این غارنورد ادامه داد: امسال تصمیم گرفتیم بررسی دوبارهای از این غار داشته باشیم، به همین دلیل گروه شش نفرهای از غارنوردان و غارشناسان شهرهای اصفهان، شهركرد، كرمانشاه و كرمان تشكیل شد كه در پیمایش اولیه از یك چاه هفت متری، تونل باریك 20 متری با شیب زیاد، تونل دیگری با طول تقریبی 20 متر و در ادامه با حمایت طناب از یك چاه 15 متری عبور كردیم و پس از سه متر فرود، به تونل تنگی رسیدیم كه در اطراف آن قندیلهای پفكی و استلاگتیتهای زیبایی دیده میشد، همچنین آب هم درون این تونل جریان داشت.
وی گفت: پس از مدتی دوباره تصمیم گرفتیم با تجهیزات بیشتر، مسیر این غار چاهی را ادامه دهیم و در ضمن نقشهبرداری هم كنیم. در ادامه مسیر قبلی، بعد از طی تونلی 10 متری به چاه 33 متری رسیدیم كه با فرود از آن، مسیر غار دو شاخه شد. یكی از این راهها به دریاچهای بسیار كوچك با قندیلهای زیبا میرسید و مسیر دیگر همچنان ادامه داشت.
سرپرست این گروه اكتشاف ادامه داد: پس از طی تونل باریك به چاه 60 متری كاملا عمودی رسیدیم كه به سوراخ خیلی تنگی منتهی میشد و در آن آب نیز جریان داشت؛ به همین علت تصمیم گرفتیم پیمایش را در فصل كم باران ادامه دهیم.
وی با بیان اینكه بر اساس كاوش و بررسی صورت گرفته، غار «گرز رستم» (تانا)، عمیقترین غار چاهی شهركرد به حساب میآید، افزود: در این غار كه پیشبینی میشود چند میلیون سال قدمت داشته باشد، قندیلهای فوقالعاده زیبا، خفاش، پروانه و نوعی حشره مشاهده شد.
زارعی گفت: ما تا عمق 210 متری این غار را پیش رفتیم كه به پیشنهاد اعضای گروه برای این غار نام «تانا» انتخاب شد.