در دو قسمت قبل درباره ی علل کاهش اقتدار و نفوذ مرد در خانواده در مقاله ای با عنوان فقط آقایان بخوانند صحبت شد و چند نکته خدمت خوانندگان عزیزدر مقاله ی همچنان مرد خانه باشید ارائه گردید تا با رعایت آنها بتوانید نفوذ و ابهت بیشتری در خانواده داشته باشید و شأن و جایگاه اصلی خود را باز یابید.
در ادامه توجه شما را به چند نکته ی دیگر جلب میکنیم .
1- از شوخیهای بی جا و بی مورد جداً خودداری کنید.
توجه داشته باشید که وقتی بعضی از اوقات شوخی بی مورد میکنید و دیگران فقط به احترام شما به زور لبخند میزنند ، همسرتان در مقابل دیگران از رفتارها و شوخیهای شوهرش خجالت می کشد.
در ضمن شوخی زیاد و تعریف وقت و بی وقت جوکها و خاطره های با مزه ،شما را از شکل یک مرد باوقار خارج میکند و حتماً همه ی ی این را میدانند که شوخی زیاد ، انسان را سبک میکند و این کار، مختص آدمهای جلف است. به اندازه و در وقت خودش شوخی کنید.
البته منظور این نیست که گرفته و عبوس باشید، بلکه همیشه خوش اخلاق بوده و در شوخ بودن زیاده روی نکنید.
2- همیشه با همسرتان مودبانه صحبت کنید. بعضی ها فکر میکنند بی ادبانه حرف زدن با همسر، نشانه ی صمیمت است.
ولی به یاد داشته باشید که اگر بی ادبانه و یا با به کار بردن حرفهای زشت با او حرف بزنید، به طور ناخودآگاه به او اجازه میدهید او هم همینطور با شما حرف بزند.
«احترام هر کس دست خودش است»
«ادب و تربیت ارزش وجود توست، هر مقدار که بر ادب و تربیتت افزوده شود، قدر و قیمتت افزایش می یابد».
همین حکم در مورد داد و فریاد بر سر همسر هم صدق میکند ، اگر شما سر او داد بزنید بعد از یکی دو بار، قبح این کار در خانه از بین میرود و او هم متقابلا سر شما داد می زند و این با اصول «مردسالاری منطقی» مغایر است.
اگر همسرتان کار اشتباهی کرد، اخم بکنید،با اوصحبت نکنید. ولی بی ادبی نکنید، فحش ندهید و داد نزنید و به محض اینکه همسرتان دست از کار اشتباهش برداشت ، موضوع را ندیده بگیرید از آن به بعد و هیچوقت درباره ی اشتباهش با او حرف نزنید.
3- سعی کنید با همسرتان جر و بحث نکنید. حتی اگر حق با شما باشد.
مطمئن باشید اگر حق با شما ست ، در بیشتر موارد او این موضوع را میداند.
در بسیاری از موارد او با پیش کشیدن حرفهای تکراری، فقط میخواهد نگرانیها و خستگیهایش را به شما بروز دهد و یا به نوعی توجه شما را به خودش جلب کند.
بنابراین وقتی همسرتان شروع به بهانه گیری و شکایت از شما ، زیادی کارهایش و به هم ریختگی اوضاع و احوال کرد، فقط به حرفهایش گوش کنید و با حالت صورتتان نشان دهید که به حرفهایش توجه دارید. مثلاً لبخند بزنید و یا قیافه ی جدی بگیرید.
خیلی از اوقات فقط میخواهد حرف بزند و درد دل کند و نمی خواهد شما را مجاب و یا با خودش همراه کند.
بنابراین همین که احساس کند به او توجه دارید ، به زودی عصبانیتش فروکش می کند و آرام میشود .
اما باقر«ع» درباره ی جر و بحث کردن بیخود فرموده اند «کسی که جر و بحث بیخودی میکند مورد فحش و دشنام قرار می گیرد.»
4- همانطور که در قسمتهای قبل گفته شد ، خانم ها با ازدواج دنبال تکیه گاه میگردند، کسی که در مواقع بحرانی بتوانند به او پناه ببرند.
انها می خواهند در مواجهه با ناملایمات و سختیها و خطرات که غیرقابل اجتناب بوده و در همه ی ی ی زندگیها وجود دارد کسی باشد که با تکیه به او احساس آرامش کنند.
در مواقع بحرانی مثل مرگ عزیزان، یا خبردار شدن از بیماری مهلک اطرافیان، و یا در موقع بروز خطر، حتی اگر مضطرب شده اید و یا ترسیده اید، خویشتن دار باشید و ترس و اضطرابتان را بروز ندهید.
سعی کنید خودتان را آرام نشان دهید و به همسرتان هم آرامش بدهید.
ممکن است این کار غیرممکن به نظر برسد ولی با تلقین و تمرین میتوان به خود مسلط شد.
بعضی وقتها دیده شده در چنین مواقع مردها بیشتر از همسرانشان بی تابی و بی قراری میکنند. مرد هم مردهای قدیم!
اتفاقات تلخ و حوادث خطرناک هم جزء زندگی است و بالاخره به پایان میرسد ولی اگر در مواجهه با آنها رفتار منطقی و درستی داشته باشید ، وقتی همسرتان جریان را برای دیگران تعریف میکند واکنشهای شما را با افتخار برایشان بازگو خواهد کرد وبه شما افتخار می کند.
در قسمت بعد نکات دیگری تقدیم خواهد شد.
پایگاه فرهنگی هنری تکناز