sتوازن هورمونی راه حلی برای درمان بولیمیابولیمیا، پرخوری و بالا آوردن عمدی غذا، اغلب به عنوان یک بیماری روانی نگریسته شده و با درمان های روانشناختی درمان میشود.
با این حال دکتر سابینه نائسن، از انستیتوی کارولینسکا، اشاره میکند که عده ای از زنان مبتلا به این بیماری ممکن است مقدار زیادی از هورمون مردانه تستسترون داشته باشند.
نیمی از مبتلایان به این بیماری که به خاطر این عدم توازن تحت درمان قرار گرفته اند کم اشتهایی و بی میلی به مصرف غذا های چرب یا شیرین را ابراز داشته اند.
دکتر نائسن مدعی است که سه نفر از 21 بیمار مبتلا به بولیمیا که با روش درمانی وی درمان شدند به طور کلی از اختلالات مربوط به تغذیه رهایی یافتند.
بولیمیا یا پرشتهایی روانی، احتمالا یکی از شایعترین اختلالات تغذیه ای است. میزان شیوع این اختلال در زنان تقریبا ده برابر مردان است .
درمان های معمول شامل رفتاردرمانی شناختی ویا مشاوره روانشناسی می شود که برای دستیابی به ریشه های پیدایش این بیماری به کار می رود ولی داروهای ضد افسردگی نیز اغلب برای این بیماری تجویز میشوند.
با این حال عده ای از علائم ظاهری عدم توازن هورمونی در یک گروه 77 نفره مبتلا به بولیمیا که توسط دکتر نائسن تحت آزمایش قرار داشتند، آشکار بود.
بیماران تحت این آزمایش از مشکلات قاعدگی، مو زائد بدن و سندروم تخمدان های پلی سیتستیک، بیشتر از زنان فاقد اختلال تغذیه ای، شکایت کرده اند.
این نظریه در 21 زن که دارای نشانه های ظاهری عدم توازن هورمونی بوده اند، مورد آزمایش قرار گرفت و به آنها نوعی از قرص های جلوگیري از بارداری حاوی هورمون جنسی زنانه استروژن داده شد.
تاثیر این قرص ها، کاهش سطح ترشح تستسترون در بدن بوده است. یافته های این تحقیق نشان میدهد که مصرف هورمون به کاهش “نشانه های” بولیمیا در طول یک دوره سه ماهه در حدود نیمی از زنان تحت آزمایش منجر شده است.
ما نشان داده ایم که یک سوم زنان بولیمیک دارای مشکلات متابولیک هستند که همین امر میتواند وقوع اختلال تغذیه ای را توضیح دهد.”
“این اختلالات ممکن است در موارد خاص بیش از هر بیماری روانی دیگری، بیانگر ساختار هورمونی بیمار باشد و از این قرار درمان هورمونی میتواند جایگزین خوبی برای رفتار درمانی شناختی باشد.”
در همین حال، استیو بلومفیلد، از انجمن اختلالات تغذیه ای، میگوید پیش تر احتمال داده می شد که درمان هورمونی تنها برای چند تن از این زنان مورد استفاده قرار گیرد.
“ما از چنین تحقیقاتی که ما را در درک مسائل نهفته در روان رنجوری بولیمیا که تا کنون به خوبی شناخته نشده است، یاری کند، استقبال می کنیم و تحقیقات دقیق تر در این زمینه الزامی به نظر میرسد
پایگاه فرهنگی هنری تکناز