نحوه تنظیم دادخواست حرفه ای در مجموعه هم وکیل

مجموعه : مجله خبری
نحوه تنظیم دادخواست حرفه ای در مجموعه هم وکیل

اگر شخصی قصد طرح شکایت از کسی را داشته باشد به فراخور موضوع می بایست اقدام به تنظیم دادخواست یا شکواییه نماید و فرایند رسیدگی به دعوا با ثبت دادخواست از سمت خواهان و یا ثبت شکوائیه از سوی شاکی آغاز میگردد .

دادخواست چیست؟

تنظیم دادخواست ویژه پرونده های حقوقی است به طور مثال شخصی از شخص دیگر طلبی دارد که بدهکار بدهی خود را پرداخت نمیکند و خواهان یا همان طلبکار برای وصول طلب خود باید خواسته خود را در قالب دادخواست تنظیم کرده و به دادگاه ارائه دهد .

تعیین عنوان صحیح خواسته در دادخواست امری تخصصی و مهم میباشد چراکه اگر عنوان خواسته به طور دقیق انتخاب نشود ، باعث اتلاف وقت و هزینه ی زیادی میشود بنابراین توصیه میشود قبل از ثبت دادخواست حتما با وکیل متخصص در حوزه مربوطه در مجموعه هموکیل مشورت نمایید .

در دادخواست چه مواردی باید رعایت شود؟

۱) دادخواست باید به زبان فارسی باشد.

۲) مشخصات کامل خواهان مشتمل بر نام، نام خانوادگی، نام پدر، محل اقامت باید قید شده باشد.

۳) مشخصات خوانده، در صورتی که خواهان به آن دسترسی داشته باشد. البته اگر خواهان به آدرس خوانده دسترسی نداشته باشد خللی به رسیدگی دادگاه وارد نمی شود.

۴) تعیین خواسته : خواهان باید در دادخواست خود به صورت منجز خواسته خود را از دادگاه

مشخص نماید به طور مثال الزام خوانده به تنظیم سند رسمی، مطالبه وجه، درخواست طلاق و…

انواع دادخواست

دادخواست به انواع مختلفی در قانون تقسیم می شود که در زیر به بررسی آن می پردازیم :

-دادخواست نخستین چیست؟

-دادخواست تقابل چیست؟

-دادخواست جلب ثالث چیست؟

-دادخواست ورود ثالث چیست؟

-دادخواست اعتراض ثالث چیست؟

-دادخواست تجدید نظر چیست؟

-دادخواست واخواهی چیست؟

دادخواست نخستین چیست؟

دادخواست نخستین به دادخواستی می گویند که خواهان اقدام به طرح شکایت اولیه در دادگاه نموده است که در صورت طرح دعوی به دادگاه بدوی ارجاع می شود.

وکلای متخصص امورحقوقی در موسسه حقوقی بزرگ هموکیل میتوانند با دانش، تخصص و تجربه کافی در این حوزه بهترین راهنمای شما باشند بنابراین تعیین استراتژی را از ابتدا به وکیل متخصص در آن زمینه بسپارید .

دادخواست تقابل چیست؟

دادخواست تقابل به حالتی می گویند که خواهان اقدام به طرح دعوی نخستین به وسیله دادخواست می نماید و خوانده در پاسخ به دعوی خواهان اقدام به طرح دعوی بر علیه خواهان می نماید به این دعوای خوانده ، دعوای تقابل می گویند.

به طور مثال خواهان اقدام به طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت خوانده نموده است و خوانده در پاسخ به دعوی خواهان به جهت اینکه مدعی است بیع انجام شده باطل است بر علیه خوانده اقدام به طرح دعوی بطلان معامله به موجب دادخواست تقابل می نماید.

دادخواست جلب ثالث چیست؟

گاهی اوقات خواهان یا خوانده برای دفاع از دعوی خود لازم می بینند که پای شخص ثالثی را در دعوی باز نمایند که در این صورت باید اقدام به طرح دادخواست جلب ثالث نمایند . ماده ۱۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی در این خصوص بیان می دارد.

«هر یک از اصحاب دعوا که جلب شخص ثالثی را لازم بداند ، می تواند تا پایان جلسه اول دادرسی جهات و دلایل خود را اظهار کرده و ظرف سه روز پس از جلسه با تقدیم دادخواست از دادگاه درخواست جلب او را بنماید چه دعوا در مرحله نخستین باشد یا تجدیدنظر».

دادخواست ورود ثالث چیست؟

اگر شخص ثالثی در پی دعوایی که خواهان بر علیه خوانده مطرح نموده است برای خود حقی قائل باشد و پرونده در جریان رسیدگی باشد شخص ثالث می بایست با طرح دادخواست ورود ثالث به پرونده ورود کند .در این خصوص ماده ۱۳۰ قانون آیین دادرسی مدنی بیان می دارد «هرگاه شخص ثالثی در موضوع دادرسی اصحاب دعوای اصلی برای خود مستقلا حقی قائل باشد و یا خود را در محق شدن یکی از طرفین ذی نفع بداند می تواند تا وقتی که ختم رسیدگی اعلام نشده است وارد دعوا گردد چه اینکه رسیدگی در مرحله بدوی باشد یا در مرحله تجدید نظر در این صورت نامبرده باید دادخواست خود را به دادگاهی که دعوا در آنجا مطرح است تقدیم و در آن منظور خود را به طور صریح اعلام نماید.»

