خواص گل ختمی

مجموعه : پزشکی و سلامت
خواص گل ختمی

نكته خیلی مهم :   ذكر  مورد استعمال داروهای گیاهی تنها بر اساس وظیفه اطلاع رسانی این سایت  میباشد و به هیچ عنوان به معنای تجویز یا تكذیب مورد درمانی ذكر شده نمی باشد .
ریخت شناسی

ختمی گیاه بومی مناطق شرق مدیترانه است .

گیاهی است علفی و چند ساله كه ارتفاع آن به حدود 2 متر می رسد ساقه آن از كركهای ریز كه به رنگ خاكستری می باشد پوشیده شده است .

برگهای ختمی دندانه دار ، پهن و مانند قلب می باشد . گلهای آن درشت به رنگ سفید مایل به قرمز یا ارغوانی است كه بصورت دسته های سه تایی در اواخر تابستان ظاهر می شود .
ختمی به علت داتشن گلهای زیبا به صورت گیاه زینتی در باغچه ها كاشته می شود . تمام قسمتهای این گیاه استفاده طبی درد .

ترکیبات شیمیایی

ختمی دارای لعاب و موسیلاژزیادی است .این گیاه دارای مواد نشاسته ای ، چربی ، اسانس ،‌آنتوسیانین Anthocyanin ،‌آل تئین Altheine ، دای اكسی بنزوئیك اسید DIoxybenzoic Acid و سیانیدین Cyanidin می باشد .

خواص دارویی
ختمی از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و بطور كلی روی تمام اعضای بدن مخصوصا روده ها ، ریه ها ، معده ، كلیه ها و مثانه موثر است .

خواص گل ختمی

1)ملین و برطرف كننده یبوست است .

2)بیماریهای تنفسی را برطرف می كند.

3)سرفه های خشك را از بین می برد .

4)برای رفع گلو درد جوشانده گل ختمی را غرغره كنید .
5)عادت ماهیانه را منظم می كند .

خواص ریشه ختمی

1)ناراحتی های پوستی را برطرف می كند و پوست را نرم می سازد .

2)سرفه های خشك را از بین می برد.

3)تب راپائین می آرود .

4)اسهال خونی را شفا می بخشد .

5)ادرار را زیاد می كند.

6)كمی ترشحات عادت ماهیانه را برطرف می كند.

7)تورم را رفع می كند.

8)ناراحتی های دستگاه ادراری را برطرف می كند.
9)قند خون را تنظیم می كند.

خواص برگ ختمی

1-ضماد برگ ختمی در برطرف كردن دمل ها و ورم پستان و روم معده موثر است .

2-برای التیام شكستگی ها ، برگ ختمی را بصورت ضماد درآورده و روی محل شكستگی بگذارید .

3-ضماد برگ ختمی در برطرف كردن درد سیاتیك مفید است .

4-رعشه را برطرف می كند.
5-ورم بناگوش را با ضماد برگ ختمی درمان كنید.

طرز استفاده

1- خیسانده ریشه ختمی : 10 گرم ریشه ختمی را پوست كنده و خرد كرده و در یك لیتر آب سرد خیس كنید و پس از 8 ساعت آنرا صاف كرده و نگهدری كنید این مایع در رفع اسهال خونی بسیار موثر است .

2-دم كرده ختیم : در حدود 20 گرم ریشه ختمی را تمیز كرده و خرد كنید و آنرا در یك لیتر آب جوش بریزید و بگذارید بماند تا سرد شود سپس آنرا صاف كرده و با عسل مخلوط كنید .

3-دم كرده گل ختمی : 20 گرم گل خشك شده ختمی را در یك لیتر آب جوش بریزید و بگذارید بماند تا سرد شود سپس آنرا با قند یا عسل شیرین بكنید .
4-محلول شست وشوی  چشم : نیم گرم گل خشك ختمی را در 150 گرم آب ریخته و به مدت 5 دقیقه بگذارید بجوشد سپس آنرا سرد كنید و 5 قطره الكل كامفه در آن بریزید.

مضرات

ختمی گیاه مفید و بی ضرری است فقط زنان باردار و مادرانش یدره باید از زیاد خوردن آن پرهیز كنند .كسانیكه سرد مزاج هستند باید ختمی را با عسل بخورند .

محل رویش
كوههای لالو در روستای علی زینل -یزدانآباد-دیزادیز-كوه ددو در شفیع-كوه اوكاجی در آلماجق -چری – كوران – استاد – اسفیجیر حصار اندف – رهورد – اینچه سابلاغ – جوزان – كچلانلو – خلكانلو – عمارت – كواكی

گردآوری : پایگاه اینترنتی تکناز