کتاب
بکس ایران
لاچین سیر
register
اس ام اس های طنز و جدید تصاویر دیدنی و جالب آرایش و زیبایی زنان پیش بینی وضعیت آب و هوا طالع بینی
دماغ
مشاوره

مشاوره

بنر ماساژ
زبان نصرت
بنر آشپزی

آموزش آشپزی ماست میوه‌ای و تنقل مدرن

تعداد بازدید : 262
آموزش آشپزی ماست میوه‌ای و تنقل مدرن
 

 این روزها وقتی برای خرید ماست به مغازه یا فروشگاه‌های بزرگ مراجعه می‌كنیم در میان انواع ماست‌ها با ماست‌‌های میوه‌ای روبه‌رو می‌شویم. درواقع این ماست‌‌ها نسل جدیدی از محصولات لبنی هستند كه از دو ماده غذایی مهم یعنی ماست و میوه تهیه شده‌اند.
این ماست‌ها تنقلات مدرنی هستند كه در دیگر كشورها طرفداران زیادی دارند، اما شاید برای مصرف‌كننده این سوال مطرح شود كه آیا واقعا این نوع ماست‌ها از تركیب با میوه‌ها به دست می‌آیند؟ آیا این نوع محصولات از نظر ارزش تغذیه‌ای تفاوت چشمگیرتری نسبت به انواع ماست‌های ساده دارند؟
بر كسی پوشیده نیست كه ماست وعده ثابتی در رژیم غذایی اغلب مردم جهان خصوصا ایرانی‌ها بوده و سرشار از مواد مغذی و سودمند است.
ماست حاوی باكتری‌های زنده‌ای است كه دستگاه گوارش و سیستم ایمنی را تقویت و به هضم غذا كمك می‌كند. هنگامی كه ماست وارد روده می‌شود، بدن تولید گلبول‌های سفید را كه مسوول ایمنی هستند افزایش می‌دهد به این دلیل مصرف آن در افراد مبتلا به ایدز و نقص ایمنی توصیه می‌شود.
ماست حاوی انواعی از باكتری‌هاست كه در پیشگیری و بهبود آرتروز نقش بسزایی دارد و می‌تواند از فعالیت باكتری‌های مولد زخم معده جلوگیری كند.
اگرچه نوع پرچرب این محصول حاوی مقادیر بالای چربی اشباع شده است، اما همین چربی‌ها خاصیت محافظت‌كننده داشته و می‌توانند با پوشاندن مخاط روده به پیشگیری از سرطان كمك كنند. همچنین مصرف ماست 2 بار در روز می‌‌تواند سطح تركیبات نامطلوب سولفیتی را كه باعث تنفس نامطلوب می‌شوند، كاهش دهد و در گرمای طاقت‌فرسای تابستان از گرمازدگی و تشنگی مفرط كاسته و حرارت كبد و التهابات داخلی را تسكین دهد و آرام‌بخش قوی برای اعصاب شود. همچنین این محصول لبنی می‌تواند به تولید باكتری‌های روده‌ای مولد ویتامین B و K كمك كرده و در زمان مصرف آنتی‌بیوتیك‌ها از اثرات مضر آن بكاهد.
ماست به دلیل باكتری‌های سودمند تا حدودی گیرنده‌های ضد درد را تقویت كرده در نتیجه افرادی كه هنگام غذا خوردن یا پس از آن دچار دل درد می‌شوند می‌توانند با خوردن ماست از ابتلا به این عارضه رهایی یابند.
حال اگر به این محصول لبنی تكه‌های میوه افزوده شود به طور قابل ملاحظه‌ای ارزش تغذیه‌ای آن بالا رفته و این محصول علاوه بر خواص ماست خواص میوه هم به آن اضافه می‌شود. اما باید خاطرنشان كرد كه برای تولید این محصول از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. یكی از این روش‌‌ها تهیه ماست میوه‌ای با استفاده از اسانس‌های مصنوعی (شیمیایی)‌، رنگ خوراكی و برخی پایداركننده‌هاست كه تولید و مصرف آن در بعضی از كشورها با محدودیت همراه است و نه‌تنها تاثیری در بالا بردن میزان ارزش غذایی ماست ندارد بلكه مصرف مداوم آن می‌‌تواند برای مصرف‌كننده مخاطره‌آمیز باشد.
اما در روش دیگر تولید ماست میوه‌ای، از مربا یا مارمالاد میوه یا تكه‌های میوه به همراه مواد پایداركننده استفاده می‌شود.
در این روش تولید، ارزش غذایی محصول به طور قابل ملاحظه‌ای بالا می‌رود و از نظر دانش تغذیه مورد تایید است. البته برای آن كه مطمئن شوید ماست میوه‌ای مورد استفاده شما طبیعی و به دور از اسانس و رنگ‌های شیمیایی است، بهتر است با اضافه كردن قطعات كوچك انواع میوه مانند سیب، آناناس، كیوی، پرتقال، توت فرنگی و … به ماست یك ماست میوه‌ای خانگی، مغذی و فاقد مواد پایداركننده و نگهدارنده را تهیه كنید و از آن به عنوان تنقلات در میان وعده‌ها استفاده كنید. ماست‌ به دلیل دارا بودن باكتری‌‌های مفید به جذب بهتر مواد مغذی میوه‌ها كمك می‌كند.

توصیه‌ها:
1 ـ اگر ماست غنی شده با میوه‌ای كه می‌گیرید تغییر رنگ داده باشد، یعنی بد یا بی‌رنگ شده باشد به این معنی است كه محصول افت كیفیت پیدا كرده و قابل مصرف نیست.
2 ـ اگر تاریخ انقضای ماست همان روز است یا تنها یك‌روز به تاریخ انقضای آن باقیمانده، از خرید آن خودداری كنید.
3 ـ در صورت مشاهده هرگونه نشتی از ظروف ماست از خرید ‌آنها جدا خودداری كنید زیرا درز به وجود آمده در بسته‌بندی سبب ورود انواع آلودگی محیط بیرون به داخل محصول می‌شود.

فاخره بهبهانی
جام جم

گردآوری : پایگاه اینترنتی تکناز

عضویت در سایت

عضویت در سایت

کسب درآمد
بنر زبان نصرت
گردشگری
بنر آشپزی
عضویت در گروه
لاغری
پربیننده های تکناز
پربیننده ترین ماه
ترسناک
بافتنی
تقویت حافظه
طنز ریوندی
ویژه بانوان
ازدواج و مسایل زناشویی