به نقل از “بی بی سی†وی یكی از موارد شاد بودن انسان را داشتن روابط قوی اجتماعی و خانوادگی می داند.
هرچه فرد از روابط بیشتر اجتماعی برخوردار باشد از سلامت قوی روحی و روانی برخوردار شده و بر شادی وی افزوده خواهد شد.
به گفته این محقق، انسان ذاتا موجودی اجتماعی خلق شده كه احساس درونی كمك به دیگران در او وجود دارد، بنابراین با داشتن چنین روابطی، احساس سبكی و شاد بودن به فرد دست می دهد.
یكی دیگر از موارد داشتن جامعه شاد، بنا بر تحقیق های بعمل آمده “اعتماد†به یكدیگر در جامعه است .
اگر از مردم یك جامعه به صورت عادی پرسیده شود آیا به افراد پیرامون خود اعتماد دارید و جواب “نه†دریافت كنید، آن جامعه از بیشترین آسیب عدم شادی برخوردار است.
بنا بر این گزارش، طی آماری كه در این رابطه گرفته شده است، مردم “نروژ†بالاترین آمار اعتماد به یكدیگر را دارند یعنی 2/3 جمعیت آن كشور پاسخ “بله†را داده اند و این درحالی است كه مردم تركیه با % 3 پایین ترین آمار اعتماد به یكدیگر را دارند.
مردم انگلیس نیز در دهه 50 میلادی %60 آمار اعتماد داشتند كه در زمان حاضر به %30 كاهش یافته است.
در این گزارش به یكی دیگر از موانع برقراری روابط اجتماعی و پراكندگی ارتباطات خانوادگی اشاره شده و آن وجود “تلویزیون†است.
این گزارش اشاره می كند به اینكه در دهه 90 میلادی دولت “بوتان†برای شاد كردن مردم اجازه ورود تلویزیون به این كشور را داد، در نتیجه پس از مدتی روابط منسجم خانوادگی در این كشور به پراكندگی بین آنها منجر شد.
به گفته پروفسور رابرت پوت نام، تلویزیون سهل ترین راه سرگرم شدن است كه فاصله این سرگرمی با شما تنها فشار دادن یك كلید است.
به عقیده این محقق در جوامع امروزی تماشای تلویزیون باعث شده است تا افراد تمایل كمتری به داشتن روابط بیرونی و اجتماعی داشته باشند، چرا كه این كار باعث منزوی شدن فرد شده و انزوا خود یكی از عوامل عدم سلامت روحی و جسمی خواهد شد.
وی پیشنهاد می كند خیلی راحت تلویزیون را خاموش و با دوستان و بستگان خود دیدار كنید.
این گزارش افزود، ما نمیتوانیم دیدن تلویزیون را ممنوع كنیم و یا افراد را به زور وادار كنیم تا با یكدیگر دوست شوند.
یكی از بهترین راه ها انجام دادن ورزش است چرا كه ورزش میل به شادی و برقرار نمودن ارتباطات دوستانه به دیگران را در فرد پرورش میدهد و وی را از انزوا خارج می كند.
نكته دیگری كه در این گزارش به آن اشاره شده، برقراری ارتباط بین جوامع گوناگون در پایتخت شهرها است .
ارتباط بین دو گروه از جامعه می تواند به دو گونه صورت پذیرد، ارتباط “انفجاری†و یا ارتباط به صورت “پل†.
در نوع اول، درگیری بین گروه های آسیایی مهاجر و جوانان محلی در انگلیس بعنوان مثال در این گزارش اشاره شده است .
برای برقراری ارتباط بین گروه ها و جوامع بخصوص در پایتخت های چند ملیتی نظیر لندن و نیویورك، افراد و گروه هایی كه از طرز تفكر، عقیده، فرهنگ و حتی رنگ پوست كاملا متفاوتی برخوردارند، افراد به یكدیگر نزدیك نمیشوند و اگر هم این اتفاق بیفتد، اعتماد بین دو طرف بسیار ضعیف است.
تنها راه حل موجود، داشتن فعالیت و هدفی مشخص است كه برای رسیدن به آن نیاز به كار گروهی است.
در این گزارش به نمونه ای از بازی فوتبال بین همان نوجوانان انگلیسی و مهاجرین آسیایی اشاره شده كه شوق و ذوق بازی بین طرفین به صورت مثبتی بین والدین و اولیای ورزشی و خود بازیكنان برقرار می شود.
در انتهای این گزارش نتیجه گیری شده است كه در آینده جهت رسیدن به یك جامعه واحد و سالم نیاز است تا افراد علاوه بر داشتن روابط دوستانه، دارای انگیزه و هدف مشترك باشند تا برای رسیدن به آن در كنار یكدیگر فعالیت كنند.
بدین صورت این گروه ها در یك دیگر حل شده و در نتیجه عقاید و فرهنگ های طرف مقابل مورد احترام قرار می گیرد، اعتماد بین این گروه ها بالا رفته و از جامعه ای واحد و سالم برخوردار خواهیم شد.
پایگاه فرهنگی هنری تکناز