مراقب گیاهان خانه ‌تان باشید! آنها فكر شما را می‌خوانند

مراقب گیاهان خانه ‌تان باشید! آنها فكر شما را می‌خوانند!

بهتر است در حضور گیاهان مراقب رفتار و افكارتان باشید؛ چون آنها می‌توانند شما را ببینند، افكارتان را بخوانند و از تصمیمات شما آگاه شوند.

تا قرن هجدهم بنا به نظریه ارسطو این اعتقاد وجود داشت كه «گیاه دارای روح ولی فاقد احساس است». در كتاب پزشكی مكمل و درمان‌های موازی می‌خوانیم: «در كهن‌‌ترین سرزمین اسطوره‌ای لموریا افراد بسیار حساسی می‌زیستند كه قادر بودند انرژی نباتات را حس كنند و از طریق هماهنگ كردن خود با ارتعاشات انرژی‌زای گیاهان خواص شفابخش آنها را تشخیص دهند.»

 بالاخره كلیو باكستر توسط آزمایشات خود نشان داد كه گیاهان می‌توانند ببینند، احساسات خود را بیان كنند، عكس‌العمل نشان دهند، افكار انسان را بخوانند، بترسند، خوشحال شوند و از تصمیمات ما آگاه شوند.
«كلیو باكستر یكی از پیشروان استفاده از دستگاه دروغ‌سنج است. كار او آموزش افراد امنیتی و پلیس‌های جوان بود كه از سراسر جهان به او مراجعه می‌كردند. خود او نیز در تشكیلات پلیس سابقه خدمت طولانی داشت. او در دفتر كارش گیاه تزیینی آپارتمانی از نوع سوسنی‌ها داشت. در سال 1996 میلادی یك روز پس از فراغت از كار، فكر آزمایش دستگاه دروغ‌سنج روی برگ سوسنی‌ها به ذهنش خطور كرد. مگر نه این‌كه تغییر رطوبت باعث تغییر مقاومت الكتریكی می‌شود، پس دستگاه باید در نتیجه آب دادن و رسیدن رطوبت حیات‌بخش به برگ گیاه را نشان دهد. او یقین داشت كه آب دادن به گلدان باعث جذب تدریجی آب به ساقه و برگ گیاه و پایین آمدن تدریجی مقاومت الكتریكی آن خواهد شد. باكستر الكترودهای دستگاه دروغ‌سنج را به برگ سوسنی وصل و تعادل جریان الكتریكی را برقرار كرد. بر خلاف تصور باكستر به محض رسیدن رطوبت به برگ، دستگاه عبور جریان كمتری را نشان داد و پلی‌گراف یك منحنی نزولی دندانه‌دار روی كاغذ رسم كرد. باكستر نخست دچار شگفتی شد. ولی شگفتی بیشتر او وقتی بود كه متوجه شد، منحنی به دست آمده شبیه منحنی عكس‌العمل انسانی است كه در یك لحظه دچار هیجان شدید شده باشد. باكستر خود دچار هیجان شد، زیرا گیاه با دریافت رطوبت حیات‌بخش آب، دچار هیجان شده بود و آن را بروز می‌داد. او نتیجه گرفت: «گیاهان احساسات خود را بیان می‌كنند»قدم بعد وادار كردن گیاه به واكنش شدیدتر و مشاهده واكنش آن بود. از روش‌های شناخته شده پلیس برای ایجاد تغییر حالت شدید در فرد، ایجاد ترس ناگهانی است. وی تصمیم گرفت برگ متصل به الكترودهای دستگاه دروغ‌سنج را با آتش بسوزاند و به محض این‌كه این فكر از ذهن او گذشت و قبل از این‌كه حركتی برای برداشتن كبریت یا فندك بكند، عقربه گالوانومتر با یك جهش، واكنش شدید گیاه را نشان داد و قلم رسام پلی‌گراف، یك منحنی صعودی دندانه‌دار رسم كرد. باكستر كه هیچ حركتی برای سوزاندن برگ گیاه نكرده بود و هیچ حادثه دیگری نیز در محوطه آزمایش رخ نداده بود، دچار این گمان شد كه: «گیاهان می‌توانند فكر ما را بخوانند».
باكستر با بی‌میلی و اكراه تداركات سوزاندن برگ را آماده می‌كرد. این‌بار منحنی صعودی كوچك‌تری مشاهده شد. او متعاقبا وانمود كرد كه قصد سوزاندن برگ را دارد، ولی هیچ‌گونه واكنشی از طرف گیاه نشان داده نشد به نظر می‌رسید كه: «گیاه قادر به تشخیص تصمیم در مقابل تظاهر به تصمیم است».
باكستر ابتدا تصور می‌كرد كه چون گیاه فاقد اعضای حسی شبیه انسان است، بنابراین باید حس دیگری در این ارتباط دخالت داشته باشد. او به تدریج به این عقیده رسید كه سیستم ارتباطی گیاه یك سیستم كلی‌‌تر و فراگیرتر است. سیستم ارتباطی كاملتری كه در گیاهان و همه موجودات وجود داشته و دارد. آزمایشات، آشكارا و به‌طور غیرقابل انكار نشان می‌داد گیاه پس از مدتی واكنش و مقاومت، دچار بیهوشی شود یا اصلا بمیرد. چنین حادثه‌ای وقتی اتفاق افتاد كه یك روانشناس كانادایی برای مشاهده دستاوردهای باكستر به آزمایشگاه او رفت. اولین گیاه مورد آزمایش هیچ واكنشی نشان نداد و همین‌طور گیاه دوم تا پنجم و تنها گیاه ششم واكنش بسیار ضعیفی از خود نشان داد.
باكستر وسایل آزمایش را بررسی كرد ولی هیچ نقصی در آنها مشاهده نشد در جستجوی علت شكست آزمایشات باكستر از روانشناس كانادایی در مورد كار و فعالیت او سوالاتی كرد و معلوم شد كه این شخص یك كشنده گیاه است و كارش این است كه گیاهان مختلف را در كوره برقی آزمایشگاه می‌سوزاند تا وزن خشك و مواد آنها را برای آزمایش تعیین كند حدود 45 دقیقه پس از خروج روانشناس كانادایی از آزمایشگاه گیاهان مورد آزمایش به هوش آمدند و مجددا در مقابل آزمایشات واكنش نشان دادنددر یك سری آزمایش دیگر، باكستر متوجه نوعی ارتباط ظریف و ناگسستنی بین گیاه و پرورنده آن شد. به نظر می‌رسد كه وقتی یك گیاه با انسان مرتبط و وابسته شد، این ارتباط و وابستگی را فارغ از فاصله و حتی در میان هزاران فرد دیگر حفظ می‌كند.

