درمان پر مویی بالیزر یا الکترولیز؟!

مجموعه : نکات مهم مو
درمان پر مویی بالیزر یا الکترولیز؟!
افرادی که دچارپرمویی هستند علاوه بر مراجعه به پزشک و بررسی های لازمه و نیز مصرف داروهای تجویز شده، می‌توانند به چند روش این موها را ….

 

افرادی که دچارپرمویی هستند علاوه بر مراجعه به پزشک و بررسی های لازمه و نیز مصرف داروهای تجویز شده، می‌توانند به روشهای ذیل این موها را از بین ببرند:

تیغ، كندن موها (اپیلاسیون)، كم رنگ كردن (دكلره)، الكترولیز (سوزاندن ریشه ی موها)و لیزردرمانى روشهای معمولی است که استفاده می‌گردد. اما دراین مقاله ما به مزایا و معایب روش های الکترولیز و لیزر در درمان پرمویی می‌پردازیم :

الکترولیز

 در روش الكترولیز، نیاز است که الکترود )سوزنِِ ریز ( موازی با زاویه رویش مو با دقت وارد فولیکول مو شود و جریان الکتریسیته را به ریشه ی مو منتقل کند و آن رابسوزاند. این كار دردناك و وقت گیراست و با هر بار درمان فقط 20 تا 30 درصد فولیکول موها از بین می‌رود و اگر بهداشت رعایت نشود و فرد درمان گر از سوزن یك بار مصرف استفاده نكند، خطر عفونت و هپاتیت و حتى ایدز را ایجاد مى كند. در افراد هیرسوت (پرمو)، چون رشد موها زیاد و سریع است، تقریباً درمان آن چند سال طول مى كشد و این طولانى شدن و تكرار الكترولیز خطر ایجاد اسكار (زخم روى پوست) را دارد، یعنى این كه در محل سوزاندن ریشه ی مو جاى سوزن ها مى ماند كه به زیبایى پوست لطمه مى زند.

لیزر

با پیدایش لیزر، علی رغم گران بودن این تکنیک، ولی به دلیل کاهش تعداد جلسات درمان و تاثیر بیشتر برای از بین بردن طولانی مدت یا دائم موهای زائد، طرفداران بیشتری پیدا کرده است.

لیزرهای موجود که مجوز FDA را برای انجام درمان موهای زائد دریافت کرده اند، شامل لیزرهای روبی، الکساندریت، دیود و پالس لایت فتودرم است. ویژگی های تمامی‌ دستگاه های فوق این است که بیشترین صدمه را به پیاز مو وارد می‌کنند، بدون این که بافت سالم اطراف دچار تغییرات چندانی شوند.

گیرنده اصلی نور لیزر، سلول های زنده و دارای رنگدانه ی مو هستند، بنابراین موهایی که در مرحله ی رشد قرار دارند و رنگدانه کافی دارند، نور لیزر را جذب نموده و قسمت سازنده مو دچار اختلال شده و از بین می‌رود. در واقع لیزر بر روی موهای سفید(فاقد رنگدانه) اثر نمی‌کند و آنها را راز بین نمی‌برد. همچنین هرچه قدر مو ضخیم تر و تیره تر باشد و رنگ پوست روشن تر باشد، تاثیر لیرز در از بین بردن موی زائد بیشتر است. بهترین بیماران برای درمان، افراد با پوست روشن و موهای تیره هستند و هر چه رنگ مو روشن تر و رنگ پوست تیره تر باشد، درمان مشکل تر می‌شود.

 

بیماران بایستی از چند هفته قبل از درمان، موهای مورد نظر را از ریشه در نیاورند و قبل از شروع درمان با لیزر، بایستی موها را تراشید. پس از عمل لیزر، قرمزی و تورم کمی‌اطراف فولیکول بوجود خواهد آمد که پس از 3-2 ساعت برطرف می‌شود و نیاز به پانسمان یا درمان خاصی ندارد و گاهی می‌توان از مرطوب کننده استفاده کرد.

 

از آنجا که موهای بدن انسان از نظر مرحله رشد همزمان نیستند و از طرف دیگر لیزر در مرحله رشد اثر می‌کند، به همین خاطر ممکن است یک بار لیزر برای از بین بردن کامل موهای زائد کافی نباشد و از 5-2 جلسه و حتی در بعضی نژادها جلسات بیشتری نیاز باشد.

 

مزایای لیزر درمانی

1-  همه انواع لیزر بدون ایجاد آسیب به بافت است

2- سرعت عمل بیشتر، به طوریکه سطح وسیعی از بدن را در یک جلسه می‌توان مورد درمان قرار داد و یا کل موهای زائد صورت را در عرض چند دقیقه می‌توان از بین برد.

3-کاهش تعداد جلسات درمان به دلیل تاثیر بیشتر در رفع موهای زائد یا نازک کردن آنها.

4- امکان استفاده از آن در هر نقطه ای از بدن (آقایان و خانمها)

5- کاهش درد و عوارض ایجاد لک یا اسکار بعد از عمل.