پیشنهادات جالب برای وقت گذرانی در تعطیلات

پیشنهادات جالب برای وقت گذرانی در تعطیلات

برای گذراندن وقت در تعطیلات راه حل های بسیاری مناسبی وجود دارد که می توانید استفاده کنید.

 

بسياري از زن و شوهرها از چند روز پيش خودشان را آماده کرده اند تا نهايت استفاده را از اين فرصت چند روزه تعطيلات بعد از ماه مبارک رمضان ببرند. تعطيلاتي که مي تواند فرصتي باشد براي تغيير روحيه تان و بودن در کنار همسري که در روزهاي عادي سال به دليل مشغله هاي کاري کمتر وقت مي کنيد با او باشيد. با اين حال شايد شما هم جزو آن زوج هايي باشيد که بيشتر وقت تان در طول تعطيلات به جاي لذت بردن از آن، به مشاجره با همسرتان مي گذرد. اگر اين گونه هستيد، اين مطلب مي تواند خاطرات تعطيلات اين دفعه تان را به ماندگارترين خاطرات زندگي مشترک تان تبديل کند.

 

بدون برنامه وارد تعطيلات نشويد

ولي اله نعمتي، کارشناس ارشد مشاوره خانواده در روزنامه خراسان نوشت: برخي زوج ها به جاي استفاده از تعطيلات به عنوان فرصتي براي کنار هم بودن و افزايش پيوندهاي عاطفي با هم درگير مي شوند و روزهاي شان در مجاورت هم به تلخي مي گذرد. علت اين است که آن ها برنامه ريزي ضعيفي براي استفاده از اوقات فراغت شان در خانواده دارند. اگر زن و مرد نظرهاي مختلفي داشته باشند و نخواهند اختلافات بين خود را با گذشت و به شکل منطقي حل کنند، درگير چالش و تنش مي شوند. به طور کلي علت چنين درگيري هايي نداشتن مشارکت برابر در زندگي است. در تعطيلات اين مشکل بيشتر مي شود چون خانواده بايد براي چگونگي گذراندن فراغت تصميم گيري کنند پس اگر ما بلد باشيم براي تعطيلات مان، خوب برنامه ريزي کنيم مانع درگيري و چالش مي شويم و از فرصت چند روزه براي رسيدن به شادکامي و ساختن خاطره هاي خوش در کنار اعضاي خانواده استفاده مي کنيم.

 

3 ويژگي موفق ترين برنامه ريزي خانوادگي براي تعطيلات

احتمالا سوالي که در اين جا براي تان مطرح شده است، اين است که ويژگي هاي يک برنامه خانوادگي موفق براي تعطيلات چيست؟ در يک برنامه ريزي موفق خانوادگي، بايد شرايط مالي و اجتماعي خانواده در نظر گرفته شود و علاوه بر اين، اعضا بايد اين مراحل را بگذرانند:

 

اول، بايد اهداف مختلف شان را روي کاغذ بياورند؛ به طور مثال خانم خانه مي نويسد که دلش مي خواهد در تعطيلات به سفر شمال بروند و آرامش فکري داشته باشند. شوهرش مي نويسد که دلش يک مسافرت به جنوب مي خواهد.

 

دوم، زوج بررسي مي کنند که براي رسيدن به اهدافشان چه راه هايي وجود دارد. خانم خانه معتقد است که بهترين راه اين است که از همين حالا ملزومات سفر شمال را فراهم کنند اما شوهرش فکر مي کند بايد براي سفر به جنوب آماده شوند. در اينجا زوج بايد هزينه و فايده رسيدن به اهداف شان را در هر مرحله بسنجند. به عنوان مثال خانم حساب و کتاب مي کند که چقدر هزينه براي سفر شمال لازم است و شوهرش هم فرصت لازم را براي سفر به جنوب بررسي مي کند.

 

سوم، آن ها نتايج فکري شان را با هم در ميان مي گذارند. بر سر ايده هاي مشترک توافق مي کنند. نقطه مشترک ايده هاي اين خانم و آقا، سفر رفتن است اما بخش هايي از خواسته هاي آن ها با هم متفاوت است مانند مقصد سفرشان که فقط با همفکري و گفت و گوي اصولي حل شدني است. در تصميم گيري نهايي زن يا شوهر نبايد خودخواهي و تک روي کنند چون اين رفتارها به گارد گرفتن طرف مقابل يا دفاع بي دليل از هدفش منجر مي شود. بنابراين هر 2 طرف بايد به نظر هم احترام بگذارند و عاقلانه تصميم بگيرند و براي رسيدن به اهداف شان با يکديگر همفکري و همکاري کنند.

 

برنامه اوقات فراغت الزاما پر خرج نيست

 

متاسفانه وقتي به خانواده ها پيشنهاد مي کنيم براي اوقات فراغت شان برنامه ريزي کنند آن ها مي گويند لازمه برنامه ريزي براي اوقات فراغت، داشتن پول فراوان است و آن ها نمي توانند در تعطيلات چنين هزينه اي را صرف تفريح کنند. بايد توجه داشت که اين ايده درست نيست. دليلش هم اين است که تعريف ما از فراغت اشکال دارد. بيشتر مردم خيال مي کنند براي آن که تمام و کمال تفريح کنند بايد هزينه زيادي بپردازند به طور مثال براي سفر بايد با بهترين هواپيما به مقصد برسند، در هتلي ۵ ستاره اقامت کنند، بهترين غذاها را بخورند و خلاصه حسابي بريز و بپاش کنند. آن ها خيال مي کنند نمي توانند از يک مسافرت کوتاه، نقل و انتقال با وسيله نقليه اي ارزان مثل اتوبوس، اقامت در چادر مسافرتي و خوردن غذاهاي عادي هم لذت ببرند. همين پيش شرط هاي کليشه اي است که کار را خراب مي کند و فشار رواني زيادي را به خانواده تحميل مي کند و تنش زا مي شود. اما برخلاف عقيده آن ها، فراغت را مي شود ارزان و زيبا هم گذراند. جالب است بدانيد که من و همسرم هم از روش هايي مشابه براي فراغت گذراني آسان و ارزان استفاده کرده ايم و از اوقات با هم بودن مان لذت برده ايم. چند سال پيش در تعطيلاتي به همراه همسرم به سفري 3 روزه رفتيم. روز اول و روز آخر سفر، همه وقت مان در جاده گذشت و آن طور که انتظار داشتيم از سفر لذت نبرديم. اين شد که سال بعد برنامه ديگري ريختيم. هدف ما کنار هم بودن و لذت بردن از طبيعت بود پس تصميم گرفتيم به مشهدگردي هاي يک روزه برويم و از جاذبه هاي گردشگري داخل شهر ديدن کرديم. يک روش ديگر براي فراغت گذراني ارزان قيمت هم، حضور در جمع است. زماني که کوچک بوديم منزل مان نزديک منزل پدربزرگ و مادربزرگم بود. خيلي از شب ها به خانه آن ها مي رفتيم و ما، نوه ها با هم بازي مي کرديم و بزرگ ترها با يکديگر گپ مي زدند. راه ديگر فراغت گذراني اين است که خانواده وعده هاي غذايي شان را در پارک بخورند. حضور در طبيعت، به اعضا آرامش مي دهد و احساسات منفي شان را مي کاهد ضمن اين که با اين روش تحرک دارند، پياده روي کرده اند و اوقات شان را در کنار هم گذرانده اند.

 

کنار هم بودن را فداي تجمل نکنيد

 

ذکر اين نکته هم ضروري به نظر مي رسد که بخشي از دعواهاي خانوادگي در ايام تعطيلات در جريان رفت و آمد ها و چشم و هم چشمي هاي فاميلي اتفاق مي افتد. متاسفانه برخي مردم مي خواهند از ديگران، اشرافي و خاص پذيرايي کنند و انتظار دارند آن ها هم به همين شيوه پاسخ ميهمان نوازي شان را بدهند و اگر غير از اين باشد گمان مي کنند به آن ها توهين شده است. در واقع به نظر مي آيد شماري از مردم صفاي کنار هم بودن را فداي رقابت بر سر تجمل گرايي حتي در پذيرايي از ميهمان ها کرده اند و شک نکنيد که به مرور زمان آن قدر فشار رواني اين رفتار بر آن ها زياد مي شود که لذت ديد و بازديد در نظرشان محو مي شود و اين کار به يک رفع تکليف اجباري در زندگي شان تبديل مي شود.

 

اين زوج ها با تنش بيگانه اند

 

وقتي زوجي با هم در پذيرايي از ميهمان ها و برنامه ريزي براي گذران اوقات فراغت شريک باشند هرقدر هم که کارهاي شان زياد و مسئوليت هاي شان سنگين باشد، احساس خستگي و فرسودگي نمي کنند و تنشي بين شان پيش نمي آيد بلکه از انجام فعاليت هاي مشترک، لذت مي برند و راضي اند. در واقع آن چه براي هر يک از زوجين خستگي ايجاد مي کند احساس نبود همراهي و مشارکت طرف ديگر در کارها و برنامه ريزي هاي خانوادگي است.

 

 

تهیه و تنظیم : مجله تکناز