راز زندگی گیاهان
باكستر اعتقاد دارد كه میوه‌ها و سبزیجات ممكن است علاقه‌مند باشند كه خورده شوند و جزو انسان یا حیوان بشوند، مشروط بر این‌كه این عمل با نوعی انگیزه ایجاد ارتباط همراه باشد. این اظهار نظر البته با بعضی عقاید سنتی و مذهبی تطبیق دارد. باكستر می‌گوید كه محتمل است میوه و سبزی خشنودتر باشند كه با خورده شدن، جزیی از یك موجود زنده و فعال بشوند تا این‌كه پس از رسیدن به زمین بیفتند و بپوسند. همان‌طور كه انسان ترجیح می‌دهد پس از مرگ به عالم بالاتری برود.
 دستگاه دروغ‌سنج یك وسیله الكترونیكی است كه با ثبت تغییر مقاومت یا رطوبت پوست بدن انسان، تغییر حالات او را نشان می‌دهد. دو الكترود دستگاه به پوست دست بدن انسان وصل و مقاومت آن را تعیین می‌كند. وقتی شخص مورد آزمایش به دلیل اظهار دروغ یا موضوع خلاف واقع، تغییر حالت بدهد، دستگاه فورا تغییر مقاومت پوست را نشان می‌دهد، به‌طوری كه هر آزمایش‌كننده با تجربه‌ای مثل یك بازپرس می‌تواند این تغییر حالت و علت آن را درك و از آن نتیجه‌گیری كند

منبع: مجله خانواده سبز

پایگاه فرهنگی هنری تکناز