ه گزارش فارس، پایگاه اینترنتی كانترپانچ در مقالهای به قلم پاتریك بیوكنان (Patrick J. Buchanan) نوشت: جمهوریخواهانی كه در حال شمارش كرسیهایی هستند كه پاییز امسال به دست خواهند آورد، باید توجه داشته باشند كه "اوباما " هنوز یك برگ برنده در دست دارد كه آن را رو نكرده است.
به ادعای نویسنده برگ برنده اوباما آغاز جنگ با ایران است؛ وی در اینباره ابراز داشت: اگر اوباما اعلام كند كه ما به اندازه كافی در مورد برنامه هستهای ایران مذاكره كردهایم و تحریمهایی كه در سال 2008 قول داده بود را اعمال كند، آمریكا در مسیری قرار خواهد گرفت كه سرانجامی به جز جنگ ندارد. چرا كه به اعتقاد وی "اگر این جنگ اتفاق بیافتد، این پایانی بر رویاهای حزب جمهوریخواه مبنی بر در اختیار گرفتن چند كرسی بیشتر در مجلس نمایندگان و سنا خواهد بود. "
وی در ادامه به لایحهای كه "هری رید " (Harry Reid) به سنا برده اشاره كرده و نوشته است: هری رید به خوبی میداند كه با جنگ با ایران میتواند انتخاب دوباره خود را تضمین كند. چندی پیش هری رید لایحهای را به سنا برد كه به موجب آن این فرآیند سرعت بیشتری به خود میگیرد. طبق مصوبه 2799 سنا هر شركتی كه به ایران صادرات بنزین داشته باشد با جریمههای سنگین مواجه خواهد شد.
وی سپس با بیان این جمله كه ممنوعیت از ورود نفت و یا گاز به داخل یك كشور به مثابه آغاز جنگ است، به ذكر چند نمونه تاریخی در این زمینه پرداخته است: در 1941، آمریكا داراییهای ژاپن را بلوكه كرد، چراكه آمریكا مدعی شده بود ژاپن پول نفتی را كه از آمریكا خریداری كرده نپرداخته است. آمریكا با این شیوه قصد داشت ژاپن را تحت فشار قرار دهد تا از امپراطوری خود عقب نشینی كند و یا تنها از منابع نفتی در دسترس خود در خاور دور استفاده كند. تنها قدرتی كه قادر بود امپراطوری ژاپن و اقدامات آن در خاور دور را تحت تاثیر قرار دهد "ناوگان پاسیفیك " آمریكا در بندر "پرل هاربر " (Pearl Harbor) بود.
"جمال عبدالناصر " مصری در 1967 تهدید كرد كه تنگه "تیران " (Tiran) در حد فاصل بین "دریای سرخ " (Red Sea) و "خلیج عقبه " (Gulf of Aqaba) را به روی كشتیهایی كه به سمت "الات " (Elath) در سرزمینهای اشغالی میروند خواهد بست. این كار باعث میشد تا 95 درصد از میزان نفت صادراتی به رژیم صهیونیستی كم شود. و پاسخ اسرائیل در این زمینه چه بود؟ یك جنگ تمام عیار با مصر كه نیروی هوایی مصر را به كلی نابود كرد و نیروهای خود را در "شرم الشیخ " و تنگه تیران مستقر كرد.
وی سپس با طرح این سوال كه آیا رید و همكاران او درصدد بودند تا قدرت چانهزنی اوباما را بالا ببرند؟ نوشته است: خلاف این قضیه درست است. با اصرار بر تحمیل تحریمهای بیشتر علیه ایران و نابود كردن مسیر مذاكرات و شروع جنگی دیگر، سنا به دنبال این است كه اوباما را تحت فشار قرار داده و آزادی عمل او را محدود كند – جنگ بر علیه تسهیلات هستهای ایران كه در دسامبر 2007 سرویسهای اطلاعاتی آمریكا اعلام كردند از سال 2003 ایران حركت به سمت ساخت سلاحهای هستهای را متوقف كرده است.
به گفته این تحلیلگر غربی رهبر جمهوریخواه، "میچ مك كانل " (Mitch McConnell) اعلام كرده است كه سنا قصد دارد تا كنترل پرونده ایران را در دست بگیرد. " اگر دولت اوباما هیچ حركتی در قبال جمهوری اسلامی انجام ندهد، سنا باید این كار را انجام دهد. "
این نویسنده آمریكایی با بیان اینكه تحریم ایران موجب اتحاد ایرانیان خواهد شد، افزوده است: قطع صادرات بنزین به ایران مستقیما طبقه متوسط این كشور را تحت فشار قرار خواهد داد.
وی در ادامه با اشاره به گزارشهای سرویسهای اطلاعاتی آمریكا مبنی بر صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران افزوده است: علیرغم تنشها و هیجانات زیادی كه در مورد آزمایش بمب اتم از سوی ایران ایجاد شده است، سرویسهای اطلاعاتی آمریكا همچنان معتقد هستند كه تحقیقات آنها درست بوده و ایران به دنبال دستیابی به بمب نیست.
به گفته بیوكنان اورانیوم با غنای كم كه در سایت "نطنز " غنی شده است و برای آزمایش یك بمب كافی است، هنوز برای غنی سازی بیشتر جهت استفاده در بمب برده نشده است. احمدینژاد چند روز پیش به غرب پیشنهاد كرد كه این اورانیوم را تحویل گرفته و در عوض سوخت راكتورهایشان را تحویل دهند. مراكز شناخته شده هستهای ایران تحت نظارت سازمان ملل است. تعداد سانتریفیوژهای فعال در نطنز به كمتر از 4000 رسیده است.
وی در همین رابطه تاكید كرده است: اگر ایران به بمب دست یافته است، چرا "دنیس بلر " (Dennis Blair) رئیس سرویس اطلاعاتی آمریكا، نتایج گزارش سال 2007 خود را تغییر نداده است؟
این تحلیلگر غربی در ادامه به استقرار سیستم سپر موشكی آمریكا در خلیج فارس اشاره كرده و نوشته است: سایتهای سپر موشكی نیز در كشورهای عربی استقرار مییابند. ژنرال "دیوید پترائوس " (David Petraeus) چند روز پیش هشدار داد كه شلیك حتی یك موشك به سمت ایران باعث خواهد شد تا تمام مردم به طور یكپارچه به حمایت از حكومت به پا خیزند.
وی با بیان اینكه با همه این اوصاف، دوباره به طبل جنگ كوبیده میشود، افزوده است: "ریچارد پایپز " – نماینده جمهوریخواه – كه یك ضمیمه آنلاین در مورد مسائل داخلی است و توسط "جروزالم پست " منتشر می شود- "چگونه ریاست جمهوری اوباما را میتوان نجات داد: ایران را بمباران كنید " – به اوباما فشار میآورد كه برای تغییر وجهه عمومی خود یك ژست "دراماتیك " گرفته و به عنوان یك "ایدئولوژیست " تاثیرگذار دستور حمله نظامی به تاسیسات هستهای ایران را صادر كند. پایپز ادامه میدهد كه امروزه آمریكاییها از جنگ حمایت میكنند و اگر اولین بمب شلیك شود به دور پرچم كشورشان به شادی خواهند پرداخت.
در پایان این مقاله میخوانیم: آیا اوباما فریب این حرفها را خواهد خورد و یك جنگ دیگر را شروع خواهد كرد؟ و به گفته پایپز محافظهكاران را تحقیر كرده و خود و حزب متبوعش را نجات خواهد داد؟ باید منتظر بود و دید.