شهریه دانشگاه آزاد بیشتر است یا پردیس خودگردان؟

مجموعه : مجله خبری
شهریه دانشگاه آزاد بیشتر است یا پردیس خودگردان؟

در ایران جنس های دانشگاهی مختلفی وجود دارد که هر کدام دارای شهریه مختص به خود هستند به همین دلیل تصمیم گرفتیم در خصوص سوال شهریه دانشگاه آزاد بیشتر است یا پردیس خودگردان توضیحات دقیقی به شما منتقل کنیم.

البته باید بدانید بجز دانشگاه آزاد و پردیس های خودگردان دیگر دانشگاه های شهریه پرداز مانند شبانه یا همان نوبت دوم و پیام نور و غیر انتفاعی هم وجود دارد اما سوال اکثر مخاطبان این است که شهریه دانشگاه آزاد بیشتر است یا پردیس خودگردان؟ ما در این مطلب از مرکز تخصصی مشاوره کنکور ریاضی، به پاسخ آن خواهیم پرداخت.

انواع جنس های دانشگاهی

بر اساس قوانینی که در وزارت علوم به تصویب میرسد انواع جنس های دانشگاهی در سال های مختلف ایجاد شده است که البته بعضی از آن ها دیگر مورد استقبال نیستند اما در هر صورت بد نیست بر اساس اعتبار مدرک تحصیلی و میزان علاقه مندی داوطلبان اشاره ای به آن کنیم تا فقط بر این تصور نباشید که باید در دانشگاه دولتی یا آزاد تحصیل کنید.

دانشگاه های دولتی

این دانشگاه ها مستقیما توسط دولت مدیریت میشود و در واقع دارای بودجه دولتی است و همیشه در الویت اول انتخابی داوطلبان بوده اند . دانشگاه های دولتی در چند دوره همچون روزانه ، شبانه (نوبت دوم) و ظرفیت مازاد پذیرش دانشجو دارد که فقط دوره روزانه رایگان است.

دانشگاه پردیس خودگردان

این جنس دانشگاهی در واقع شعبه ای از دانشگاه های دولتی است اما مدیریت مستقل دارد و کلاس ها عموما خارج از فضای دانشگاه مادر برگزار میشود. این دانشگاه از نظر شهریه جز معروف ترین ها است.

دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد را میتوان مستقل ترین دانشگاه کشور از نظر ایجاد و مدیریت دانست که البته در بسیاری از رشته ها و ایجاد امکانات آموزشی خوب پیش رو بوده است به همین دلیل دانشجویان زیادی هر ساله در مقاطع مختلف جذب این دانشگاه میشوند.

دانشگاه پیام نور

این دانشگاه نیمه دولتی است و همین موضوع باعث شده است که شهریه کمتری نسبت به دیگر دانشگاه ها داشته باشد و همچنین اولین دانشگاه کشور است که دارای پذیرش غیر حضوری است.

دانشگاه غیر انتفاعی

دیگر جنس دانشگاهی که اون هم شهریه دارد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی هستند که علاقه مندی به آن ها نسبی است و در کشور چندتایی هستند که بسیار پر تقاضا هستند و شهریه آن ها 20 درصد از دیگر غیر انتفاعی ها بیشتر است.

دانشگاه علمی کاربردی

در آخرین رده اعتبار مدرک و میزان تقاضا علاقه مندی دانشگاه های علمی کاربردی هستند که کاملا بدون کنکور میباشند و شهریه هم دارند و بر خلاف تصور بسیاری از داوطلبان شهریه آن ها اصلا کم نیست.

شهریه دانشگاه آزاد بیشتر است یا شبانه ؟

شهریه دانشگاه آزاد بیشتر است یا شبانه ؟

در خصوص انواع جنس های دانشگاهی صحبت شد حالا برمیگردیم به سوال شهریه دانشگاه آزاد بیشتر است یا پردیس خودگردان که بهتر است این سوال را جزئی تر و بر اساس رشته های تحصیلی و نوع دانشگاه در قالب چند نکته پاسخ دهیم.

اولا شهریه با توجه به رشته و مقطع تحصیلی محاسبه میشود برای مثال کسی که در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های فنی مهندسی است نسبت به کسی که در مقطع کارشناسی رشته های علوم انسانی است باید شهریه بیشتری دهد که این شهریه در دانشگاه پردیس بیشتر است.

همچنین بین دانشگاه های پردیس خودگردان اختلاف شهریه وجود دارد مثلا پردیس دانشگاه شریف ممکن است نسبت به پردیس دانشگاه امیر کبیر شهریه بیشتری دریافت کند اما این موضوع در دانشگاه آزاد ثابت است.

