مزایا و معایب آلوئه‌ورا

مزایا و معایب آلوئه‌ورا

مزایا و معایب آلوئه‌ورا

امروزه در بسیاری از داروخانه‌ها برگ‌های گیاه آلوئه‌ورا را می‌بینیم که تبلیغات زیادی برای استفاده از آن می‌شود؛ مثلا می‌گویند که این گیاه ضد جوش و ضد آکنه است؛ برطرف‌کننده چین و چروک پوست است،تا چه حد صحت دارد؟
اما اگرچه گیاه آلوئه یا آلوئه‌ورا یا همان شاخ‌بزی حاوی مشتقات هیدروکسی آنتراسن و ویتامین A، B و C است و از جمله خواص دیگر این گیاه، ضدورم بودن، ضدمیکروب بودن، التیام‌‌بخش بودن و ضدآفتاب و ضدسوختگی بودن آن است اما استفاده از گیاهانی از این دست و استفاده از ساقه و شیره آنها به صورت کِرِم ممکن است با عوارض ناخواسته‌ای مانند تحریکات پوستی و حساسیت‌های پوستی و تیره شدن پوست همراه باشد؛ آن‌چنان که ما در مطب با بسیاری از این عوارض روبه‌رو هستیم.
بعضی‌ها این گیاهان را تهیه کرده و در منزل، شیره‌اش را روی پوست خود استعمال می‌کنند؛ در حالی که در شرایط آزمایشگاهی مواد مفید این گیاهان استخراج می‌شود و پس از بررسی‌هایی که از سوی متخصصان به عمل می‌آید، به مواد آرایشی و بهداشتی اضافه می‌شود و پس از اینکه از سوی وزارت بهداشت به تایید رسید، به بازار عرضه می‌شود. بنابراین استفاده از این گیاهان به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. بسیاری از افراد از این گیاهان تحت تاثیر تبلیغات استفاده کرده و سپس نه تنها از خواص مفیده آنها بهره‌مند نمی‌شوند بلکه دچار عوارضی می‌شوند که بعضا بسیار جدی بوده و برای پوست مشکل‌ساز می‌شوند، استفاده از این مواد ممنوع است، مگر اینکه مجوز آن توسط وزارت بهداشت به صورت برچسب روی آنها باشد. یک گیاه می‌تواند ترکیبات متعددی داشته باشد که ممکن است یکی از آنها برای پوست مفید باشد و بقیه به پوست آسیب برسانند.
بنابراین همه، مخصوصا خانم‌ها، باید از خرید گیاهانی که به این صورت فروخته ‌می‌شوند، خودداری کنند. در سال‌های اخیر ژل آلوئه‌ورا به طور وسیع در ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار گرفته و محصولات مختلف این گیاه به شکل قرص، کپسول، صابون، شامپو، کِرِم، پماد، ژل، نوشابه‌های خوراکی و کمپوت مورد استفاده قرار می‌گیرد.