وزارت بهداشت در آستانه ماه مبارك رمضان امسال، طی اطلاعیه جدیدی رعایت نكات بهداشتی را به روزه داران توصیه كرد.
“هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده را بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری نكنند.
افطاری و سحری را زمانی طبخ و آماده كنند كه حداكثر تا دو ساعت بعد به صورت گرم به مصرف برسد و از خرید مواد غذایی فلهای و مواد لبنی غیر پاستوریزه و استریلیزه از قبیل دوغ، ماست، كره، سرشیر و خامه فلهای و سنتی خودداری كنند.”
بر اساس این اطلاعیه،” در صورت استفاده از سبزیجات به صورت خام و میوه حتما مراحل سالم سازی شامل شستشوی اولیه، انگل زدایی با مایع دستشویی یا ظرفشویی، میكروب زدایی با مواد ضد عفونی كننده مجاز و شستشوی نهایی رعایت شود.”
وزارت بهداشت در آستانه ماه مبارك رمضان امسال، طی اطلاعیه جدیدی رعایت نكات بهداشتی را به روزه داران توصیه كرد.
“هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده را بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری نكنند.
افطاری و سحری را زمانی طبخ و آماده كنند كه حداكثر تا دو ساعت بعد به صورت گرم به مصرف برسد و از خرید مواد غذایی فلهای و مواد لبنی غیر پاستوریزه و استریلیزه از قبیل دوغ، ماست، كره، سرشیر و خامه فلهای و سنتی خودداری كنند.”
بر اساس این اطلاعیه،” در صورت استفاده از سبزیجات به صورت خام و میوه حتما مراحل سالم سازی شامل شستشوی اولیه، انگل زدایی با مایع دستشویی یا ظرفشویی، میكروب زدایی با مواد ضد عفونی كننده مجاز و شستشوی نهایی رعایت شود.”
“در تهیه مواد غذایی برای سحر در منزل یا مساجد، ترجیحا در هنگام سحری تهیه و به صورت گرم مصرف شود، در غیر این صورت مواد غذایی پخته شده در روی شمعك اجاق نگهداری تا حرارت آن حفظ شود و یا در دمای كمتر از 4 درجه سانتی گراد یعنی طبقه زیرین جایخی یخچال های معمولی نگهداری و قبل از مصرف كاملا داغ شود.”
“مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم، نان و شیرینی سنتی، كله و پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشك را از دست فروشان و دوره گردان خریداری نكنند.
در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به مجوز وزارت بهداشت، تاریخ تولید، انقضا، نشانی دقیق كارخانه تولید كننده و سالم بودن بسته توجه كنند.”
پایگاه فرهنگی هنری تکناز