دكتر ابوالقاسم جزایری گفت: به منظور كاهش احساس تشنگی در طول روز، لازم است در وعده سحر به مصرف كافی مایعات از جمله آب و دوغ كم نمك توجه شود.
وی به روزهداران توصیه كرد كه در ایام روزهداری از شام سبك استفاده كنند و گفت: مصرف شیربرنج، حلیم بدون روغن، كوكو و كتلت كم چرب و مواردی از این قبیل برای شام بسیار مناسب است، چرا كه شام سنگین سبب میشود فرد هنگام سحر احساس گرسنگی نكند و نتواند به میزان كافی غذا بخورد و در نتیجه در طول روز احساس گرسنگی داشته باشد. / ایسنا
روزهداران مبتلا به صرع زیره میل كنند
معاون پژوهشی انجمن صرع ایران گفت: بیماران مصروع در ماه رمضان در غذاهای خود، دانه زیره استفاده كنند و هنگام سحر و افطار حتما خرما بخورند.دكتر كوروش قرهگوزلی درباره تغذیه بیماران مصروع در ماه مبارك رمضان اظهار كرد: غذای این گونه افراد باید از پروتئین زیادی برخوردار باشد، البته مصرف گوشت گوسفند و خودداری از خوردن گوشت گوساله و ماهی به آنان توصیه میشود. وی با بیان اینكه مبتلایان به صرع مواد غذایی معروف به «سردی» را مصرف نكنند، گفت: این بیماران بهتر است از خوردن میوههایی مانند خیار و گوجه فرنگی پرهیز كنند، البته از نظر علمی رابطه خوردن این مواد با تشدید صرع ثابت نشده اما گزارشهای زیادی از بیماران درباره افزایش حملات صرع پس از مصرف مواد غذایی موسوم به سردی دریافت شده است. / ایسنا
رمضان بهترین فرصت برای لاغر شدن
یك متخصص تغذیه گفت: ماه رمضان بهترین فرصت برای كسانی است كه اضافه وزن دارند و میخواهند به وزن طبیعی خود برسند.دكتر محسن نامور افزود: افرادی كه رژیم لاغری دارند و مایلند این رژیم را در ماه مبارك رمضان ادامه دهند، اغلب دچار اضافه وزن میشوند. چون از یك طرف كاهش فاصله وعدههای غذایی را داریم و از سوی دیگر مصرف مواد قندی و چربی در این ماه افزایش مییابد.وی گفت: متاسفانه در ماه مبارك رمضان تمایل این قبیل افراد برای مصرف مواد قندی مثل حلوا، زولبیا و بامیه افزایش مییابد اما حتی اگر حجم و میزان مصرفی این خوراكیها بسیار كم باشد، بازهم بدن با مصرف آنها در هر وعده غذایی كالری فراوانی دریافت میكند.