این جزیره که وجه تسمیه آن به قرن 15 میلادی برمیگردد که سرنوشت مرگبار یک ژنرال معروف کرهای در آن رقم میخورد، مانند دیگر حاکمیتها، برای خود ویزا و گذرنامه دارد، همچنین پول ملی که در همه جای جزیره قابل تبدیل کردن است و تمبر و سرود ملی و حتا الفبا هم دارد. البته پس از طی مسافتی با ماشین از سئول مرکز کره جنوبی و یک سفر کوتاه با قایق، ویزای ورودی جزیره با خرید بلیت قایق ورودی به آن، خود به خود صادر میشود.
جمهوری نامی (Naminara Republic) جزیرهای است در خاور دور که در سال 2006 استقلال فرهنگی خود را از کره جنوبی اعلام کرد. از آن پس با انتخاب رییس جمهوری که خود یک هنرمند گرافیست مشهور است و همچنین مسؤولانی همچون وزیر امور خارجه، شکل جدیدی از حاکمیت برمبنای هنر و زیبایی را بهنمایش گذاشت که تاکنون، جزیره را به موفقیتی در عرصه جذب گردشگر رسانده است.
بهرامی برای ساخت «رییسجمهور یک دلاری» به جزیره «نامی» سفر کرده و سه روز قبل از ملاقات رییسجمهور کانگ با دبیرکل سازمان ملل متحد، با او در آتلیه هنریاش به گفتوگو پرداخته است.
بنا بر روایت کارگردان این اثر مستند، رییس جمهوری نامی که با حقوق ماهیانه یک دلار در این پست فعالیت میکند، فقط طراحی نمیکند و دستور نمیدهد. خودش گچکاری و نقاشی میکند و حتا به کارگرها یاد میدهد که چگونه عمل کنند. او گوش شنوایی دارد و به نظرات مهمانهای جزیره بهدقت توجه میکند.
برای نمونه، چترهای واژگونی که از درختهای جزیره آویزانند، برمبنای حرف بانوی کهنسالی شکل گرفته که روزی برای رییس جمهور از آرزوی دوران کودکیاش مبنی بر واژگون گرفتن چتر هنگام بارش باران گفته بوده و اینکه بزرگترهایش برمبنای غیرمعمول بودن این کار، با انجام آن هیچوقت موافقت نکردهاند.
بچهها در «نامی»، از همان کودکی با تصویرسازی و تخیل آشنا میشوند. مالکان هم با وجود بیش از 80 سال سن، در تصمیمگیریهای رییسجمهور هنرمندشان دخالت نمیکنند و به زیباییمداری او کاملا اعتماد دارند. رییسجمهور هم از ارتباطات و اعتبار بینالمللی خود بهره گرفته، هنرمندان محیطی و تجسمی را از سراسر دنیا دعوت میکند که برای اجرای ایدههایشان به نامی سفر کنند. شکلدهی فستیوالهای بینالمللی در زمینه موسیقی و کتاب کودک و تصویرگری نیز موجب شده که نام نامی هر چند وقت برمبنای هنر و فرهنگ در خط خبری اول خبرگزاریهای منطقه و دنیا قرار گیرد.
بچهها و بزرگترها در «نامی» و در غیبت تلویزیون و دیگر سرگرمیهای مدرن دنیای امروز، نهتنها به تخیل و هنر ترغیب میشوند، بلکه به کتابخوانی و فاصله گرفتن از دنیای دیجیتالی که امروز کره را به تسخیر خود درآورده تا از این طریق کرهایها دنیا را تسخیر کنند، تشویق میشوند. اما تنها کتاب نیست که از حرمت و اولیت خاصی در جزیره برخوردار است. هنر محیطی و بازیافتی، در جمهوری نامی، بُعد اصلی هنر تجسمی است.
به هر حال، «نامی» یک جمهوری فرهنگی است که استقلال دارد و با هیچ جای کره جنوبی هیچ شباهتی ندارد؛ تنها نقطهای است که به تسخیر تکنولوژی درنیامده اما با این حال همه کرهییها تمایل دارند یک بار هم که شده از آن دیدن کنند. حتا با ساخته شدن سریال معروف «زمستان سوناتا» بسیاری از ژاپنیها هم که عمومشان از علاقهمندان سرسخت این سریال عشقی بودهاند، به جمهوری نامی سری میزنند.
این درحالی است که دولتهای ژاپن و کره عموما دارای سابقه مجادله و مناقشه هستند. پیشنهاد استفاده از لوکیشن رایگان برای ساخت سریال، از اولین اقدامات رییسجمهور کانگ بوده که در شهرت جزیره نقش بسزایی ایفا کرده و تصاویر این سریال امروزه در تبلیغات جذب توریست جمهوری نامی جایگاه ویژهای دارند.
«رییسجمهور یک دلاری» قرار است در روزهای آینده برای نخستینبار در جمهوری نامی برای رییسجمهور آن و اعضای کابینهاش بهنمایش درآید.