خواص دارویی زیره برای درمان میگرن

خواص دارویی زیره برای درمان میگرن

خواص زیره

 

* برای کودکان کم اشتها هم زیره می‌تواند یک اشتهاآور مفید باشد.

 

* زیره، آنتی‌اکسیدانی قوی است و می‌تواند ماده گیاهی مفیدی در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان کولون باشد. زیره سیاه در مقایسه با زیره سبز خاصیت آنتی‌اکسیدان قوی‌تری دارد.

 

* در طب سنتی زیره به عنوان یک ماده قاعده آور می‌تواند تأثیرات مفیدی در درمان اختلالات قاعدگی و یائسگی زودرس داشته باشد.

 

* زیره همچنین باعث افزایش ترشح شیر شده و به زنان شیرده توصیه می‌شود برای افزایش شیر از ترکیبات زیره استفاده شود.

 

* زیره سیاه خاصیت گرم و خشک دارد و نیرو دهنده و تقویت‌کننده عمومی بدن است.

 

* زیره خاصیت ضد درد دارد و نوشیدن دم کرده آن در کاهش دردها به ویژه سردردهای میگرنی مفید است.

 

* جویدن زیره راهی برای کاهش بوی بد دهان به ویژه در افراد سیگاری است.

 

* زیره خواصی دیگری نیز دارد از جمله: ضدالتهاب، تقویت‌کننده قوای جنسی، افزایش‌دهنده تعریق و ادرار و التیام دهنده زخم.

 

نکات مهم در مورد زیره :

 

زیره خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و در پیشگیری از سرطان کولون موثر است.

 

برای رسیدن به اثرات درمانی زیره مصرف کم آن (کمتر از یک گرم در روز) کافی است. از مصرف زیاد زیره خودداری کنید که مانند تمامی گیاهان دارویی عوارض خواهد داشت.

 

زیره نه فقط به عنوان چاشنی در آشپزی ایرانی جایگاه خاصی داشته و طعم دل‌پذیری به غذاهای ما می‌دهد، بلکه خواص دارویی و درمانی زیادی نیز دارد. زیره‌ای که استفاده می‌کنیم، انواع متفاوتی از جمله سبز و سیاه دارد و در واقع، میوه گیاه زیره است که در بسیاری از مناطق ایران به ویژه کرمان و خراسان یافت می‌شود.

 

زیره نه فقط به عنوان چاشنی در آشپزی ایرانی جایگاه خاصی داشته و طعم دل‌پذیری به غذاهای ما می‌دهد، بلکه خواص دارویی و درمانی زیادی نیز دارد.

 

مهم‌ترین استفاده درمانی زیره: کمک به درمان اختلالات گوارشی و سوءهاضمه

 

* زیره ضد نفخ و بادشکنی بسیار قوی و مفید است و به افرادی که مشکل گاز روده و نفخ دارند، توصیه می‌شود روزانه از زیره و ترکیبات مختلف آن استفاده کنند. مصرف نصف قاشق مرباخوری زیره بعد از غذا یا اضافه کردن آن به غذای روزانه از جمله برنج و نان یکی از روش‌ها در کاهش نفخ است.

 

* با توجه به مواد مۆثره موجود در زیره سبز که خاصیت ضداسپاسم عضلات دارد، از اسانس یا عرق زیره می‌توان در درمان دردهای کولیک و نیز دل پیچه و قولنج کودکان استفاده کرد. افزودن زیره به غذاها در هضم غذا و ترشح آنزیم‌های گوارشی نیز کمک می‌کند.

 

* با توجه به خواص میکروبی و قابض بودن زیره سبز مصرف آن هنگام اسهال و عفونت‌های دستگاه گوارشی توصیه شده است.

 

* بعضی مطالعات نشان داده است استفاده از ترکیب 4-2 گرم زیره و شیرین‌بیان در روز تأثیر مفیدی درمان برخی اختلالات سوءهاضمه از جمله ترش کردن دارد.

 

 

منبع : سماتک