انواع چراغ قوه و کاربردهای آنها

مجموعه : دانش و فناوری
انواع چراغ قوه و کاربردهای آنها

در گذشته مدل‌های انگشت‌شماری از چراغ قوه در دسترس بود. اکثر آنها با باتری کار می‌کردند و وزن زیادی داشتند. اما با پیشرفت تکنولوژی، انواع بسیار زیادی از چراغ‌ها قوه تولید شده است.

ممکن است بخواهید از یک چراغ دستگیره‌دار، برای روشن‌کردن فضای باز استفاده کنید و یا یک چراغ قوه کوچک را بر روی پیشانی خود نصب کنید تا دید بهتری در شب داشته باشید. همچنین، ممکن است بخواهید با یک چراغ دستی، داخل انبار را جستجو کنید.

هر نیازی که داشته باشید، چراغ قوه متناسب با آن موجود است. بیایید انواع این چراغ‌ها و کاربرد هر کدام را بررسی کنیم.

 

انواع چراغ‌های قوه بر اساس مکانیزم تولید نور

چراغ‌هایی که برای تولید نور استفاده می‌کنید، فارغ از شکل ظاهری، به شیوه‌های گوناگونی روشنایی تولید می‌کنند. چراغ‌های قوه بر اساس روش تولید نور به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

  • چراغ‌های قوه شارژی: این چراغ‌ها با استفاده از نیروی برق شهری شارژ می‌شوند و سپس می‌توانید از آنها استفاده کنید. انواع شارژی چراغ‌های قوه ممکن است کوچک و جیبی و یا کاملا بزرگ باشند.
  • چراغ‌های قوه دارای باتری: این چراغ‌ها از گذشته وجود داشتند. آنها با استفاده از انواع باتری (قلمی، نیم‌قلمی، باتری ساعت و باتری‌های درشت) کار می‌کنند. زمانی که شارژ باتری تمام شود، لازم است باتری جدید جایگزین شده و یا شارژ گردد (در صورتیکه باتری‌ قابل شارژ باشد)
  • چراغ‌های قوه برقی: ممکن است تصور چراغ قوه برقی دشوار باشد. اما انواعی از این چراغ‌ها موجود هستند که با انرژی موتور برق و یا برق شهری کار می‌کنند. آنها برای کمپینگ و روشن‌کردن محیط در نقاط دورافتاده کاربرد دارند.
  • چراغ‌های قوه ترکیبی: برخی از انواع چراغ‌های قوه، با چند روش کار می‌کنند. برای مثال ممکن است هم به برق متصل شده و هم شارژی باشند.
  •  

انواع چراغ‌های قوه بر اساس نوع لامپ

بخشی از چراغ قوه که نور تولید می‌کند، لامپ آن است. این بخش می‌تواند با تکنولوژی‌های مختلفی تولید شود. برخی از انواع چراغ‌های قوه بر اساس نوع لامپ آنها به شرح زیر هستند:

 

  • چراغ‌های قوه با لامپ رشته‌ای: این نوع چراغ‌ها قدیمی هستند و در حال حاضر کمتر تولید می‌شوند. آنها از لامپ‌های رشته‌ای برای تولید نور استفاده می‌کنند. در صورت خرابیِ لامپ، لازم است دستگاه باز شده و لامپ آن با یک چراغ نو جایگزین گردد.
  • چراغ‌های ‌قوه با لامپ ال‌ای‌دی: لامپ‌های LED شامل دیودهای ساطع‌کننده نور هستند. آنها از یک نیمه‌هادی برای تبدیل الکتریسیته به نور استفاده می‌کنند و بسیار کارآمد‌تر از لامپ‌های رشته‌ای عمل‌ می‌کنند، زیرا انرژی بسیار کمتری را به‌شکل گرما هدر می‌دهند.
  • چراغ‌های ‌قوه با لامپ‌های HID: لامپ‌های تخلیه با شدت بالا (لامپ‌های HID)، نوعی لامپ تخلیه گاز الکتریکی هستند که با استفاده از یک قوس الکتریکی بین الکترودهای تنگستن که در داخل یک کوارتز ذوب‌شده شفاف یا لوله قوس آلومینا ذوب‌شده قرار دارند، نور تولید می‌کنند. آنها نسبت بیشتری نور مرئی نسبت به مادون قرمز تولید می‌کنند.
  • چراغ‌های قوه خورشیدی: باتری این چراغ‌ها با استفاده از نور خورشید شارژ می‌شود و در شب قابل استفاده است.
  • چراغ‌های قوه USB: این چراغ‌ها را می‌تواند به‌راحتی با استفاده از یک پورت USB روشن کرد. بسیاری از آنها با پاوربانک، لپ‌تاپ و کامپیوتر قابل استفاده هستند.
  • چراغ‌های قوه‌ای که با تبدیل نیروی ماهیچه به برق کار می‌کنند: این چراغ‌های قوه، نیاز به باتری و شارژر ندارند. آنها با چرخاندن یک دسته، از انرژی مکانیکی، انرژی برق تولید می‌کنند. اگرچه به‌کارگیری آنها کمی سخت است؛ اما بهترین گزینه در شرایطی محسوب می‌شوند که کمترین امکانات در دسترس است.
  • چراغ‌های قوه مغناطیسی: این چراغ‌ها با لرزه روشن می‌شوند. آنها هنگام لرزاندن دسته، با استفاده از یک آهنربای داخلی برق تولید کرده و روشن می‌شوند. اگرچه نور آنها خیلی قوی نیست، اما برای شرایط اضطراری عالی هستند.

