با توجه به زمان حضور قابلتوجه ما در محل کار، معمولا دو وعده اصلی یعنی صبحانه و ناهار را در آنجا صرف میکنیم؛ در نتیجه توجه به مصرف مواد غذایی باکیفیت و سالم، تضمینکننده سلامت و پرانرژی بودن کارکنان سازمان است.
در سالهای اخیر، صنعت غذا و مصرف آن رنگوبویی نو به خود گرفته است؛ در واقع دیگر مصرف غذا صرفا با هدف سیر شدن و دریافت انرژی روزانه نیست! حالا خوردن غذا میتواند تجربهای ماجراجویانه یا روشی برای بهبود سلامتی و سبک زندگی باشد. با تغییر دیدگاهها، تنوع غذاهای مصرفی نیز دستخوش تغییرات زیادی شده که بسیاری از این تغییرات در راستای اصلاح سبک زندگی و در پیش گرفتن رژیم غذایی سالم است. این تغییرات در تمامی موقعیتهای مورد نیاز به تهیه غذا بهخصوص شرکتها و سازمانها نیز وارد شده است؛ در ادامه به جدیدترین ترندهای غذای شرکتی میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
ترند غذایی به معنای محبوبیت ناگهانی و گسترده یک نوع غذا، روش پخت یا سبک تغذیه در یک بازه زمانی مشخص است. مانند مد لباس که مدام در حال تغییر است، ترندهای غذایی هم بهطور پیوسته در حال تحول هستند و بر اساس سلیقهها، فرهنگها، و حتی رویدادهای جهانی شکل میگیرند. این غذاهای ترند، اغلب محدود به شرایط نیستند و در موقعیتهای مختلفی مانند خانه، دورهمی، مهمانی و محل کار صرف میشوند. تعدادی از جدیدترین ترندهای غذای شرکتی در سالهای اخیر عبارتاند از:
آگاهی از ترندهای غذایی نه تنها برای علاقهمندان به آشپزی، بلکه برای همه افرادی که به تغذیه سالم و متنوع اهمیت میدهند، مفید است. ترندهای غذایی مدام در حال تغییر هستند و با دنبال کردن آنها، میتوانیم با غذاهای جدید و خوشمزه آشنا شویم و تنوع غذایی خود را افزایش دهیم. بسیاری از ترندهای غذایی بر روی تغذیه سالم و متعادل، استفاده از مواد ارگانیک و کاهش مصرف غذاهای فرآوریشده تمرکز دارند، با آگاهی از این ترندها میتوانیم سبک زندگی سالمتری داشته باشیم.
در این بخش به سراغ توضیح درباره هرکدام از ترندهای غذایی و بررسی آنها میرویم تا با نگاهی آگاهانه و دقیق به سراغ گنجاندن و مصرف آنها در فضایکار و سازمان برویم.
از جمله ترندهای جذاب و با تنوع زیاد برای انواع سلیقهها، غذاهای محلی هستند! غذای سنتی و محلی به غذاهایی گفته میشود که ریشه در تاریخ و فرهنگ یک منطقه خاص دارند و نسل به نسل منتقل شدهاند. این غذاها معمولا با استفاده از مواد اولیه محلی و روشهای پخت سنتی تهیه میشوند و بیانگر هویت و سبک زندگی مردم آن منطقه هستند. استفاده از غذاهای محلی بهعنوان غذای شرکتی، ترکیبی جذاب از سنت و سلامت است که میتواند مزایای بسیاری برای شرکتها و کارمندان داشته باشد.
مزایای استفاده از غذاهای محلی به عنوان غذای شرکتی عبارتاند از:
استفاده از غذاهای محلی، یک انتخاب جذاب و هوشمندانه برای شرکتهایی است که به دنبال ارتقاء سلامت کارمندان، حمایت از محیط زیست و تقویت ارتباط با جامعه محلی هستند.
به عنوان لیست کوتاهی از غذاهای محلی شرکتی، میتوانید لیست زیر را داشته باشید.
غذای ارگانیک به غذایی گفته میشود که در تولید و طبخ آن از محصولاتی استفاده شود که در تولید و فرآوری آنها از هیچگونه کود شیمیایی، سموم دفع آفات، هورمون رشد، آنتیبیوتیک یا مواد نگهدارنده مصنوعی استفاده نشده باشد. این محصولات در خاکهایی کشت میشوند که با روشهای طبیعی و بدون استفاده از مواد شیمیایی تقویت شدهاند. هدف از تولید و تهیه غذا ارگانیک، حفظ سلامت انسان، محیط زیست و همچنین حفظ کیفیت و طعم طبیعی محصولات است.
