تهیه دوغ گاز دار برگرفته از وبلاگ كدبانو
اول از همه باید ماست مناسبی انتخاب كنید. یعنی ماستی كه یك دست و ترش باشد ( اگر ترش نیست ماست را در ظرف سر بسته و به مدت ۳ روز در یخچال نگهداری میكنیم ) سپس ماست را آنقدر هم میزنیم تا كاملا براق شود آنگاه دو برابر ماست موجود آب به آن اضافه میكنیم و میزان نمك هم به دلخواه خواهد بود.
حال برای گازدار شدن دوغ كافیست دو حبه قند به آن اضافه كنیم
سپس دوغ را به مدت ۱۰ دقیقه در ظرف سربسته ای ( كاملا بسته و محكم ) خوب هم میزنیم و بعد ظرف حاوی دوغ را در هوای آزاد به مدت یك هفته نگهداری میكنیم.
اكنون دوغ ما به همراه چند تكه یخ آماده میل كردن است.
هرگز بیش از حد از قند برای گازدار كردن دوغ استفاده نكنید