مسایل جنسی …

مسایل جنسی مثل سایر مسایل پزشکی دیگر است. همانطوری که به فرزندان یاد داده می شود دستانشان را قبل از غذا بشورند و یا واکسن به آنها تزریق می شود. آموزش مسایل جنسی نیز بایستی به همین سادگی به فرزندان ارائه شود و هیچ چیز عیبی در کار نیست.

نباید در این رابطه اطلاعات گمراه کننده به فرزندان داد. مثلاً یکی از اولین سؤالاتی که دخترها در سنین پائین می پرسند در مورد چگونگی زایش است. مادران می توانند به یک زبان ساده این موضوع را توضیح بدهند.

ما در تحقیقات خود به مواردی برخورد کرده ایم که یک مادر به دختر بچه اش گفته بود که بچه از همان جائی بیرون می آید که معده کار می کند و این باعث شده بود که دختر بچه اش از ترس تا 3 ماه معده اش کار نکند!

به تفکیک سنی می توان گفت که سئوالت معنی دار بچه ها در مورد مسایل جنسی از ? سالگی به بالا شروع می شود.

والدین بایستی در این موارد واقعیت ها را به زبان خیلی ساده به بچه ها بگویند و اگر صلاح دیدند که به این سئوالها جواب ندهند، بهتر است لااقل از پاسخ غیر واقعی و گمراه کننده خودداری نمایند.

در زمان سن بلوغ، پدر و مادرها باید در مورد بلوغ و تغییرات فیزیکی که در بدن بچه ها ایجاد می شود، شروع به صحبت کردن بکنند و آنها را از بابت فکری آماده نمایند.

زمانی که والدین بچه ها را از بابت صحبت ذهنی آماده کرده باشند و اطلاعت لازم به آنها داده باشند، با بالغ شدن فرزندان آنها دیگر هیچ ترس و وحشتی نخواهند داشت.

در سنین بزرگسالی، اطلاعت در مورد ازدواج را می توان با مطالعه کتاب و یا مراجعه به مشاور کسب کرد ولی در صورتی که هیچکدام از این روشها مقدور نباشد، پدر و مادرها باید دانش و تجربه خودشان را در اختیار فرزندان خود قرار دهند. مثلا مادرها به دخترانشان بگویند که چه وظیفه ای برای عروس شدن دارند و به همین ترتیب برای پسرها توسط پدرانشان.

در بعضی از خانواده ها اگر فرزندان با سایر افراد فامیل (مثل عمو، خاله، عمه و یا دایی) احساس نزدیکی بیشتری می کنند، آنها می توانند این نقش را در آموزش آنها به عهده بگیرند.