مواد لازم برای 4 نفر:
1. 450 گرم گوشت چرخكرده
2. یك عدد پیاز بزرگ
3. یك حبه سیر (لهشده یا رندهشده)
4. 50 گرم یا یك پیمانه جعفری تازه (خردشده)
5. یك عدد تخممرغ (سفیده و زرده آن با هم مخلوط شود)
6. 2 قاشق سوپخوری روغن زیتون
7. 60 میلیلیتر یا 4 قاشق سوپخوری پنیر پارمسان رنده شده
8. 2 پیمانه تالیاتلی یا هر نوع پاستای دیگر آبكششده
9. یك پیمانه خمیر تازه داخل نان فانتزی
10. نمك و فلفل به مقدار لازم
توضیح: پاستا به خمیر سفتی گفته میشود كه در فرمهای مختلف در انواع و اقسام غذاها بهخصوص از نوع ایتالیایی مورد استفاده قرار میگیرد؛ در ضمن این خمیر با توجه به شكل و فرم آن به زبان ایتالیایی نامگذاری شده است. بهعنوان مثال خمیر نواری را تالیاتلی (tagliatelle) مینامند.
مواد لازم برای سس:
* یك عدد پیاز (ریز خرد شود)
* 400 گرم گوجهفرنگی (ریز خرد شود)
* 5 قاشق سوپخوری رب گوجهفرنگی
* یك قاشق چایخوری پودر آویشن یا پودر ارگانو
* 2 عدد فلفل سبز (ترجیحا تند باشد)
* نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. گوشت چرخكرده، سیر، پیاز، جعفری خرد شده، خمیر نان و نمك و فلفل را با هم مخلوط كرده و با دست خوب ورز دهید. سپس تخممرغ زدهشده را به آن اضافه كرده و دوباره مخلوط كنید.
2. با این میزان مواد، 20 عدد كوفتهریزه آماده میشود. پس از اینكه مخلوط گوشتی را به صورت كوفته درآوردید، روغن زیتون را داخل تابهای ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا كمی داغ شود، سپس كوفتهریزهها را در روغن تفت داده و بپزید. كوفتهها را حین سرخ شدن، مرتب همبزنید تا همه جای آنها كاملا سرخ شود و بعد آنها را به ظرف مخصوص فر منتقل كنید.
3. برای آماده كردن سس كافی است همه مواد مورد نیاز برای آن را با هم مخلوط كرده و روی كوفتهریزهها بریزید. در ظرف را بگذارید و آن را داخل فر قرار دهید. فر را روی 200 درجه سانتیگراد یا 400 درجه فارنهایت یا شماره6 قرار دهید. مدت زمان لازم برای پخت این خوراك یك ساعت است. پس از پایان پخت، پنیر را روی خوراك بریزید و همراه پاستای آبكششده سرو كنید.
نكته: پس از گذشت نیمساعت از پخت خوراك، یك بار مواد را هم بزنید.
سیمرغ