دادخواست اعتراض ثالث چیست؟

در صورتی که شخص ثالث از رای که توسط دادگاه صادر می شود خود را متضرر ببیند و بخواهد نسبت به این رای اعتراض نماید می بایست اقدام به طرح دعوای اعتراض ثالث نماید فقط نکته ای که در این خصوص وجود دارد این است که شخص در صورتی می تواند اقدام به طرح دعوای اعتراض ثالث نماید که رای قطعی در پرونده صادر شده باشد و شخص ثالث در پرونده حضور نداشته باشد .

دادخواست تجدید نظر چیست؟

در صورتی که رای از دادگاه بدوی صادر شود و شخص مدعی باشد که رای صادره بر خلاف قوانین است و بخواهد نسبت به این رای اعتراض نماید ، می بایست مراتب اعتراض خود را از طریق دادخواست تجدید نظر اعلام نماید .

تنظیم دادخواست تجدیدنظر خواهی نیاز به دانش ، تجربه و تسلط بر قوانین دارد بنابراین برای حصول نتیجه و قبول اعتراض ، توصیه میشود حتما با وکیل متخصص در مجموعه حقوقی هم وکیل مشورت نمایید .

دادخواست واخواهی چیست؟

دادخواست واخواهی ناظر بر حالتی است که رای علیه شخصی صادر شده است درصورتی که وقت جلسه رسیدگی و رای دادگاه به او ابلاغ نشده است در این حالت به رای صادر شده رای غیابی می گویند و شخصی که رای غیابی علیه او صادر شده است ، می تواند اعتراض خود را نسبت به رای از طریق واخواهی انجام دهد .

ضرورت استفاده از مشورت وکیل متخصص در امور حقوقی در مجموعه هم وکیل، جهت اعتراض به آرای صادره ، واضح و مبرهم میباشد چراکه وکیل متخصص ما با تسلط بر قوانین و رویه های موجود درشعب دادگاه های حقوقی میتواند بااستفاده از تجارب خود ، بهترین استراتژی حقوقی متناسب با پرونده شما را طراحی نماید .

نکات مهمی که هنگام تنظیم دادخواست باید رعایت شود کدام است؟

-عنوان خواسته در دادخواست

-انتخاب عنوان صحیح دعوی

-داشتن اسناد و مدارک توسط خواهان

نحوه تنظیم دادخواست حرفه ای در مجموعه هم وکیل

عنوان خواسته در دادخواست

عنوان خواسته در دادخواست باید به صورت منجز مشخص گردد و تعیین خواسته به صورت مردد و مجهول موجب رد شدن دعوا می گردد به طور مثال زمانی که از دادگاه خواهان صدور حکم به تحویل مبیع را بخواهد ولی جنس و اوصاف مبیع مشخص نشده باشد، دادگاه دعوای شخص را رد خواهد کرد .

انتخاب عنوان صحیح دعوی

باید بدانید در رسیدگی حقوقی دادگاه زمانی وارد رسیدگی ماهیتی می شود که خواهان عنوان صحیحی برای دعوی خود برگزیده باشد به طور مثال مستاجری که از تخلیه ملک اجاره ای استنکاف می ورزد ، اگر خواهان اقدام به طرح دعوی خلع ید در دادگاه نماید ، قطعا دعوی او رد خواهد شد چرا که عنوان صحیحی را برای دعوی خودانتخاب نکرده است.

داشتن اسناد و مدارک توسط خواهان

خواهان می بایست اصول اسناد و مدارکی را که به موجب آن اقدام به طرح دعوی نخستین نموده است را در اولین جلسه رسیدگی به همراه خود داشته باشد و به دادگاه ارائه نماید چرا که اگر اصل سندی را نداشته باشد و صرفا کپی آن را داشته باشد.

در صورت اظهار انکار توسط خوانده و یا ادعای جعل از سوی خوانده آن سند از اعداد دلایل او خارج خواهد شد و اگر دعوای خواهان مستند به به اسناد دیگری نباشد دعوای خواهان رد خواهد شد .

به این منظور میتوانید با وکلای متخصص در هر حوزه در مجموعه هم وکیل مشورت نمایید تا با دانش ، تخصص و تجربه خود راهنمای شما باشند .

نحوه تنظیم دادخواست حرفه ای در مجموعه هم وکیل

وکیل در تنظیم دادخواست چه کمکی می تواند انجام دهد؟

باید بدانید در دعاوی حقوقی ، تنظیم دادخواستی تمامی مقررات حقوقی در آن رعایت شده باشد یعنی موفقیت در پرونده ، پس وکیل متخصص به جهت سابقه کاری و تجربیاتی که دارد می تواند در این زمینه به شما کمک زیادی کند تا شانس شما در پیروزی پرونده بالا رود .

وکیل با تخصص خود به راحتی می تواند تشخیص دهد عنوان صحیح دعوای شما چیست وچه مدارکی را باید پیوست دعوا کنید .

اگر قصد تنظیم دادخواست حقوقی دقیق را دارید در هم وکیل با مشورت وکلای متخصص در موضوعات مختلف حقوقی شما می توانید اقدام به تنظیم دادخواست خود نمایید فقط کافی است که از طریق لینک های موجود در این صفحه درخواست خود را ثبت نمایید تا زمینه برقراری ارتباط با وکلای متخصص برای شما فراهم شود و از این طریق در وقت و هزینه های خود صرفه جویی کنید. جهت درخواست مشاوره با مشاوران و وکلای تخصصی مجموعه هم وکیل با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۴۴۹۴ تماس حاصل فرمایید.

برچسب‌ها: