بعضی ازمواد مربایی، به ویژه مواد غیرمیوه، مانند کدوحلوایی وپوست هندوانه، باید پیش ازپخت درآب آهک خوابانده شوند. این کارباعث میشود که ماده مربایی حالت بلوری وترد پیداکند ونیزدردیگ له نشود وشکل خودراحفظ کند.
برای خواباندن1کیلوکدوحلوایی2 پیمانه آهک ساختمانی زنده دربادیه بریزید و2لیترآب سرد روی آن ببندید، هم بزنید وبگذارید آهک ته نشین شود. سپس بادیه راخم کنیم وآب زلال روی آهک رادرظرف دیگری بریزید. ماده مربایی رابرحسب دستورازیک تاسه روزدراین زلال آب آهک بخوابانید، سپس آب بکشید،1 شبانه روزدرآب سرد بگذارید واین آب رابا 3 – 4بارتازه کنید. (توجه داشته باشید که آب آهک ماده مرباشدنی راترد وبلوری می کند ولی مزه آن راازمیان می برد. هرچه مدت خواباندن درآب آهک بیشترباشد، مرباکم مزه تردرمی آید.)