درمان کیست تخمدان در خانم ها

مجموعه : بهداشت زنان
درمان کیست تخمدان در خانم ها

رااهنمایی و چگونگی درمان کیست تخمدان در زنان

 

کیست هایی که در تخمدان رشد می یابند اغلب کیسه هایی پر از مایع و غیرسرطانی هستند. اما گاهی ممکن است این کیست ها بسیار رشد کرده و بزرگ شده و سبب درد شدید و سرطانی نیز بشوند. اگر مبتلا به کیست تخمدان هستید باید زیر نظر پزشک تان و براساس دستورالعمل های او به درمان کیست های تخمدان مبادرت کنید.

 

۱- اگر دچار علائم ظاهری کیست تخمدان هستید با یک دکتر مشورت کنید. تنها یک دکتر می تواند کیست ها را با دقت درمان کند. علائم این بیماری شامل اختلالات پریود، درد لگن، تهوع، احساس پری و ترشحات واژن است.

 

۲- دو تا سه ماه پس از مراجعه به پزشک صبر کنید و دوباره کیست ها را بررسی کنید تا ببنید آیا اندازه آن ها رشد کرده یا نه؟ ممکن است دکتر مایل باشد، برای زنانی که سال های باروری و یا یائسگی را می گذرانند از درمان های ساده تر قبل از درمان های تهاجمی استفاده کند. اگر کیست کوچک تر از ۵ سانت باشد ممکن است پزشک تان صبر کند تا کیست از بین برود.

 

۳- به قرص های ضد بارداری فکر کنید؛ نشان داده شده که قرص های ضد بارداری، احتمال ایجاد کیست های جدید و سرطان را کاهش می دهند. اما پیش از اینکه قرص مناسب خود را پیدا کنید، روش های دیگر پیشگیری از بارداری را امتحان کنید.

 

۴- اگر قصد بارداری در آینده را دارید با پزشک تان مشورت کنید. دکترتان تا آنجا که ممکن است، درمان کیست ها را با روش های غیر تهاجمی که قدرت باروری شما را حفظ خواهد کرد، به عهده می گیرد.

 

۵- بدانید که یک لاپاراسکوپی قدرت تشخیص و درمان کیست ها را دارد. دکتر شما می تواند برخی از کیست ها را با این روش ساده از بین ببرد.

 

۶- اگر کیستی که برداشته می شود بسیار بزرگ باشد، سبب ایجاد درد یا رشد مجدد آن خواهد شد. سیستکتومی (عمل جراحی برای برداشتن کیست غیر طبیعی) حذف تخمدان، به معنای از بین بردن کارکرد تخمدان در محل است. این روش اوفورکتومی (برش پوستی تخمدان) یا (ovariotomy) نامیده می شود.

 

۷- اگر سن باروری شما سپری شده است و چندین کیست بزرگ و دردناک دارید، می توانید به هیسترکتومی (عمل جراحی برای برداشتن همه یا بخشی از رحم) فکر کنید. در این روش با حذف اندام های تناسلی خود از توانایی تولید کیست خلاص می شوید.

 

نکات و هشدارها

زمانی که تصمیم به درمان کیست های تخمدان می گیرید، دکترتان باید سن، تاریخچه پزشکی و میل به تولید مثل را درنظر بگیرد.

 

از آنجایی که هیچ راه مشخصی برای جلوگیری از ایجاد کیستهای تخمدان وجود ندارد؛ کلید درمان موفقیت آمیز تشخیص در اسرع وقت است. شما باید سالانه تحت معاینه لگنی قرار گیرید.

 

مطمئن شوید که هرگونه درد یا علائم غیرطبیعی را که در طول چند چرخه قاعدگی باقی ماندند، از قلم نینداختید.

 

احتمال ابتلا به سرطان تخمدان در زنانی که در طول سال های پس از یائسگی (۵۰ تا ۷۰ سال) در معرض توسعه کیست تخمدان هستند بیشتر است. حتی اگر شما دیگر دوره قاعدگی ماهانه خود را ندارید، باید به طور منظم با دکتر خود برنامه ملاقات داشته باشید.