کارشناس مسوول مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مسافران به ویژه مسافران شهرهای شمالی کشور توصیه کرد برای پیشگیری از ابتلا به تب مالت (نوعی بیماری مشترک بین دام و انسان) به هیچ عنوان از محصولات لبنی خام استفاده نکنند.
دکتر محمد زینلی افزود: «استفاده از شیر خام، سرشیر، خامه و پنیرتازه تهیه شده از شیرنجوشیده، فرد را در معرض ابتلا به تب مالت قرار میدهد.»
وی ادامه داد: «بیشترین موارد ابتلا به تب مالت در فصل بهار و مناطق شمال و شمال غرب کشور گزارش میشود که ۸۰ درصد آن در مناطق روستایی بروز میکند.»
کارشناس مسوول مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، اضافه کرد: «مسافران مناطق روستایی کشور باید به طور جدی از خرید و مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه خودداری کنند و درصورت مصرف حداقل باید آنها را به مدت پنج دقیقه بجوشانند.»
زینلی افزود: «محصولات لبنی فلهای به ویژه در تعطیلات نوروزی توسط دوره گردها در حاشیه شهرها به فروش میرسد که به هیچوجه نباید از آنها استفاده کرد.»
وی خاطرنشان کرد: «همچنین والدین باید مراقب باشند که کودکان در مناطق روستایی با دامها تماس نداشته باشند و درصورت هرگونه ارتباطی با دام، دستها باید با آب و صابون شسته شود.»
کارشناس مسوول مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، گفت: «مسافران باید از توقف یا اقامت در مناطق ازدحام دام به ویژه گاو و گوسفند اجتناب کنند.»
زینلی افزود: «تب مالت، یکی از بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان است که از دو طریق مستقیم و غیرمستقیم تماس با دام و مصرف لبنیات خام به انسان منتقل میشود.»
وی یادآور شد: «درمان تب مالت، طولانی مدت بوده و فرد طی این مدت حداقل به مدت هشت هفته از زندگی روزمره بازمی ماند.»
زینلی، تب، درد عضلانی به ویژه درد کمر و مفاصل و تعریق شبانه را از جمله علایم تب مالت برشمرد.