سونامی ابرها چیست ؟

مجموعه : گوناگون
سونامی ابرها چیست ؟

یک کارشناس هواشناسی گفت: اصطلاح عامیانه «سونامی ابرها» که معادل ابرهای بهاری زود گذر و خشمگین یا همان بی.سی است که این ابرها به طور متراکم در اردبیل رویت می‌شوند.

رسول همتی با اعلام اینکه در علم هواشناسی پدیده‌ای به نام «سونامی ابراها» نداریم، تصریح کرد: سونامی ابرها اصطلاحی است که بین عوام و رسانه‌ها مطرح شده است که در حقیقت ابرهای بهاری زودگذر و خشمگین از سری نیمبواستراتوس هستند و در شکل‌های مختلفی دیده می‌شوند.

وی در خصوص ویژگی‌های این ابرها گفت: ابرهای پوششی بی.سی در شرایط فصلی به وجود آمده، در ساعات بعد از ظهر روزهای بهاری با جذب رطوبت‌ بزرگ می‌شوند و بارالکتریکی خود را به صورت بارش تخلیه می‌کنند.

وی با اشاره به شدت گسترش این ابرها در مناطق کوهستانی، ادامه داد: ابرهای بهاری زودگذر با افزایش تراکم به سطح زمین نزدیک شده و موجب بارش باران به همراه رگبار و تگرگ می‌شود.

همتی با اعلام اینکه ابرهای بهاری در منطقه اردبیل به صورت متراکم رویت می‌شوند، خاطرنشان کرد: این ابرها به صورت مقطعی ظاهر شده و پراکنش نقطه‌ای دارند.

وی با یادآوری اینکه طی سال های اخیر رعد و برق حاصل از ابرهای خشمگین، جان یک نفر را در مشکین شهر گرفته است، اظهار کرد: ابرهای بی.سی به شدت خطرناک هستند، به طوری که حتی هواپیما هم نمی‌تواند در فاصله 15 تا 20 کیلومتری به آنها نزدیک شود.

این کارشناس هواشناسی افزود: ابرهای بهاری خشمگین در دنیا چنان گرد و بادی تولید می‌کنند که می‌تواند اتومبیل‌ها را بلند کرده و به زمین پرتاب کنند.

ایسنا