گوشت ماهیچه یا مغز ران : 600 گرم
در صورت استفاده از ماهیچه با استخوان از 800 گرم گوشت استفاده میکنیم.
سبزی (به میزان نسبتا مساوی تره و جعفری به همراه مقداری برگ اسفناج و کمی شنبلیله) در صورت دلخواه در سبزی قورمه سبزی گشنیز اضافه میکنیم که این رسم مربوط به ترکهاست.
روش تهیه:
1. لوبیاها را جداگانه میپزیم و کنار میگذاریم.
2. گوشت را با یک پیاز خام کوچک و مقدار خیلی کم زردچوبه داخل روغن تفت میدهیم تا بعد از پخت عطر خوبی داشته باشد. وقتی کمی سرخ شد پیاز سرخ شده را با 2 تا 3 لیوان آب میگذاریم تا خوب بپزد. بهتر است برای این کار از زودپز استفاده کنیم.
3. سبزی را نیز کاملا به دقت تمیز کرده، میشوییم و اجازه میدهیم تا کاملا آب آن گرفته و خشک شود. پس از خشک شدن کامل سبزیها را ریز خرد کرده داخل تابهای بزرگ با مقداری مناسب روغن سرخ میکنیم تا عطر خوش آن متصاعد شود.
4. در مرحله آخر گوشت و لوبیا را به سبزی اضافه کرده لیمو امانیها را نیز از یک طرف شکسته و داخل خورش میاندازیم، اگر احساس کردیم که آب خورش کم است به آن مقداری آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا خورش جا بیفتد.