در نهایت پردیس خودگردان در تمام رشته های دانشگاهی و در تمام مقاطع دارای شهریه بیشتری نسبت به دانشگاه آزاد است. مثلا اگر در دانشگاه آزاد بابت تحصیل در رشته مهندسی عمران برای هر ترم 10 میلیون تومان پرداخت شود در دانشگاه پردیس این مبلغ بیش از 20 میلیون تومان است.

در خصوص رشته های پزشکی برای ورودی 1403 دانشگاه آزاد در ابتدا شهریه هر ترم را 90 میلیون تومان اعلام کرد که رکورد شهریه دانشگاهی را شکست اما در ادامه شهریه را مجددا کاهش داد و در حال حاضر شهریه رشته های پزشکی در دانشگاه آزاد و پردیس که اختلاف چندانی هم ندارد برای هر ترم بین 45 تا 60 میلیون تومان است.

نکته

ما در مشاوره کنکور تجربی حتی در خصوص شرایط و شهریه دانشگاه ها هم با شما صحبت خواهیم کرد تا به هر قیمتی وارد رشته پزشکی نشوید چون متاسفانه بسیاری از داوطلبان که از نظر مالی ضعیف هستند در ادامه تحصیل با توجه به هزینه ها دچار مشکل میشوند.

اگر شهریه دانشگاه آزاد و شبانه یکسان است چرا اولویت دانشگاه شبانه باشد؟

شهریه دانشگاه آزاد و شبانه که همان دوره های نوبت دوم است در خصوص مقطع کارشناسی رشته های غیر پزشکی تقریبا یکسان است. رشته های غیر پزشکی به این معنی است که در دانشگاه شبانه اصلا پذیرش پزشکی و پیراپزشکی وجود ندارد پس منظور و هدف ما در خصوص رشته های وزارت علومی در مقاطع تحصیلی مختلف است.

دانشگاه شبانه همان دوره های نوبت دوم است و کسی که نتوانسته است در حالت روزانه قبول شود و رتبه مدنظر را نداشته است همچنان این فرصت را دارد تا در دوره شبانه وارد یک دانشگاه خوب دولتی شود اما شهریه پرداخت کند.

پساخ سوال مشخص شد وقتی ما مثلا میتوانیم در نوبت دوم مهندسی برق یا روانشناسی یا حقوق دانشگاه تهران یا تبریز یا فردوسی مشهد قبول شویم و همزمان شانس قبولی در دانشگاه آزاد را هم داریم خب بهتر است بریم سراغ دانشگاه تهران اما تقریبا همان شهریه را دهیم و اعتبار مدرکمان هم به اندازه کسانی باشد که در دوره روزانه قبول شده اند!

نکته

در مشاوره کنکور ریاضی در خصوص دانشگاه شبانه و تخمین رتبه های قبولی در این حالت که برای کنکور ریاضی و انسانی بسیار حیاتی است توضیح خواهیم داد تا روند درس خواندن، کنکور دادن و در نهایت انتخاب رشته به بهترین شکل انجام شود.

مقایسه شهریه دانشگاه آزاد و پردیس خودگردان در رشته های پزشکی

در خصوص سوال شهریه دانشگاه آزاد بیشتر است یا پردیس خودگردان مفصل توضیح داده شد اما یکی از سوالات حیاتی این است که در خصوص رشته های پزشکی روا به چه صورت است و در واقع کدام دانشگاه شهریه بیشتری دارد.

دانشگاه های پردیس خودگردان همیشه دارای بیشترین شهریه های تحصیلی در تمام رشته ها بوده اند و در خصوص رشته های پزشکی هم دقیقا همین است . دانشگاه آزاد امسال بطرز شگفت انگیزی شهریه رشته های پزشکی تا 100 درصد یعنی برای هر ترم در حدود 90 میلیون تومان افزایش داد اما از این موضع عقب نشینی کرد و در حال حاضر شهریه حدود 45 میلیون تومان است و این موضوع باعث شد تا دانشگاه های پردیس با شهریه بالاتر از 50 میلیون تومان در رشته های پزشکی همچنان در صدر باشند.

در نهایت به یاد داشته باشید که…

با بررسی موضوع شهریه دانشگاه آزاد بیشتر است یا پردیس خودگردان سعی کردیم دید شما را در انتخاب دانشگاه برای تحصیل باز کنیم قطعا با مرور چند دقیقه ای این مقاله میتوانید به سادگی بهترین انتخاب را با توجه به شرایط خودتان داشته باشید.

برچسب‌ها: