جهانبخش محبی نیا نماینده میاندوآب در مجلس در گفتوگو با خبرنگار جام جم آنلاین با بیان اینكه ادامه لایحه حمایت از خانواده اولین دستور كار فردای مجلس است،گفت: طرح اختیار دولت برای تعیین ساعات کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید فطر بعد از این لایحه و بعد از سه لایحه دیگر در نوبت رسیدگی در صحن مجلس قرار دارد و تا زمانی كه كار این لوایح در مجلس به پایان نرسد، طرح مذكور در مجلس مطرح نخواهد شد.
لایحه حمایت از خانواده به مدت سه هفته در دستور كار مجلس است كه مواد 22، 23 و 24 آن در خصوص ثبت ازدواج موقت و تعدد زوجات و مهریه است كه برای بررسی بیشتر به كمیسیون حقوقی و قایی مجلس ارجاع شد اما بقیه مواد آن در مجلس در حال رسیدگی است كه بررسی این لایحه حداقل وقت جلسه فردا و سه شنبه مجلس را خواهد گرفت.
وی با اشاره به آیین نامه داخلی مجلس تصریح كرد: مطابق ماده 120 آیین نامه داخلی مجلس اگر 50 نماینده برای مطرح شدن این طرح در جلسه فردای مجلس تقاضای اولویت بكنند، این طرح با اولویت در دستور كار مجلس قرار خواهد گرفت.
عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سوال كه در صورت تقاضای اولویت آیا بعنوان اولین دستور مجلس مطرح می شود و لایحه حمایت از خانواده موقتا از دستور كار خارج خواهد شد، خاطرنشان كرد: آیین نامه مجلس صراحت دارد كه رسیدگی به طرح یا لایحه ای كه در دستور كار مجلس قرار دارد، باید به اتمام برسد و بعد از آن طرحها و یا لوایح الویت دار مطرح شود. اما برداشت هیئت رئیسه مجلس اینست كه می توان موقتا لایحه حمایت از خانواده را كنار گذاشت و بعد از رسیدگی به طرح مذكور، به این لایحه پرداخت.
محبی نیا گفت: اگر 50 نماینده درخواست اولویت مطرح شدن داشته باشند احتمال مطرح شدن این طرح در جلسه فردای مجلس زیاد است.
مجلس فردا یكشنبه و همیچنین سه شنبه و چهارشنبه این هفته جلسه دارد كه اولین دستور كار مجلس ادامه رسیدگی به لایحه حمایت از خانواده است.
بعد از آن مجلس سه دستور كار دیگر یعنی گزارشهای كمیسیون حقوقی و قضایی در خصوص لایحه موافقتنامه استرداد مجرمان بین دولت ایران و دولت هند، لایحه نحوه رسیدگی به تخلفات و اخذ جریمه های مربوط به امور حمل و نقل و عبور و مرور وسایل نقلیه و گزارش كمیسیون اجتماعی در مورد طرح الحاق یك تبصره به ماده 106 قانون مدیریت خدمات كشوری دارد.
بعد از این موارد طرح اختیار دولت برای تعیین ساعات کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید فطر در نوبت رسیدگی در صحن مجلس قرار دارد.
53 نماینده با امضای این طرح خواستار رسیدگی به این طرح در صحن مجلس شدند كه این موضوع در جلسه هیئت رئیسه مجلس مطرح و در دستور كار مجلس قرار گرفت.
طرح اختیار دولت برای تعیین ساعات کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید فطر در جلسه روز سه شنبه دوم شهریور در صحن مجلس مطرح شد.
در این جلسه ابتدا 2 فوریت این طرح به رای گذاشته شد اما 143 رای موافق، 68 رای مخالف و هفت رای ممتنع دادند كه 2 فوریت آن به تصویب نرسید اما یک فوریت این طرح با 145 رای موافق، 58 رای مخالف و شش رای ممتنع به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
این طرح برای بررسی بیشتر به كمیسیون اجتماعی به عنوان كمیسیون اصلی و كمیسیون فرهنگی به عنوان كمیسیون فرعی ارجاع شد كه به تصویب این كمیسیونها رسید.
ایجاد فرصت مناسب برای بهرهمندی کارمندان دولت از فیوضات معنوی ماه مبارک رمضان و همگرایی بیشتر با کشورهای اسلامی دلیل توجیهی این طرح عنوان شده که به امضای 53 نفر از نمایندگان رسیده است.
به موجب ماده واحده این طرح هیئت وزیران میتواند در ماه مبارک رمضان ساعات کاری کارکنان دولت را متناسب با فصل و شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناطق مختلف کشور، حداکثر به میزان 15 ساعت در هفته کاهش دهد به نحوی که منجر به تعطیلی یک یا چند روز کاری یا اخلال در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات به ارباب رجوع و عدم هماهنگی بین دستگاهها و کاهش بهرهوری نشود.
همچنین این طرح مقرر میکند که تعطیلات عید سعید فطر سه روز خواهد بود و در ازای آن 15 خرداد و 29 اسفند تعطیل رسمی نخواهند بود.
طرح اختیار دولت برای تعیین ساعات کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید فطر بعد از تصویب باید به تایید شورای نگهبان برسد و اگر این هفته تكلیف آن در مجلس مشخص نشود عید فطر امسال همان یك روز تعطیل خواهد بود.
گردآوری : پایگاه اینترنتی تکناز