 

انواع چراغ‌های قوه بر اساس شکل ظاهری

انواع چراغ‌های قوه بر اساس شکل ظاهری

ظاهر چراغ‌های قوه مهم‌ترین نقش را در تعیین کاربرد آنها دارند. هر کدام از این ظاهر می‌توانند با لامپ‌ها و شیوه‌های شارژ مختلف ترکیب شوند و دستگاه منحصر‌به‌فردی را ایجاد کنند.

انواع رایج چراغ قوه بر اساس شکل ظاهری شامل موارد زیر است:

 

چراغ قوه دستی

این نوع چراغ‌ها از انواع آشنا و کلاسیک چراغ قوه هستند. آنها همان چیزی هستند که از این چراغ‌ها در خاطر دارید. یک دسته و یک لامپ در قسمت انتهایی با تعدادی کلید برای تنظیم. این چراغ‌های قوه برای کاربردهای معمول، مانند حرکت در تاریکی و روشن‌کردن پیرامون هنگام حرکت، مناسب هستند.

 

چراغ‌ پیشانی

این چراغ‌های قوه روی کلاه نصب می‌شوند (مانند انواعی که در معدن کاربرد دارند) و یا با یک بند ساده کشی بر روی پیشانی بسته می‌شوند. بیشترین کاربرد آنها برای مطالعه، کار با کامپیوتر و حرکت در تاریکی است. این چراغ‌ها برخلاف نوع قبلی، دست‌های شما را درگیر نمی‌کنند؛ اما تنها می‌توانند مسیر روبروی شما را روشن کنند.

 

چراغ‌ پیشانی

چراغ فانوسی

چراغ قوه‌های فانوسی که به‌جای چراغ‌های فتیله‌ای قدیمی استفاده می‌شوند، بسیار محبوب هستند. آنها را می‌توان به‌راحتی بر روی یک سطح صاف قرار داد و یا از جایی آویزان کرد. ویژگی مهم چراغ قوه فانوسی این است که مانند یک فانوس، اطراف خود را روشن کرده و تنها در یک جهت نور نمی‌تاباند.

 

چراغ قوه غواصی

این چراغ‌ها به‌طور اختصاصی برای روشن‌کردن زیر آب طراحی شده‌اند. از نظر ظاهری ممکن است دسته‌دار، قابل نصب روی لباس و پیشانی باشند. چراغ قوه غواصی برای غواصی، پیدا‌کردن چیزی زیر آب و زیباسازی کاربرد دارد.

چراغ قوه غواصی

چراغ قوه مدادی منعطف

این نوع چراغ قوه‌ها معمولا با استفاده از چراغ LED نور تولید می‌کنند. همچنین، اکثر آنها با اتصال به یک پورت USB روشن می‌شوند. این چراغ‌ها بلند، باریک و معمولا منعطف هستند و به شما اجازه می‌دهند با خم‌کردن بدنه، زاویه نوردهی را تغییر دهید.

این چراغ‌های قوه معمولا نور کمی تولید می‌کنند و برای مطالعه و استفاده‌های ساده مناسب هستند. با توجه به سایز کوچک و منبع در دسترس انرژی، استفاده از آنها بسیار کاربردی است.

 

چراغ قوه مگنتی

انواع مگنتی چراغ قوه معمولا دارای لامپ‌های ال‌ای‌دی بوده و با باتری کار می‌کنند. آنها دارای آهنربا در قسمت پشتی هستند که به شما اجازه می‌دهد آنها را بر روی سطوح فلزی مانند یخچال بچسبانید.

همان‌طور که می‌بینید، انواع مختلفی از چراغ‌های قوه در دسترس هستند. شما می‌توانید برای بررسی مدل‌های مختلف این چراغ‌ها و خرید آنها، از «سایت جانبی » بازدید کنید.

برچسب‌ها: