سینمای ایران در سالی كه گذشت، تعدادی از هنرمندانش را از دست داد. داود اسدی، شاهرخ سخایی، اسماعیل داورفر، خسرو شكیبایی، احمد آقالو، فرهنگ معیری، جواد خدادادی، فرهاد خانمحمدی، مهرداد فخیمی، رضا ارحام صدر، فریدون خوشابافرد و مهری مهرنیا، از جمله سینماگرانی بودند كه در سال 87 به دیار باقی شتافتند.
درگذشت “داوود اسدی” بازیگر سینما و تلویزیون
داوود اسدی بازیگر سینما و تلویزیون ساعت دو بامداد شنبه و در سومین روز از فروردین 87 در سن 38سالگی بر اثر سكته قلبی در گذشت.
“ساعت خوش” نخستین تجربه تلویزیونی این هنرمند بود. مرحوم اسدی كه پس از بازی در این مجموعه تلویزیونی به چهره ای شناخته شده برای بسیاری از بینندگان تلویزیونی و بخصوص جوانان تبدیل شده بود، طی سالهای اخیر كمتر به ایفای نقش در سریالها پرداخت. مرحوم اسدی همچنین در سه فیلم “سرحد “، “مادرم گیسو ” و “دیدار” بازی كرده است.
درگذشت “اسماعیل داورفر” یكی از پیشكسوتان عرصه بازیگری در سینما، تئاتر و تلویزیون
“اسماعیل داورفر” یكی از پیشكسوتان عرصه بازیگری در سینما، تئاتر و تلویزیون صبح روز 14 اردیبهشت ماه 87 درگذشت. مرحوم “داورفر ” در سن 76 سالگی بر اثر سرطان درگذشت. او بازی در تئاتر را از سال 1335 و همچنین بازی در سینما را از سال 1348 با فیلم “گاو” به كارگردانی “داریوش مهرجویی” شروع كرد.
از جمله كارهای او در سینما میتوان به تعطیلات تابستانی (1374)، تحفه هند (1373)، روزهای خوب زندگی (1373)، مهریه بی بی (1373)، پادزهر (1372)، عیالوار (1371)، آقای بخشدار (1370)، زیر بامهای شهر (1368)، افسون (1367)، لنگرگاه (1367)، وكیل اول (1365)، تاتوره (1363)، سرایدار (1355)، غبار نشینها (1353)، صادق كرده (1351) و آقای هالو اشاره كرد.
پیكر مرحوم “اسماعیل داورفر ” 17 اردیبهشت از مقابل تالار وحدت تشییع شد.
درگذشت “خسرو شكیبایی” بازیگر محبوب سینما، تئاتر و تلویزیون
“خسرو شكیبایی” بازیگر محبوب سینما، تئاتر و تلویزیون پس از دوره ای جدال با بیماری و مرگ، صبح روز جمعه 28 تیرماه 87 در سن 64 سالگی در تهران درگذشت تا كارنامه یكی از هنرپیشگان نامدار معاصر ایران برای همیشه بسته شود. پیكر این هنرمند بزرگ روز یكشنبه 30 تیرماه و با بدرقه میلیونی مردم از مقابل تالار وحدت به سوی قطعه هنرمندان تشییع شد.
او برای فیلمهای “یكبار برای همیشه”، “سایه به سایه” و “كاغذ بی خط” نامزد دریافت سیمرغ بلورین بوده است. خط قرمز، دادشاه، صاعقه، رابطه، دزد و نویسنده، ترن، شكار، هامون، عبور از غبار، ابلیس، جستجو در جزیره، سارا، پرواز را بخاطر بسپار ، یكبار برای همیشه، بلوف، كیمیا، پری، درد مشترك، لژیون، سایه به سایه، خواهران غریب، سرزمین خورشید، عاشقانه، روانی، زندگی، دختردایی گمشده، میكس، دختری بنام تندر، كاغذ بیخط ، مزاحم، اثیری، صبحانه برای دو نفر، ازدواج صورتی، سالاد فصل، حكم، ستارهها، عروسك فرنگی، چه كسی امیر را كشت؟، دلشكسته، دوشیزه باران، حیران، از جمله كارهای سینمایی وی بودهاند. آخرین حضور شكیبایی در برابر دوربین، در جریان دومین جشن كانون منتقدان سینما بود كه وی در آن به عنوان یكی از برترین بازیگران سی سال سینمای پس از انقلاب مورد تجلیل قرار گرفت و جایزه دریافت كرد.
حماسه دره شیلر، خانه ای مثل شهر، عروس حلبچه، دو همسفر و دایره سرخ از كارهای بلند سینمایی وی بودند. مراسم تشییع جنازه “رضا آقاربی” رأس ساعت 9 صبح روز یكشنبه 20 مرداد، از مقابل خانه هنرمندان به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار شد.
درگذشت “مهرداد فخیمی” فیلمبردار سینمای ایران
“مهرداد فخیمی” فیلمبردار با سابقه سینمای ایران در سن 69 سالگی در منزلش درگذشت. فخیمی كه از مدتها پیش از بیماری سرطان ریه رنج میبرد و تا دو روز نیز در بیمارستان بستری بود، سرانجام صبح روز 23 مرداد 87 بر اثر عوارض این بیماری در منزل خودش چشم از جهان فرو بست.
مهرداد فخیمی متولد 1318 تهران، فارغالتحصیل فیلمبرداری از آلمان بود و فعالیت هنری را با ساخت فیلمهای كوتاه همانند “جام حسنلو”، “نان و كوچه”، “اربعین” و … آغاز و سینمای حرفهای را سال 1353 با فیلمبرداری فیلم “غریبه و مه” به كارگردانی بهرام بیضایی تجربه كرد. حاجی واشنگتن، مرگ یزدگرد، پاییزان، چریكه تارا، كلاغ، مسافران، كمال الملك، وكیل اول و سریال هزاردستان از جمله كارهای به یاد ماندنی این هنرمند فقید است.
وی در دهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری برای فیلم “مسافران” شد و سال 65 نیز نامزد دریافت این جایزه برای فیلم “ناخدا خورشید”شده بود. همچنین بیست و یكمین جشنواره فیلم فجر با بزرگداشت این فیلمبردار همراه بود كه در آن جشنواره آثار شاخص وی به نمایش در آمد. “چه كسی امیر را كشت” آخرین فعالیت سینمایی مرحوم فخیمی بود.
تشییع پیكر این هنرمند ساعت 9صبح روز 24 مردادماه از مقابل خانه سینما به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا انجام شد.
درگذشت “جواد خدادادی” بازیگر سینما و تلویزیون
جواد خدادادی به كه دلیل عارضه قلبی در بیمارستانی در آلمان بستری شده بود، چهارم شهریور 87 درگذشت و در كشور آلمان به خاك سپرده شد. بازیگر نقش ابوذر در سریال امامعلی (ع) چندی پیش به دلیل عارضه قلبی در بیمارستانی واقع در دورتموند بستری شده بود. بازیگر سریال آینه كه 8 سال پیش برای مداوای بیماری همسرش به آلمان رفته بود، بهار امسال به ایران بازگشت و تصمیم به ادامه فعالیت در عرصه هنر گرفت اما به دلیل حاد شدن ناراحتی قلبی خود به آلمان بازگشت.
درگذشت “فرهاد خانمحمدی” بازیگر سینما و تلویزیون
“فرهاد خانمحمدی” بازیگر سینما و تلویزیون در سن 64 سالگی درگذشت.
این بازیگر ساعت 13 بعد از ظهر 29 شهریور 87 به دلیل ایست قلبی در بیمارستان رسول اكرم در گذشت. بنابر این گزارش، تشییع پیكر این بازیگر سینما و تلویزیون ساعت 10 صبح روز یكشنبه 31 شهریور از مقابل خانه سینما به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برپا شد.
وی در همدان متولد شد. تحصیلات ابتدایی را تا اخذ گواهینامه هشتم در همدان بود. سپس در سال 1338 همراه خانواده به تهران آمد. مدتی مشغول كارهای فنی بود و چندین سال در ارتش بعنوان افسر ارشد كار كرد. بعد از آن درسال 1347 وارد عرصه سینما شد. “فرهاد خانمحمدی” متولد 1323 بود و بیش از 4 دهه فعالیت داشته است كه شاخصترین آنها دو مجموعه تلویزیونی “سربداران” و “كاراگاه علوی” یك و دو بوده است. واكنش پنجم، مسافر ری، مومیایی3 ، معجزه خنده، آخرین بندر، افعی، پرده آخر، ریحانه، ساوالان، هامون و سرب از دیگر كارهای سینمایی خانمحمدی بودهاند.
درگذشت “خسرو تسلیمی” تهیهكننده و مدیر تولید سینما
“خسرو تسلیمی” تهیهكننده و مدیرتولید سینمای ایران 19 آبانماه در 83 سالگی به علت سكته قلبی درگذشت. سیروس تسلیمی تهیهكننده سینما و پسر این سینماگر گفت : ساعت 2 بامداد امروز حال پدر وخیم شد و او را به بیمارستان امام خمینی كرج بردیم كه بعد از مدتی به دلیل سكته قلبی درگذشت.
مراسم تشییع پیكر وی 21 آبان ماه ساعت 10 صبح از مقابل خانه سینما انجام شد. تسلیمی همسر منیره آخوندنیا (منیره تسلیمی) بازیگر تئاتر، پدر سیروس تسلیمی (تهیه كننده و نویسنده) و سوسن تسلیمی (بازیگر و كارگردان تئاتر و سینما) است.
از آخرین كارهای او به عنوان مدیرتولید میتوان به كیش و مات، ازدواج صورتی، الهه زیگورات و بیهمتا اشاره كرد. زمان از دست رفته، عبور از غبار، پرنده كوچك خوشبختی، شاید وقتی دیگر و كفشهای میرزانوروز از دیگر كارهای تسلیمی به عنوان مدیر تولید در سالهای پس از انقلاب است.
درگذشت “فرهنگ معیری” چهرهپرداز ایرانی
“فرهنگ معیری ” طراح چهرهپردازی پیشكسوت ایرانی سینما و تئاتر ساعت 8 صبح روز 21 اردیبهشت 87 بر اثر سكته قلبی دارفانی را وداع گفت. فرهنگ معیری سال 1322 در شهر مرند متولد شد. وی عضو گروه چهرهپردازان سیمای جمهوری اسلامی و مدیر آموزشگاه چهره پردازی “آینه در آینه” بوده است.
طراحی چهرهپردازی فیلمهایی چون اشك سرما، رخساره،سگ كشی، افعی، نقش عشق، سفر عشق، سرزمین آرزوها، شناسایی، اتاق یك، پرواز در شب، مادیان، رخساره توسط وی انجام شده است. او همچنین طراح چهرهپردازی فیلمهایی چون مسافران، شاید وقتی دیگر، شكار، كانی مانگا ، باشو غریبه كوچك، طلسم،خانه عنكبوت،نقطه ضعف،اشباح،خط قرمز، چریكه تارا، سفر سنگ و كلاغ بوده است. “گناه من”(مهرشاد كارخانی) از آخرین كارهای مرحوم معیری به شمار میرود.
مراسم تشییع پیكر “وحید مجتهدی” مدیر سینما اروپا در روز نهم تیرماه 87 او از مقابل “خانه سینما” به سمت بهشت زهرا (س) برگزار شد. “مجتهدی ” كه هنگام فوت 62 سال سن داشته، مدیر و صاحب سینما اروپا بوده است.” “وحید مجتهدی” پسر “جمال مجتهدی” از قدیمیترین سینماداران و تهیهكنندگان سینمای ایران است كه به دلیل سكته قلبی دارفانی را وداع گفت.
درگذشت “احمد آقالو” بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون
“احمد آقالو ” بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون پس از یك دوره بیماری به علت سرطان در سوم آذز 87 درگذشت. در سالهای اخیر به دلیل شدت بیماری، این هنرمند دیگر در برنامههای تلویزیون شركت نمیكرد و بیشتر در اجرای برنامههای رادیویی فعالیت میكرد.
احمد آقالو متولد 1328 قزوین، فارغ التحصیل تئاتر از دانشكده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. وی فعالیت هنری را پس از گذراندن دوره شش ماهه بازیگری در هنرستان آزاد هنرپیشگی دانشكده هنرهای دراماتیك آغاز كرد. بازی در فیلم “دادشاه ” به كارگردانی حبیب كاوش نخستین تجربه سینمایی اوست. از دیگر فعالیتهای آقالو میتوان به دوبلاژ، رادیو، بازی در تئاتر و مجموعههای مختلف تلویزیونی اشاره كرد.
درگذشت “رضا ارحام صدر” كمدین تئاتر و سینما
رضا ارحام صدر عصر روز یكشنبه 24 آذر ماه 87 در منزل مسكونی خود در شهر اصفهان در 85 سالگی از دنیا رفت. رضا ارحام صدر بازیگر پیشكسوت تئاتر و سینما اردیبهشت ماه 1302 در محله پاقلعه بخش 4 اصفهان متولد شد و فعالیت هنری خود را از سال 1326 و بازی در تئاتر آغاز كرده و در واقع از پایهگذاران تئاتر در اصفهان محسوب میشود.
او همچنین در سال 1336 با فیلم “شب نشینی در جهنم” وارد سینما شد و سپس در فیلمهایی چون “علی واكسی”، “ستارهای چشمك زد”، “مردان خشن”، “جعفرخان از فرنگ برگشته”، “نصف جهان” و “افسانه شهر لاجوردی” بازی كرد. از نمایشهای او نیز میتوان به “رفیقناجنس”، “بوقلمونها”، “كدام یك از دو”، “دلقكها”، “وادنگ”، “خروس بیمحل” و… اشاره كرد.
آخرین فعالیت سینمایی این بازیگر كه به دلیل كهولت سن كمكار بود، به فیلم ویدیویی “درسا” محسن دامادی در سال 84 برمیگردد.
درگذشت “مهری مهرنیا” بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون
مهری مهرنیا بازیگر قدیمی این بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون روز 29 بهمنماه 87 پس از مدتها بیماری در بیمارستان باهنر تهران دارفانی را وداع گفت.
مراسم تشییع پیكر این هنرمند ساعت 10 صبح روز یكشنبه 4 اسفند ماه از مقابل خانه سینما و به سمت قطعه هنرمندان بهشتزهرا (س) برگزار شد. آخرین نقشآفرینی “مهری مهرنیا” بازی در فیلم “ازدواج به سبك ایرانی” (حسن فتحی) بوده است.
درگذشت “سید علی میری” كمدین معروف و قدیمی تئاتر و سینما
سید علی میری بازیگر قدیمی تئاتر و سینما بامداد روز 12 اسفند ماه 87 در بیمارستان آبان تهران از دنیا رفت. به گزارش بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این هنرمند به دلیل عارضه قلبی در سن ۶۹ سالگی درگذشت و مراسم تشییع پیكر او ساعت 9 صبح روز چهارشنبه 14 اسفند ماه از مقابل خانه سینما به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) انجام شد.
این هنرمند متولد 1318 رشت و دارای مدرك تحصیلی دیپلم بود كه از كلاسهای آزاد هنرپیشگی در جامعه بارید فارغالتحصیل شده بود، او فعالیت خود را در تئاتر از سال 1341 آغاز كرد و در سینما نیز از سال 1343 با بازی در آثاری همچون “شیطان در میزند” ، “دیوار شیشهای” ، “به دادم برس رفیق” و “سرنوشتسازان” و … نام برد.
میری در عمر هنری اش كه بیش از ۱۴ سال بیشتر نبود در ۱۱۵ فیلم بازی كرد. او كه عموما در نقش وردست رشتی ظاهر می شد متولد شهسوار بود و در سال ۱۳۴۰ از مدرسه هنرپیشگی فارغ التحصیل شده بود. بعد از سه سال كار تئاتری با فیلم “زمزمه محبت” كار امیر شروان به سینما وارد شد این بازیگر فقط در سال ۵۶ در ۱۰ فیلم بازی كرده بود. ناخدا باخدا، یكی خوش صدا یكی خوش دست و میرم بابا بخرم از كارهای معروف او در نزد تماشاگران آثار قبل از انقلاب است.
درگذشت دستیار فیلمبردار با سابقه سینمای ایران
احمد ابراهیمی، دستیار فیلمبردار باسابقه سینمای ایران روز 10 مرداد ماه 87 به علت نارسایی قلبی درگذشت. وی از جمله دستیاران فیلمبردار با سابقه سینمای ایران متولد سال 1323 بود و كار خود را در سال 1339 با فیلم “چشمه عشاق” ساخته احمد صباحی به عنوان دستیار فیلمبردار شروع كرد و طی سالهای قبل و بعد از انقلاب اسلامی یكی از فعالترین دستیاران فیلمبردار در سینمای ایران بود.
درگذشت “رضا آقاربی” بازیگر سینما و تلویزیون
“رضا آقاربی” بازیگر سینما و تلویزیون در سن 50 سالگی به دلیل ایست قلبی دارفانی را وداع گفت.
این بازیگر كه سریالهای “مختارنامه” و “یوسف پیامبر” از آخرین فعالیتهای وی به شمار میروند، صبح روز پنجشنبه 17 مرداد 87، هنگام ورزش صبحگاهی در پارك نزدیك محل سكونت خود، دچار حمله قلبی شد و جان به جان آفرین تسلیم كرد. بنابر این گزارش، رضا آقاربی متولد 1337 تهران، فعالیت هنری خود را سال 1360 با تئاتر آغاز كرد. بازی در فیلم “پرچمدار” به كارگردانی شهریار بحرانی نخستین تجربه سینمایی اوست.
درگذشت “شاهرخ سخایی” هنرمند عكاس
شاهرخ سخایی عكاس سینما ، شنبه ، سوم فروردین ماه 87 بر اثر عارضه قلبی در سن 55 سالگی در گذشت. شاهرخ سخایی فارغ التحصیل دوره دو ساله عكاسی آمریكا، پیشتر مسوولیت كارگاه عكس و آرشیو هنرمندان بنیاد فارابی و همچنین كارگاه عكس و اسلاید آرشیو موزه شهدا را برعهده داشته است. از دیگر فعالیتهای عكاسی او میتوان به فیلمهای مادیان، عروس حلبچه، دو فیلم با یك بلیط، نقش عشق، دادستان، جنگ نفتكشها، مرسدس، مرد عوضی و میهمان مامان ، اشاره كرد.
پیكر آن مرحوم ساعت 10 صبح دوشنبه، پنجم فروردین ماه، از مقابل منزلش تشییع و در قطعه هنرمندان بهش زهرا (س) به خاك سپرده شد.
درگذشت “فریدون خوشابافرد” صدابردار باسابقه سینمای ایران
“فریدون خوشابافرد” صداگذار و صدابردار با سابقه سینمای ایران روز جمعه 10 بهمن ماه 87 بر اثر سكته قلبی در گذشت. “فریدون خوشابافرد” صداگذار فیلمهایی نظیر “تك درختها”، “تلافی”، “قتل آنلاین” و “انتخاب” در سن 65 سالگی و بر اثر سكته قلبی درگذشت.
مرحوم “فریدون خوشابافرد” كار در سینما را با صدابرداری استودیو “آقای هیروگلیف” به كارگردانی غلامعلی عرفان شروع كرد و آخرین كار به نمایش درآمده، از وی فیلم سینمایی “تلافی” بود كه كار صداگذاری آن را بر عهده داشت. مراسم تشییع پیكر این هنرمند فقید رأس ساعت 10 صبح روز یكشنبه 13 بهمن ماه از مقابل “خانه سینما ” برگزار شد.
درگذشت “امید اللهداد” یكی از اعضای انجمن فیلم كوتاه
امید اللهداد از اعضای انجمن فیلم كوتاه ایران دوم آذر ماه 87 بر اثر ایست قلبی در سن 29 سالگی جان به جان آفرین تسلیم كرد. مرحوم اللهداد از اعضای تهیه كننده انجمن بود كه فیلمهای كوتاه بسیاری چون : طوفان سنجاقك (شهرام مكری)، خوره (سعید حبیبی)، تمام دغدغههای من (سپهر سپحانی) و چندین كار كوتاه دیگر را تهیه كرده بود.
وی همچنین از اعضای فعال انجمن بود و بسیاری از كارهای تبلیغاتی و انتشاراتی انجمن در دفتر وی “مثلث زرد ” انجام میشد. پیكر وی در سوم آذرماه تشیع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاك سپرده شد.