طرز تهیه ی دلمه حصیری مجلسی

طرز تهیه ی دلمه حصیری مجلسی

دلمه یک غذای پرطرفدار است که در فصل بهار با برگ درخت انگور تهیه می شود اما در این روش تهیه دلمه در تمام فصول می توان تهیه کرد زیرا فلفل دلمه ای در تمام فصول می توان تهیه کرد.

 

مواد لازم جهت دلمه حصیری:
فلفل دلمه ای رنگی      3 عدد
کدو      3عدد

برنج ریز      یک پیمانه
گوشت چرخ کرده      250 گرم
رب     یک قاشق غذاخوری
نعناع خشک     یک قاشق غذاخوری سر خالی
جعفری خشک      یک قاشق غذاخوری سر خالی
پیاز کوچک     دو عدد
روغن مایع     4 قاشق غذاخوری
زردچوبه     یک قاشق چای خوری
نمک     به مقدار لازم
فلفل     به مقدار کم

 

طرز تهیه دلمه حصیری :
پیاز ها را ریز ریز خرد نموده و با روغن تفت دهید.

 

زرچوبه و فلفل و گوشت را اضافه نموده و تفت دهید.

 

رب را اضافه نموده و تفت دهید.

 

برنج را شسته و به همراه یک پیمانه آب داخل قابلمه بریزید.

 

شعله را کم نمایید تا با حرارت ملایم مواد داخلی دلمه بپزند.

 

وقتی آب داخل قابلمه کاملا کشیده شد، شعله گاز را خاموش کرده و نعناع خشک و جعفری خشک را اضافه نموده و خوب هم بزنید.

 

برای شروع کار، یک عدد فلفل و یک عدد کدو را خوب شسته و آماده کنید.

 

سر فلفل دلمه ای را با فاصله نیم سانتی متر بریده و جدا کنید.

 

با چاقو برشهای عمودی روی فلفل دلمه ایجاد کنید به طوریکه این برشها از یک سانتی متر سر فلفل شروع شده و تا یک سانتی پایین فلفل ادامه داشته باشند.

 

کدو را به صورت ورقهای و به ضخامت 2 میلی متر ببرید.

 

برشهای ایجاد شده را یک در میان مطابق تصویر بریده و جدا کنید.

 

کدوی ورقه شده را یک در میان از لای برشهای فلفل دلمه ای رد کنید .

 

سر و انتهای کدو را با خلال دندان ثابت کنید.

 

خلال دندان ها را کمی بیرون فلفل نگه دارید تا بعد از پخت به راحتی بتوانید بیرون بیاورید.

 

مطابق تصویر ردیف دوم کدو را برعکس ردیف اول از لای فلفل رد  کنید.

 

عمل بافت کدو را تا آخر فلفل دلمه ای ادامه دهید تا شکل نهایی مطابق تصویر باشد.

 

داخل فلفل دلمه ای را با مواد آماده شده پر کنید.

 

در موقع پر کردن هیچ پونه فشاری به مواد وارد نکنید در غیر اینصورت مواد بعد از پخت از داخل فلفل بیرون میریزند.

 

باقی مانده کدو و فلفل دلمه ایها را ریز ریز خرد کرده و درون قابلمه ای با کمی روغن تفت داده و کمی زردچوبه و فلفل و نمک اضافه کنید.

 

دلمه های آماده شده را داخل قابلمه چیده و یک پیمانه پلوپز آب اضافه کنید.

 

حرارت را کم نمایید.

 

تقریبا بعد از یک ساعت دلمه ها را به آرامی در ظرف سرو چیده و خلال ها را بیرون بکشید  

منبع : isfahan.irib.ir