فرزندان موفق در جهان چطور تربیت شده اند؟

فرزندان موفق در جهان چطور تربیت شده اند؟

آرزوی هر پدر و مادری دیدن موفقیت فرزند یا فرزندانشان است. از روزی که کودک متولد می‌شود یا حتی پیش از آن، والدین رویای داشتن فرزندی را تصور می‌کنند که بتواند قله‌های موفقیت و پیشرفت را کشف کند. برای دستیابی به این هدف، معمولا هر کاری که از دستشان برآید، از تلاش برای پرداخت هزینه‌های تحصیلی تا ثبت نام در کلاس‌های مختلف را انجام می‌دهند. یکی از کارهایی که اهمیت آن بیش از پیش احساس می‌شود و والدین باید در کنار سایر کارها آن را در نظر بگیرند، استفاده از راهنمایی‌های روانشناس کودک است.

روانشناسان کودک تحصیلات کافی و به‌روز در زمینه مسائل مختلف دوران کودکی و نوجوانی مانند بلوغ، اعتماد به نفس، ترس، اضطراب جدایی و شکل گیری هویت دارند. روان‌درمان به عنوان سامانه تخصصی سلامت روان و روانشناسی، امکان برقراری ارتباط و رزرو نوبت با بهترین روانشناسان کودک و نوجوان در شهرهای مختلف ایران را فراهم کرده است. کودکی که زیر نظر یک روانشناس کودک و نوجوان رشد یافته باشد، مشکلات کمتری در بزرگسالی خواهد داشت.

ملاک‌های تربیتی موثر در موفقیت کودک چیست؟ 

هنگامی‌که بچه دار می‌شوید لازم است تا نکاتی را رعایت کنید و رفتارهای متفاوتی از زمانی که فرزند نداشتید انجام دهید. برخی از ملاک‌های مهم و کلیدی در تربیت کودک موفق را در ادامه می‌خوانید:

1. اجبار کردن به کاری که کودک علاقه ای به آن ندارد

کودکان استعدادها و توانایی‌های مختلفی دارند و وظیفه والدین فراهم کردن زمینه بروز و توانمند کردن آنها است. والدینی که کودک را وادار به انجام کاری می‌کنند که دوست ندارد، در حال سرکوب کردن انگیزه‌های خودانگیخته و خواسته‌های کودک هستند. اجبار کردن کودک به پذیرش در مدرسه تیزهوشان، یاد گرفتن ساز موسیقی که هیچ علاقه‌ای به آن ندارد یا شرکت در کلاس‌هایی که برایش کسل کننده است، تاثیری در موفقیت او نخواهد داشت.

2. کاری را از او بخواهید که شرایطش را فراهم کرده اید

اگر دوست دارید که فرزندتان ورزش شنا را یاد بگیرد، لازم است او را در کلاس شنا و زیر نظر مربی ثبت نام کنید. نمی‌توانید او را به ساحل دریا برده و توقع داشته باشید شنا کردن بیاموزد. در همین راستا، اگر می‌خواهید کودکتان کاری را انجام دهد یا بیاموزد که باعث موفقیتش در آینده می‌شود، ضمن تشویق او، زمینه را برای آنکار فراهم کنید.

3. توقعات بیش از حد نداشته باشید

موفقیت با اجبار، توقع بیش از حد، تنبیه و تهدید رخ نخواهد داد. برای آنکه کودک خود را به فردی موفق در جامعه تبدیل کنید، نباید اضطراب زیادی به او وارد کنید و توقعاتی داشته باشید که خارج از توان کودک است. توقعات بی جا، کودک را دچار آشفتگی می‌کند.

4. از روانشناس کودک کمک بگیرید

یکی از ویژگی‌های کودک موفق داشتن سلامت روان است و رفع نیازهای روانی کودک مانند تغذیه سالم و سلامت جسمی‌او دارای اهمیت است. کودکان مانند بزرگسالان ممکن است دچار افسردگی،اضطراب، وسواس، فوبیا و دیگر مشکلات روانشناختی شوند. به همین منظور اگر کودکتان نیاز به کمک دارد، مراجعه به روانشناس را کاری اشتباه و خجالت آور ندانید. پلتفرم‌ روان‌درمان امکان بررسی و انتخاب روانشناس کودکی که مناسب شرایط شما است را فراهم کرده. 

5. رابطه دوستانه ای با کودک خود شکل دهید

برای آنکه کودک احساس خوبی به خودش و شما داشته باشد، سعی کنید تا رابطه دوستانه ای را با او شکل دهید. احساس رضایت زندگی از دوران کودکی شکل می‌گیرد و سهم بزرگی در موفقیت آینده فرزندان دارد. به طور مثال کودکی که احساس دوست نداشتنی بودن داشته باشد، در نشان دادن توانمندی‌های خود عزت نفس ندارد و در نتیجه ممکن است فرصت‌های خوبی را از دست بدهد.

فرزندان موفق در جهان چطور تربیت شده اند؟

6. به رویاپردازی‌ها بها دهید

رویاپردازی بخشی از روند طبیعی رشد کودکان است. کودکان حین بزرگ شدن و آشنایی با جهان اطراف خود، در مورد شغل، نحوه زندگی و شخصیت بزرگسالی شان رویا پردازی می‌کنند. شما به عنوان پدر و مادر باید نباید جلوی رویاپردازی‌های کودک را بگیرید. در عوض از او بخواهید رویاها و آرزوهایش را برای شما شرح دهد و از این راه متوجه علایق و نیازمندی‌هایش شوید.

7. کودک را تشویق به فراگیری مهارت‌های زندگی کنید

مهارت‌های زندگی توانایی تصمیم گیری، حل مسئله، کارگروهی، برقراری روابط بین فردی و چند مهارت دیگر را شامل می‌شود که یادگیری آنها ضروری هستند. سعی کنید تا در خانه و از طریق بازی، سپردن مسئولیت کارهای در حد سن و سال کودک و گفتگو، این مهارت‌ها را به فرزند یا فرزندانتان بیاموزید.

8. الگوی خوبی برای کودک خود باشید

مهمترین الگوی تربیتی کودکان رفتار والدین است. پدر و مادر به عنوان افرادی که از نظر کودک دوست داشتنی و در عین حال داری قدرت هستند، مرجع یادگیری و الگوبرداری رفتارهای مختلف هستند. به همین منظور سعی کنید تا جای ممکن الگوی مناسب و مفیدی برای فرزند خود شوید و مواظب رفتار و اعمال خود باشید.

9. کودک موفق کودک مستقل است

وابسته بودن افراطی کودک به مادر یا پدر، مشکلاتی را در مدرسه و سال‌های بعدی زندگی به همراه خواهد داشت. سعی کنید تا کودک را با توجه به سن و شرایطی که دارد برای زندگی مستقل آماده کنید. یک کودک 8 ساله باید بتواند چند ساعت را در مدرسه بدون حضور مادر بماند.

10. به حرف‌های کودک گوش دهید

کودکان ممکن است در ظاهر افرادی بنظر برسند که نمی‌دانند چه چیزی برای آنها خوب و چه چیزی بد است. این نگاه که والدین فکر می‌کنند هرچیز که از نظر آنها برای کودک خوب است، باید مورد پسند فرزندانشان هم قرار گیرد، اشتباه است. درست است که والدین باید راهنمای خوبی باشند و تا حد ممکن از او محافظت کنند، اما نادیده گرفتن حرف‌ها، نظرات و توقعات کودک باعث از بین رفتن انگیزه کودک و دور شدن او از شما می‌شود.

برچسب‌ها: