مواد لازم برای یك نفر:
300 تا 400 گرم جگر مرغ یا گوسفند
دو قاشق غذاخوری روغن
یك عدد پیاز متوسط
به مقدار كافی نمك، فلفل، زردچوبه
در صورت تمایل فلفل قرمز
یك قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
طرز تهیه :
پیاز را خلال می كنید و كمی در ماهیتابه تفت می دهید. بعد روغن می ریزید (علتش این است كه آب پیاز كمی كشیده شود و روغن را به خودش جذب نكند). خوب كه طلایی شد، زردچوبه را می ریزید، جگر را با آب سرد می شویید و در آبكش می ریزید و بعد از خرد كردن به تكه های كوچك به پیازها اضافه می كنید (شعله باید هنوز زیاد باشد). جگرها باید خوب سرخ شوند و رنگشان كاملا برگردد. بعد رب گوجه را در یك لیوان آب گرم حل می كنید و اضافه می كنید و به هم می زنید. سپس ادویه ها را می ریزید و می گذارید آب جغور بغور كشیده شود. غذا آماده ی خوردن است. با نان نوش جان می كنید.
جغور بغور، مخلوط و مخصوص
طبق دستور بالایی است، با این فرق كه مخلفاتش بیشتر است. در تهیه جغوربغور مخلوط و مخصوص قبل از ریختن جگر فلفل دلمه یا فلفل سبز را خلال می كنید و با پیازها مقداری تفت می دهید. بعد جگرها را كه ریختید، ??? گرم سیب زمینی پخته و پوست كنده و ورقه ورقه شده را هم اضافه می كنید. بعد رب می زنید و آبش كه كشیده شد، 3-2 عدد تخم مرغ را به آن اضافه كرده و به هم می زنید. فرقش این است كه خوشمزه تر است، برای دو نفر هم كافی است، و به علت داشتن سیب زمینی نمك بیشتری می خواهد.
نكات تغذیه ای:
این غذا به راحتی تهیه شده و وقت زیادی نمی برد.
جگر مملو از ویتامینA و آهن است. بنابراین جغور بغور برای افراد كم خون غذای مناسبی است ولی اشخاصی كه كلسترول خونشان بالاست ، بهتر است از خوردن آن پرهیز كنند. این خوراك برای كسانی كه دوره نقاهت را می گذرانند مفید است.