یك متخصص تغذیه گفت: مصرف این میوه برای كمخون و بیاشتها مفید است و به علت داشتن پتاسیم در دفع اوره و چربی خون نیز بسیار موثر است.
مرتضی صفوی ،متخصص تغذیه افزود: انجیر میوهای مقوی و شیرین است كه در قرآن به آن قسم خورده شده است. 50 درصد انجیر خشك را قند تشكیل میدهد كه منبع خوبی از پتاسیم،منیزیم،كلسیم،فسفر و ویتامین های C ، B ، A است.
وی گفت: انجیر منبع غنی از فیبر غذایی غیرمحلول لیگنین است كه نقش عمدهای در جلوگیری و رفع یبوست دارد. از انجیر میتوان در رژیمهای غذایی خاص مثل رژیم كمچربی، كمسدیم، پرفیبر، كاهش وزن و دیابتی استفاده كرد.
این متخصص تغذیه افزود: انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوهها بدون كلسترول است. 40 گرم انجیر تازه یا یك چهارم لیوان انجیر معادل یك واحد میوه است و 1.5 عدد انجیر خشك معادل یك واحد میوه یا 15 گرم كربوهیدرات است.
وی گفت: انجیر ، فیبر غذایی بالایی دارد كه هر واحد آن 20 درصد نیاز روزانه را تامین میكند. انجیر یش از سایر میوهها املاح دارد.در هر 40 گرم انجیر تازه 244 میلیگرم پتاسیم (7 درصد نیاز روزانه)، 53 میلیگرم كلسیم و 1.2 میلیگرم آهن (6 درصد نیاز روزانه) وجود دارد.
صفوی افزود: انجیر از نظر طب قدیم ایران، گرم، تعرق بدن را زیاد،ادرارآور،حرارت بدن را كاهش میدهد، چاقكننده و برای آنها كه میخواهند وزن اضافه كنند،بسیار مفید است.