شرح دیوان ناصرخسرو به قلم مهدی محقق به جلد سوم رسید.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محقق كه دو اثر تألیفی را دربارهی ناصرخسرو و آثارش در دست تدوین دارد، اخیرا كار تدوین جلد سوم از مجموعهی ششجلدی شرح دیوان ناصرخسرو را آغاز كرده است، تا به تعبیر خودش بتواند دشواریهای زبان و شعر ناصرخسرو را با رویكردی انتقادی و شرح و بسط آنها هموار كند.
او در توضیح روش كارش گفت: من در هر جلد از شرح دیوان ناصرخسرو 50 قصیدهی این شاعر را مورد تأمل و بررسی قرار داده و آن را از منظری جامعهشناختی، معرفتشناختی و بلاغی و زیباییشناختی شرح داده و سعی میكنم سرنخهایی روشن از شعر ناصرخسرو به مخاطب بدهم تا مفاهیم مهم فلسفی را كه در قصایدش مطرح كرده است، قابل فهم و دریافت باشد.
محقق مجموعهی چهارجلدی «فرهنگ لغات و تركیبات و تعبیرات دیوان ناصرخسرو» را هم در دست تدوین دارد، كه جلد نخست از این مجموعه را اردیبهشتماه در نمایشگاه كتاب تهران عرضه كرد.
این نویسنده همچنین مدتی است «فرهنگ اصطلاحات پزشكی اسلامی» را با حدود هشتهزار مدخل در دست تألیف دارد. به گفتهی وی، «فرهنگ اصطلاحات پزشكی اسلامی» میتواند درآمدی بر دایرةالمعارف تاریخ پزشكی حوزهی تمدنی ایران باشد.
مهدی محقق متولد بهمن سال 1308 در مشهد و دارای مدرک دکتری در رشتهی زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران است. از آثار رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی این عنوانها هستند: کتاب «فیلسوف ری؛ محمد بن زکریای رازی»، «مفتاح الطب» با خلاصهی ترجمهی انگلیسی و فارسی، مجموعهی متون و مقالات در تاریخ و اخلاق پزشکی در اسلام و ایران.