با وجود تحقیقات گسترده به عمل آمده، درمان قطعی برای درمان بیماری آلزایمر به دست نیامده و هنوز هم علت بروز این بیماری کاملاً ناشناخته باقی مانده است. کارشناسان علت بروز این بیماری را مجموعهای از عوامل ژنتیکی و محیطی میدانند، ولی آنها هنوز در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه آلزایمر به وجود میآید و چگونه میتوانند از بروز آن جلوگیری کنند. یکی از موارد منطقی کشفشده در این مورد، رژیمهای غذایی هستند. تحقیقات نشان میدهند که ارتباط خاصی بین غذاها و آلزایمر وجود دارد.
اسیدهای چرب امگا 3
ویتامینهای گروه B
رژیم غذایی مدیترانهای
اگرچه مطالعات بیشتری نیاز است، اما نتایج این مطالعات، بیانگر کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و کاهش مرگومیر این بیماران بوده است.با این گفتهها، طبق تحقیقاتی که در زمینه آلزایمر انجامشده، بسیاری از محققان بر این باور هستند که افراد باید شیوه مناسب و سالمی را برای زندگی خود اتخاذ کنند، به این ترتیب که مثلاً غذاهای حاوی اسیدهای چرب اشباعشده را بسیار کاهش دهند و بیشتر از آنتیاکسیدانها و ویتامینهای گروه B استفاده نمایند.
آنتیاکسیدانها
به هر حال، رادیکالهای آزاد محصول سوخت و ساز بدن هستند، اتفاقی که در هر دقیقه از روز رخ میدهد. از آنجایی که از بین بردن رادیکالهای آزاد به طور کامل غیرممکن است، مصرف غذاهای حاوی آنتیاکسیدانها، مثل ویتامین E، ویتامین C، بتاکاروتن و فلاوونوییدها، میتواند کمک کند.غذاهایی که دارای آنتیاکسیدانهای زیادی هستند، عبارتند از توتها، سبزیجات با برگ سبز تیره و سبزیجات نارنجی رنگ، آجیلها و لوبیاها.
به طور خاص، مطالعات نشان دادهاند که پس از انجام آزمایشات مختلف روی موشهای صحرایی و موشهای آزمایشگاهی به منظور مطالعه روند توسعه بیماری آلزایمر، دیده شد که عملکرد ذهنی آنها پس از استفاده از زغالاخته، توتفرنگی و توتها، بهبود یافته است.
چای سبز نیز از منابع مهم آنتیاکسیدانهاست. با این وجود هنوز به طور خاص ثابت نشده که برای پیشگیری از آلزایمر مفید است یا خیر، اما ثابت شده که استفاده از چای سبز آن هم به تعداد 5 فنجان در روز، بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.