معرفی کتاب درباره مدافعین حرم
شهید سلیمانی در یکی از سخنرانی های خود که فیلم آن در فضای مجازی موجود است و صفحه(سابق) اینستاگرامی ایشان در سال ۹۷ آن را منتشر کرد؛ چنین می گوید:
” من وقتی میخواستم در اول بحران سوریه یک نامی را نامگذاری کنم، خیلی فکر میکردم که اگر بخواهیم از عالم اسلامی کسانی را برای دفاع از حرم جذب بکنیم چه نامی برای آنها بگذاریم… دیدم پرجاذبهترین نام که میشود به این حرکت جهادی جدید اطلاق کرد، نام مدافعین حرم است.”
شکل گیری مدافعین حرم در سال 1392 بعد از نبش قبر حجر بن عدی و تهدید به تکرار این اقدام در حرم حضرت زینب (س) کرد توسط عاشقان اهل بیت آغاز شد. مدافعین حرم از گروه های زیادی همچون شیعیان ایران، افغانستان، پاکستان و عراق تشکیل شده است. در این مطلب به معرفی چند کتاب با محوریت زندگی این انسان های بزرگ می پردازیم.
علیرضا توسلی معروف به ابوحامد ۱ مهر ۱۳۴۱ در افغانستان به دنیا آمد و ۹ اسفند ۱۳۹۳ در سوریه، شهر درعا شهید شد. او فرمانده و بنیانگذار لشکر فاطمیون بود. او تمام زندگیاش را رزمنده بود و در جبههها جنگید. با شروع جنگ ایران و عراق به کردستان رفته و بیش از یک سال در آن منطقه حضور داشت. وقتی جنگ ایران و عراق به پایان رسید، برای جنگ با ارتش شوروی به افغانستان رفت و دوباره در سال ۷۴، زمانی که نیروهای طالبان در افغانستان روی کار آمده بودند، دوباره به افغانستان رفت و در این میان با ام البنین ازدواج کرد. این ازدواج یک پسر به نام حامد و دو دختر برای آنها به ارمغان آورد. وقتی بحران سوریه آغاز شد، او در تاریخ ۲۲ اردیبهشتماه ۱۳۹۲ راهی سوریه شد و یک سال بعد در نبرد با جبهه النصره شهید شد.
کتاب خاتون و قوماندان روایت زندگی ام البنین حسینی همسر شهید علیرضا توسلی فرمانده لشکر فاطمیون، به قلم مریم قربان زاده توسط نشر ستاره ها منتشر شده است.
کتاب سند گمنامی: زندگی و خاطرات شهید مدافع حرم احمد مکیان
اين کتاب، زندگي و خاطرات طلبه شهيد مدافع حرم احمد مکيان است که به رشته تحرير درآمده است. این کتاب، در شش فصل، خاطرات اعضاي خانواده، خويشاوندان، دوستان و همرزمان از زندگي و فعاليتهاي اين شهيد در دورههاي کودکي و نوجواني، جواني، سوريه، ازدواج و شهادت را دربردارد و کتاب با تصاوير دورههاي مختلف زندگي شهيد به پايان ميرسد.
کتاب بیست و هفت روز و یک لبخند
کتاب با موضوع سرگذشت زندگی شهیـــد مدافعحـــــرم؛ بابک نوری هریس به قلم فاطمه رهبــــر. روایتی مستند براساس خاطرات خانواده، دوستان و همرزمان شهید. شهید نوری هریس دانشجوی بسیجی که داوطلبانه به صفوف رزمندگان مدافع حرم در سوریه ملحق شد و بعد از بیست و هفت روز خدمت سرانجام در عملیات آزادسازی منطقه بوکمال در سن ۲۵ سالگی، به شهادت رسید.
فاطمه رهبر در این کتاب، با انتخاب زاویه دید اول شخص راوی، خواننده را همسفر و همراه خود در مسیر شناخت و کشف شخصیت «بابک» قرار داده و از تکرار سبک و تجربهی دیگران پرهیز کرده است.
کتاب قصه دلبری
کتاب قصه دلبری به دلیل بیان جذاب همسر شهید محمدحسین محمدخانی از زندگی ایشان، جزو جذابترین کتابهای زندگینامه به شمار میرود. کتاب روایتی از سبک زندگی این شهید است که همسرش روزهای آشنایی در بسیج دانشجویی تا روزهای پس از شهادت او را، در آن بازگو میکند. او با ماجراهایی که در دانشگاه داشتند کتاب قصه دلبری را آغاز میکند و از خواستگاریهای پی در پی او میگوید، سپس به زمانی که میرسد که نظرش عوض میشود و تصمیم میگیرد که به این خواستگار جواب مثبت بدهد و با خاطراتشان از سفر به لبنان ادامه یافته و اعزام به سوریه و شهادت پایان بخش قصه دلبری میشود. متن کتاب قلمی روان و جذاب دارد و شخصیت شهید هر لحظه ما را غافلگیر میکند. در واقع این کتاب روایت عاشقانه 5 سال زندگی مشترک با شهید محمدخانی است.
این کتاب شامل بخشهای خاطرات، اشعار, نامه ها و عکسهایی از آن شهید گرانقدر است.
کتاب سرباز روز نهم
کتاب «سرباز روز نهم»؛ روایتی از زندگی و زمانه بسیجی مدافع حرم شهید مصطفی صدرزاده، به قلم نعیمه منتظری است.
اسم کتاب به این دلیل «سرباز روز نهم» گذاشته شده که مصطفی در کودکی تصادفی میکند، مادرش او را در روز تاسوعا، تحت پرچم و سرپرستی حضرت اباالفضل قرار میدهد و در روز تاسوعا نیز به دیدار حضرت میرود و شهید میشود.
مصطفی صدرزاده از سال1392 با دهها ترفند پایش را به سوریه باز میکند و ظرف 2 سال از چهرههای محبوب و مؤثر مدافعان حرم میشود؛ در این کتاب سعی شده شهید و زندگیاش را آنطور که میتواند در میدان زندگی اجتماعی مردم الگو شود، نشان داده شود و نه روایتی ماورایی، معنوی و احساسی از شهید ترسیم شود. در بخشهای مختلف این کتاب، علاوه بر استفاده از تصاویر آرشیوی درباره فعالیتهای مختلف شهیدمصطفی صدرزاده، قسمتی از فیلمهای موجود نیز بهصورت QR کد درج شده است. کتاب «سرباز روز نهم»؛ روایتی از زندگی و زمانه شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده که پژوهش و مصاحبه آن برعهده محمدمهدی رحیمی، پریسا وزیرلو، فرزانه مردی و تدوین آن برعهده نوید نوروزی و پریسا وزیرلو بوده و بازنویسی کتاب توسط نعیمه منتظری صورت گرفته است.
برای مشاهده کتاب های دیگر با این موضوع اینجا را کلیک کنید.