در گذشته مدلهای انگشتشماری از چراغ قوه در دسترس بود. اکثر آنها با باتری کار میکردند و وزن زیادی داشتند. اما با پیشرفت تکنولوژی، انواع بسیار زیادی از چراغها قوه تولید شده است.
ممکن است بخواهید از یک چراغ دستگیرهدار، برای روشنکردن فضای باز استفاده کنید و یا یک چراغ قوه کوچک را بر روی پیشانی خود نصب کنید تا دید بهتری در شب داشته باشید. همچنین، ممکن است بخواهید با یک چراغ دستی، داخل انبار را جستجو کنید.
هر نیازی که داشته باشید، چراغ قوه متناسب با آن موجود است. بیایید انواع این چراغها و کاربرد هر کدام را بررسی کنیم.
چراغهایی که برای تولید نور استفاده میکنید، فارغ از شکل ظاهری، به شیوههای گوناگونی روشنایی تولید میکنند. چراغهای قوه بر اساس روش تولید نور به دستههای زیر تقسیم میشوند:
بخشی از چراغ قوه که نور تولید میکند، لامپ آن است. این بخش میتواند با تکنولوژیهای مختلفی تولید شود. برخی از انواع چراغهای قوه بر اساس نوع لامپ آنها به شرح زیر هستند:
ظاهر چراغهای قوه مهمترین نقش را در تعیین کاربرد آنها دارند. هر کدام از این ظاهر میتوانند با لامپها و شیوههای شارژ مختلف ترکیب شوند و دستگاه منحصربهفردی را ایجاد کنند.
انواع رایج چراغ قوه بر اساس شکل ظاهری شامل موارد زیر است:
این نوع چراغها از انواع آشنا و کلاسیک چراغ قوه هستند. آنها همان چیزی هستند که از این چراغها در خاطر دارید. یک دسته و یک لامپ در قسمت انتهایی با تعدادی کلید برای تنظیم. این چراغهای قوه برای کاربردهای معمول، مانند حرکت در تاریکی و روشنکردن پیرامون هنگام حرکت، مناسب هستند.
این چراغهای قوه روی کلاه نصب میشوند (مانند انواعی که در معدن کاربرد دارند) و یا با یک بند ساده کشی بر روی پیشانی بسته میشوند. بیشترین کاربرد آنها برای مطالعه، کار با کامپیوتر و حرکت در تاریکی است. این چراغها برخلاف نوع قبلی، دستهای شما را درگیر نمیکنند؛ اما تنها میتوانند مسیر روبروی شما را روشن کنند.
چراغ قوههای فانوسی که بهجای چراغهای فتیلهای قدیمی استفاده میشوند، بسیار محبوب هستند. آنها را میتوان بهراحتی بر روی یک سطح صاف قرار داد و یا از جایی آویزان کرد. ویژگی مهم چراغ قوه فانوسی این است که مانند یک فانوس، اطراف خود را روشن کرده و تنها در یک جهت نور نمیتاباند.
این چراغها بهطور اختصاصی برای روشنکردن زیر آب طراحی شدهاند. از نظر ظاهری ممکن است دستهدار، قابل نصب روی لباس و پیشانی باشند. چراغ قوه غواصی برای غواصی، پیداکردن چیزی زیر آب و زیباسازی کاربرد دارد.
این نوع چراغ قوهها معمولا با استفاده از چراغ LED نور تولید میکنند. همچنین، اکثر آنها با اتصال به یک پورت USB روشن میشوند. این چراغها بلند، باریک و معمولا منعطف هستند و به شما اجازه میدهند با خمکردن بدنه، زاویه نوردهی را تغییر دهید.
این چراغهای قوه معمولا نور کمی تولید میکنند و برای مطالعه و استفادههای ساده مناسب هستند. با توجه به سایز کوچک و منبع در دسترس انرژی، استفاده از آنها بسیار کاربردی است.
انواع مگنتی چراغ قوه معمولا دارای لامپهای الایدی بوده و با باتری کار میکنند. آنها دارای آهنربا در قسمت پشتی هستند که به شما اجازه میدهد آنها را بر روی سطوح فلزی مانند یخچال بچسبانید.
همانطور که میبینید، انواع مختلفی از چراغهای قوه در دسترس هستند. شما میتوانید برای بررسی مدلهای مختلف این چراغها و خرید آنها، از «سایت جانبی » بازدید کنید.