌تر و مهم‌تري‌ را انجام‌ مي‌دهند چون‌ علاوه‌ بر فعاليت‌هاي‌ يک‌ ناوبر هواپيماي‌ مسافربري‌ يا ترابري‌ بايد دوره‌هاي‌ مختلفي‌ از جمله‌ دوره‌ نجات‌ خدمه‌ از مرگ‌ را بگذرانند و سلاح‌ها و مهمات‌ را نيز کنترل‌ کنند. همچنين‌ بايد رادار هواپيماهاي‌ دشمن‌ را شناسايي‌ کرده‌ و در صورت‌ لزوم‌ از اسلحه‌ هواپيما بر ضد دشمن‌ استفاده‌ کنند.

 

چگونه می توان خلبان شد ؟

كاپیتان هوشنگ شهبازی یکی از موفق ترین خلبانان ایرانی

توانايي‌هاي‌ لازم‌ :
دانشجوي‌ ناوبري‌ هوايي‌ بايد در دروس‌ رياضيات‌ و زبان‌ قوي‌ بوده‌ و از سرعت‌ عمل‌، مهارت‌ و قدرت‌ تجزيه‌ و تحليل‌ خوبي‌ برخوردار باشد تا بتواند در مواقع‌ بحراني‌، وظيفه‌ خود را به‌ خوبي‌ انجام‌ دهد.

 

موقعيت شغلي در ايران‌ :
فرصت‌هاي شغلي اين رشته مانند ساير رشته‌هاي دانشگاه علوم و فنون هوايي شهيد ستاري است.

 

درس‌هاي‌ اين‌ رشته‌ در طول‌ تحصيل‌ :

دروس‌ پايه :
رياضي‌، فيزيک‌، آمار و احتمالات‌، معادلات‌ ديفرانسيل‌.

دروس‌ اصلي :
مباني‌ کامپيوتر، آشنايي‌ با ليزر، مباني‌ برق‌، مباني‌ الکترونيک‌، ديناميک‌ عمومي‌، استاتيک‌، ارتعاشات‌ عمومي‌.

دروس‌ تخصصي :
فيزيولوژي‌ هوايي‌، اصول‌ پرواز، اصول‌ ايمني‌ پرواز، زبان‌ تخصصي‌، موتور هواپيما، قوانين‌ هوانوردي‌، سيستم‌الکترونيکي‌، هواپيما، هواشناسي‌، جنگ‌ الکترونيک‌، پرواز مقدماتي‌، پرواز پايه‌، پرواز پيشرفته‌، رهگيري‌ هوايي‌، سيمولاتور پرواز، سرويس‌ هوانوردي‌، سيستم‌ کمک‌ ناوبري‌، سيستم‌ کنترل‌.

 

منبع : سماتک