علائم مسمومیت در بارداری چیست

علائم مسمومیت در بارداری چیست

 نشانه های مسمومیت بارداری را در بخش ذیل مطالعه کنید نکاتی که خانم های باردار باید از آن بی اطلاع نباشند.  فوق تخصص زنان و زایمان با بیان اینکه سردرد و درد در ناحیه فوقانی شکم از مهم ترین علائم مسمومیت در دوران بارداری است،گفت:مسمومیت بارداری به صورت ناگهانی بروز می کند.

 

دکتر اشرف السادات جمال با بیان اینکه علائم مسمویت بارداری مشابه بیماری های دستگاه گوارش است، افزود:در برخی موارد مادران باردار به اشتباه درد سردل و یا استفراغ را به جای بیماری های داخلی و یا گوارش قلمداد کرده و خود را با انواع آنتی اسیدها درمان می کنند.

 

وی ادامه داد:در دوران بارداری در صورت مشاهده علائم هشدار دهنده مانند سردرد، سرگیجه، تاری دید، دوبینی، درد در ناحیه سردل، حالت تهوع و استفراغ، ورم دست و پا، پف آلودگی و قرمزی نامتعارف یکی از اندام ها مانند دست یا پا، نباید این علائم را با سایر بیماری ها اشتباه گرفت.

 

عضو کمیته علمی چهاردهمین کنگره بین المللی انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران اضافه کرد:این علائم مخصوص مسمومیت حاملگی از نوع شدید است که در دسته بندی بیماریهای اورژانس زنان باردار قرار می گیرد و در صورت عدم توجه و رسیدگی به موقع به متخصص مربوطه این علائم می تواند منجر به مرگ مادران شود.

 

وی تصریح کرد:لازم است مادران باردار هر زمان که با این علائم روبرو شدند منتظر زمان بعدی ویزیت خود نشده و هرچه سریعتر به متخصص زنان و مامایی خود یا مراکز و بیمارستان های مجهز مراجعه کنند.

 

پره اکلامپسی یا مسمویت حاملگی به حالتی گفته می شود که افزایش فشار خون همراه با دفع آلبومین از ادرار وجود دارد که ممکن است با ورم در صورت و اندام ها نیز همراه باشد.

 

فوق تخصص زنان و زایمان اظهار کرد:علائمی مسمومیت بارداری ممکن است خیلی آرام پیش رود و گاه ممکن است خیلی سریع یکی پس از دیگری ظاهر شود.

 

عضو کمیته علمی چهاردهمین کنگره بین المللی انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران اظهار کرد:چاقی یکی از عوامل خطر ابتلا به مسمومیت حاملگی است و زنان چاق یا دارای اضافه وزن ضروری است قبل از بارداری با رعایت یک برنامه غذایی صحیح و افزایش فعالیت روزانه وزن خود را به محدوده طبیعی برسانند.

 

وی به تغذیه مناسب دوران بارداری اشاره کرد و گفت:استفاده از رژیم غذایی مناسب کم نمک و کم چرب و مصرف مقادیرکافی ازمنابع غذایی حاوی پروتئین مثل گوشت سفید(ماهی ومرغ) و انواع سبزیجات و لبنیات فراوان می تواند دوران بارداری بی خطری را برای مادران در پی داشته باشد.

 

وی از بانوان باردار خواست جهت آشنایی هر چه بیشتر با مسائل و مشکلات دوران بارداری به کتاب های ویژه تهیه شده درزمینه مراقبت های 9 ماهه بارداری و هشدارهای مطرح شده در آنها رجوع کنند .

 

وی افزود :زنان بارداری که دچار مسمومیت حاملگی می شود تا 48 ساعت بعد از زایمان نیز به علت پرخطر بودن وضعیت باید در مراکز درمانی تحت نظر باشد و از لحاظ فشار خون و دیگر مسائل دقیقاً کنترل شود.

 

وی آرامش روحی و دوری از اضطراب و استرس را در طول دوران بارداری را مورد تاکید قرار داد.

 

این فوق تخصص زنان و زایمان گفت:آخرین یافته های پزشکی در زمینه حاملگی های پرخطر در جریان برگزاری چهاردهمین کنگره بین المللی انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران از 22 تا 25 مهر ماه در مرکز همایش های رازی تهران مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت .