در حقیقت، هر كسی گاهی از اوقات دچار سوءهاضمه میشود.
برای اكثر افراد این سوءهاضمه مشكل چندانی ایجاد نمی كند.
در اغلب موارد، سوءهاضمه به علت زیاده روی در مصرف غذا «پرخوری» و یا خوردن غذاهایی كه به فرد نمی سازد ایجاد میشود كه بعد از مدت نسبتاً كوتاهی بهبود یافته و برطرف میشود.
در چنین مواقعی، شما هم میتوانید منتظر باشید كه این مشكل سوءهاضمه تان خود به خود بهبود یابد و یا اینكه با مراجعه به داروخانه و گرفتن داروهای تسكین دهنده «بدون مراجعه به پزشك» مشكلتان را رفع نمایید.
با این حال، در بعضی از افراد، علایم سوءهاضمه میتوانند مدتی طول كشیده و به قدری شدید شوند كه در زندگی روزمره آن ها تداخل نمایند.
این علایم ممكن است بر اثر مشكلات تشخیص داده نشده ای در دستگاه گوارش ایجاد شوند كه نیاز به شناسایی مناسب انها توسط یك پزشك و در صورت لزوم، درمان آن ها داشته باشد.
هدف، كمك به شما در تشخیص و تمایز دادن بین علاین جزئی كه خودتان میتوانید با توصیه دكتر داروساز به راحتی آن را درمان نمایید از آن علایمی است كه نیاز به بررسی و آزمایش بیشتری داشته و مجبورید كه به پزشك مراجعه نمایید، می باشد.
كلمه سوءهاضمه برای افراد مختلف دارای معانی مختلفی می باشد اما اكثراً از آن برای توصیف درد و ناراحتی در قسمت وسط بالای شكم كه با بلع و غذاخوردن در ارتباط میباشد استفاده می كنند.
– درد سینه یا شكم
– یك احساس سوزش در سینه «ترش كردن» كه اغلب با خوردن یا آشامیدن مایعات در ارتباط است
– آروغ زدن یا خارج كردن گاز از دهان
اگر شما فقط گاهی اوقات به این علایم سوءهاضمه دچار می شوید، میتوانید به راحتی با مراجعه به داروخانه و مشورت با دكتر داروساز، از داروهایی كه نیازی به نسخه پزشك ندارند استفاده نمایید و مشكل خود را برطرف نمایید.
شما همچنین باید تغییری در نحوه زندگی خود ایجاد كنید تا از احتمال وقوع چنین مشكلاتی در آینده كم نمایید.
چنین اقدامات ساده ای، تمام آن چیزهایی هستند كه در بسیاری از موارد، برای حل مشكل مورد نیاز هستند اما اگر بعد از حدود دو هفته، این اقدامات تاثیری به حال شما نداشتند یا اگر برای اولین باری است كه با این مشكلات در زندگی تان روبرو می شوید و سن شما بالای 40 سال می باشد، شما باید حتماً به پزشك مراجعه نمایید.
علایم شدید یا طول كشیده، ممكن است به علت مشكل زمینه ای وخیم و جدی مثل زخم معده یا اثنی عشر ایجاد شده باشند و هر چه زدتر انها را تشخیص دده و درمان نماییم، بهتر خواهد بود.
بسیاری از داروهای پرقدرت و موثر فقط با نسخه پزشك داده میشوند كه در مورد این داروها در فصلهای بعد صحبت خواهد شد.
در صورتی كه به غیر از مشكل سوءهاضمه، شما دچار بی اشتهایی و كاهش وزن هم شده اید و یا اگر شما دچار تهوع هستید «حتی اگر استفراغ هم نمی كنید» بدون معطلی و خود درمانی، باید به پزشك مراجعه نمایید، زیرا ممكن است نیاز به درمان فوری داشته باشید.
پایگاه فرهنگی هنری تکناز