صرع با مراقبت و درمان مناسب، اكثر افراد مبتلا به صرع میتوانند به یك زندگی طبیعی و با امید دست پیدا نمایند.
همانگونه كه در مقدمه گفته شد، در اكثر افراد، صرع بهبود مییابد و بنابراین می توان گفت كه افراد دچار صرع، عاقبت خوبی خواهند داشت.
حدود 80 درصد از كسانی كه تحت درمان با داروهای ضدصرع هستند بدون تشنج خواهند شد و بنابراین باید در مورد توقف مصرف داروهایشان تصمیم بگیرند.
معمولاًً باید دو سال بیمار بدون تشنج باشد تا اقدام به قطع مصرف داروهایشان نماییم.
چندین عامل جود دارد كه شانس موفقیت یا شكست بعد از توقف مصرف داروها را تعیین می كند كه یكی از آنها، علت زمینه ای بوجود آمدن صرع می باشد.
با این حال، بطور كلی حدود 60 درصد بیمارانی كه به مدت دو سال، بدون تشنج بوده اند با قطع مصرف دارویشان، دیگر هیچ تشنجی نخواهند كرد.
احتمال عدم وقوع تشنج بعد از قطع مصرف داروها در جوانان و كسانی كه فقط از یك داروی ضدصرع استفاده می كرده اند بیشتر است.
بعضی از افراد این خطر را قبول نمی كنند كه دست از مصرف داروها بكشند زیرا میترسند در محل كارشان دوباره دچار تشنج شوند كه این وضعیت بیشتر در بزرگسالان دیده می شود.
در حقیقت، از آنجایی كه كودكان شانس بیشتری دارند كه با قطع مصرف داروهایشان، دیگر دچار تشنج نشوند، بهتر است این اقدام در آنها انجام شود.
یكی از سوالاتی كه موضوع بحث پزشكان به مدت چندین سال بوده است، این سؤال میباشد كه آیا داروهای ضدصرع به متوقف شدن كلی حملات كمك می كنند یا خیر. پاسخ به این سؤال هنوز مشخص نشده است.
اغلب این نگرانی وجود دارد كه صرع و تشنج ها عموماً باعث بروز اشكال در سلامت تن و روان میشوند، اما در واقع این طور نمی باشد.
در اكثر موارد، تشنج ها یا متوقف می شوند و یا اینكه بخوبی با مصرف داروهای ضدصرع، كنترل می گردند و این افراد معمولاًً یك زندگی طبیعی خواهند داشت.
متأسفانه افراد اندكی هم وجود دارند كه حملات انها غیركنترل شده باقی میماند كه در این افراد ممكن است مشكلاتا روانی و فیزیكی دیده میشود.
با این حال، در چنین مواردی علت بروز این مشكلات معمولاًً علت زمینه ای است كه باعث بروز صرع شده و خود حملات نسبتاً در ایجاد این مشكل بی تقصیر هستند.
پایگاه فرهنگی هنری تکناز