امروزه استفاده از فراوردههایی مثلژل، اسپری، موس، فوم، كرم، واكس و… بهشدت افزایش پیدا كرده است بیشتر مصرفكنندگان این محصولات جوانان درمحدوده سنی 15 تا 20 سال هستند كه بدون توجه به مضرات و عوارض استفاده بیش از حد این مواد صرفا با هدف جلب توجه بیشتر از آنها استفاده میكنند.
موادحالتدهنده مو، همگی از نظر شیمیایی، پلیمرهای حل شده در حلال مایع هستند. از نظر تركیب شیمیایی، ژل، موس و فوم، پلیمرهایی بر پایه آب هستند و اسپری بر پایه الكل است و كرمها بر پایه روغن.وظیفه پلیمرهای موجود در این تركیبات، این است كه رشتههای مو را به هم وصل كند، ضمن اینكه پوشش پلیمری محیط بر تارهای به هم چسبیده مو، باعث افزایش حجم كلی آنها میشود. با این فرآوردهها چقدر آشنایی دارید؟
در حال حاضر، ژلهای مو به 2 دسته كلی تقسیم میشوند: ژلهای روغنی و میكرو ژلها كه بهصورت امولسیونهای شفاف روغن در آب هستند. ژل باید پوششی سبك، قابل انعطاف و شفاف روی مو بر جا بگذارد و درخشندگی خاصی به آن بدهد. ضمن آنكه گرهها و الكتریسیته ساكن مو را تا حدی كم میكند.
هر چه مقدار ماده مصرف شده كمتر باشد، موها شلتر خواهند ایستاد. ولی مصرف بیش از حد ژل، موجب كدر شدن موها میشود، طوری كه این مواد مانند دانههای برف یا شوره سر روی موها جمع میشوند.
ژلها نسبت به موسها قوام سفتتر و كمانعطافتری به موها میدهند و برای آرایشها و مدلهایی كه نیاز به قوام و انعطافناپذیری مو دارند، به كار میروند.
هرگز با موهای آغشته به ژل نخوابید و قبل از خواب موهای خود را بشویید.