بر اساس گزارشی که از سوی گوگل منتشر شد، دولتهای برزیل و لیبی بیشترین تقاضا را از این شرکت جستوجوی اینترنت برای برداشتن محتوا داشتهاند.
مقامات برزیل در نیمه نخست سال جاری میلادی ۳۹۸ بار از گوگل تقاضای برداشتن اطلاعات داشتند.
بر اساس دومین گزارش گوگل از شفافیت دولتها که شامل ۳۵ کشور است، میزان تقاضاهای برزیل دو برابر لیبی است که با ۱۴۹ مورد تقاضا در رتبه دوم قرار گرفت و پس از آن آمریکا و آلمان به ترتیب با ۱۲۸ و ۱۲۴ تقاضا قرار گرفتند.
گوگل که دارنده بزرگترین موتور جستوجوی جهان است، قصد دارد به منظور ترویج آزادی بیان و رقابت در بازارهای اینترنتی نوظهور، اطلاعات درباره ارتباط با دولتها را بهصورت عمومی منتشر کند.
این شرکت مستقر در مونتین ویوی کالیفرنیا اوایل سال جاری بهدنبال اختلاف با دولت چین بر سر سانسور برای مدتی کاربران چینیاش را به سایت خود در هنگ کنگ هدایت میکرد.
این شرکت اینترنتی علاوه بر رتبهبندی شمار دولتهای متقاضی برداشتن محتوا و قراردادن آنها در یک نقشه تعاملی، امروز دسترسی به ابزار جدیدی را فراهم کرد که ترافیک کاربران وب را در هر کشوری به صورت نمودار نشان میدهد.
در صورت کاهش ترافیک گوگل قصد دارد یادداشتهایی را به سایت اضافه کند که توضیح می دهد اختلال مذکور حاصل ایراد فنی است یا مسدود شدن وب از سوی دولت آن کشور.
بنا بر گزارش این شرکت، بسیاری از تقاضاها برای برداشتن اطلاعات از برزیل هستند که سرویس شبکه اجتماعی اورکات گوگل بیشترین کاربر را در آن دارد و به افرادی مربوط هستند که دولت این کشور مدعی است مرتکب جرایم جعل هویت یا افترا شدهاند.
یک دادگاه برزیلی اوایل سال جاری بهدنبال شکایتی که در آن ادعا شده بود سایت عکس پیکاسای گوگل حاوی تصاویری از کتابهای دارای کپیرایت است به این سایت دستور داد بیش از ۱۸ هزار عکس را بردارد.
این کشور در نیمه دوم سال ۲۰۰۹ نیز در صدر تقاضاهای دولتی بود. تقاضاهای دولتی برای برداشتن محتوا در نیمه اول سال ۲۰۱۰ نسبت به شش ماه قبل آن ۳۷ درصد افزایش یافت
گردآوری : پایگاه اینترنتی تکناز