نام : گلد فیش ( ماهی طلایی )
منشا : بیش تر گلد فیش های موجود در بازار در کشور چین تولید می شوند ، ولی برخی از گونه های آنها در ژاپن و آمریکا هم تکثیر می شوند .
انواع : به طور کلی گلدفیش ها را بر اساس نوع بدن و باله ها به سه گروه اصلی تقسیم می کنند و هر کدام از گروه ها زیر شاخه هایی دارند که بصورت زیر می باشد :
ندازه : حداکثر 25-20 سانتیمتر
اندازه تانک : حداقل 75 لیتر
خصوصیات فیزیکوشیمیایی : دما = 19 درجه سانتیگراد – PH = 6.6
تغذیه : گلد فیش ها تقریباً همه چیز خوارند ، یعنی گیاهان ، حشرات و سایر چیزهای موجود در تانک را می خورند ؛ ولی به عنوان غذای اصلی می توان از پولکی و لوفاک استفاده کرد و در هفته چند بار آنها را با غذاهای زنده مثل کرم خاکی و یا سبزیجاتی مثل کاهو ، اسفناج و نخود فرنگی تغذیه کرد . اما هرگز نباید به آنها نان ، بیسکویت و چیزهایی از این قبیل را داد ، چون نمی توانند آنها را هضم کند و سبب ایجاد بیماری شود .
شاید گلدفیش اولین ماهی نگهداری شده در آکواریوم باشد ، بطوریکه آنها را حتی چند هزار سال پیش هم نگهداری می کرده اند . اما اگر در شرایط مناسب نگهداری شوند تا 20 سال و حتی بیش تر هم عمر می کنند . کشنده ترین کار برای آنها نگهداریشان در تنگ یا سطل است .
اما آنها را می توان حتی بدون بخاری هم نگهداری کرد ولی نیاز به تصفیه کن ضروری می باشد .
برای تزئین تانک آنها هم می توان از سنگ ، مرجان و چوب استفاده کرد . یکی از عادت های آنها حفر کردن شن ها و خوردن گیاهان است که در تانک آنها نباید از گیاه استفاده کرد ؛ اما تغذیه با گیاهانی همچون کاهو برای آنها ضروری می باشد ، چرا که از ابتلای آنها به یبوست جلوگیری می کند .
زندگی در دریاچه یا حوضچه : تنها Wild Gold Fish ، Comet و Bristol Shubunkin را می توان در حوضچه یا دریاچه نگهداری و تکثیر کرد ؛ که این گونه ها در چنین مکان هایی به سرعت رشد کرده و نیاز به مراقبت خاصی ندارند ، بطوریکه حتی در دمای صفر درجه سانتیگراد هم قادر به زندگی هستند . اما چنانچه دمای محل زندگی آنها کمتر از 10 درجه سانتیگراد باشد ، نیازی به تغذیه ندارند ؛ چرا که در این مواقع گوارش غذاها توسط آنها خیلی کند صورت گرفته و به سرعت مریض می شوند .
شرایط حوض : حوض زندگی آنها نباید دارای فواره باشد و بهتر است هر یک ماه یا دو ماه یک بار مقداری از آب حوض را سیفون کرده تا به آنها آسیبی نرسد .