مزایای استفاده از غذاهای ارگانیک بهعنوان غذای شرکتی عبارتاند از:
استفاده از غذاهای ارگانیک در محیطهای کاری، یک گام رو به جلو در جهت ارتقاء سلامت کارمندان، حمایت از محیط زیست و بهبود تصویر برند شرکت است.
غذاهای ارگانیک مانند دیگر غذاها اسامی خاصی ندارند بلکه ویژگیهای محصولات غذایی میتوانند یک غذا را به یک وعده ارگانیگ و سالم بهعنوان غذای شرکتی تبدیل کنند! استفاده از سبزیجات مزرعهای که بدون مصرف کود شیمیایی رشد کردهاند، محصولات دامی بدون هورمون یا مواد غذایی عاری از هرگونه افزودنی و نگهدارنده در طبخ غذا به ما یک وعده غذایی ارگانیک تحویل میدهد. تهیه غذای شرکتی ارگانیک نه تنها باعث افزایش انرژی و تمرکز کارمندان میشود، بلکه میتواند به کاهش هزینههای درمانی افراد نیز کمک کند.
غذای گیاهی به تمام غذاهایی گفته میشود که منشا گیاهی دارند و هیچ گونه محصول دامی در آنها وجود ندارد. این رژیم غذایی شامل طیف گستردهای از مواد غذایی از جمله میوهها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، آجیل و دانهها میشود. در غذاهای گیاهی تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن از منابع گیاهی تامین میشوند؛ این غذاها تنوع بسیار بالایی از گذشته تا به حال در سفرههای ما داشتهاند. در حال حاضر بسیاری از اشخاص از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی میکنند. دلایل زیادی وجود دارد که افراد را به سمت گیاهخواری سوق میدهد، این دلایل میتواند از مسائل بهداشتی و سلامتی گرفته تا مسائل اخلاقی و محیطزیستی را شامل شود.
مزایای استفاده از غذای گیاهی بهعنوان غذای شرکتی عبارتاند از:
با افزایش روزافزون گرایش افراد به رژیم غذایی گیاهخواری، در نظر گرفتن غذای گیاهی در برنامه غذایی در سازمان ضمن ایجاد تنوع و بهرهمندی مزایای سلامتی، نوعی اهمیت دادن به تمامی سلیقهها محسوب میشود.
بهعنوان لیستی از غذاهای گیاهی، میتوانید لیست زیر را داشته باشید.
غذای پروتئینی به هر غذایی گفته میشود که حاوی مقدار قابلتوجهی منابع پروتئین باشد. پروتئین یکی از سه ماده مغذی اصلی مورد نیاز بدن است که نقش حیاتی در رشد، ترمیم بافتها، تولید آنزیمها و هورمونها، تقویت سیستم ایمنی و بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن ایفا میکند. برای تامین نیاز روزانه در محل کار به پروتئین، میتوان از ترکیبی از منابع حیوانی و گیاهی استفاده کرد؛ به همین منظور مهم است که یک رژیم غذایی متعادل و متنوع داشته باشید تا تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین شود.
مزایای استفاده از غذای پروتئینی بهعنوان غذای شرکتی عبارتاند از:
ارائه غذای پروتئینی باکیفیت بهعنوان بخشی از مزایای شرکت، میتواند به جذب و حفظ کارمندان کمک کند. همچنین غذای سالم و مغذی میتواند به بهبود روحیه و رضایت کارمندان منجر شود. با تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت کارمندان، میتوان میزان غیبتهای ناشی از بیماری را هم کاهش داد.
بهعنوان لیستی متنوع از غذاهای پروتئینی، میتوانید لیست زیر را داشته باشید.
در این سالها و با ترند شدن غذاهایی که درباره آنها صحبت کردیم، تعدادی از مراکز تهیه غذا، کترینگها و رستورانها با عملکرد درست، برطرف کردن نیازهای مخاطبین و حفظ کیفیت، به نامهایی درخشان در تامین غذای سازمانها و ترندهای غذای شرکتی تبدیل شدند. تعدادی از بهترینهای این صنعت عبارتاند از:
همانطور که گفتیم توجه به ترندهای غذایی مزایای زیادی برای نیروی انسانی و سازمان به همراه دارد! برای برخوردار شدن از این مزایا و داشتن برنامه غذایی شرکتی با الویت قرار دادن سلامتی و بهبود بهرهوری سازمان، میتوان تمامی ترندها را در برنامه غذایی گنجاند؛ به طور مثال میتوان 2 روز در هفته را به غذای محلی، 2 روز را به غذای گیاهی و 2 روز دیگر را به غذاهای ارگانیگ و پروتئینی اختصاص داد. توجه به مصرف غذا و آنچه میخوریم تضمینکننده وضعیت سلامت ماست، در نتیجه توجه به غذای شرکتی یک سازمان نیز از عوامل مهم در موفقیت آن است.