اگر گواتر شما نسبتاً كوچك است، شما احتمالاً نیاز به هیچ درمانی نخواهید داشت.
پزشك شما هرسال با انجام آزمایش خون، وضعیت تیرویید شما را زیر نظر خواهد داشت زیرا احتمال بروز پركاری تیرویید در سالهای بعد وجود دارد.
گرچه در بعضی از نقاط دنیا عده ای از پزشكان در این موارد داروهای تیروییدی تجویز می كنند تا گواتر را كوچك نمایند، اما این كار هیچ اثری ندارد و ممكن است سبب پركاری تیرویید شود.
اگر گواتر به اندازه ای بزرگتر باشد كه واقعاً از نظر زیبایی مشكل ایجاد كند یا اینكه با فشار آوردن بر روی نای باعث اختلال در تنفس شود، مؤثرترین درمان در این مواقع، عمل جراحی و برداشتن مقدار زیادی از غده تیرویید می باشد.
✅ مطالب مشابه: نحوه تشخیص گواتر مولتی ندولر
قبل از عمل جراحی هیچ درمانی لازم نیست وبعد از عمل جراحی شما به مدت سه روز در بیمارستان بستری خواهید بود.
عوارضی كه در عمل جراحی وجود دارد همانهایی هستند كه در مورد عمل جراحی در بیماری گریوز قبلاً گفته شد.
شما ممكن است بعد از عمل جراحی نیاز
به داروهای تیروییدی داشته باشید زیرا احتمال این وجود دارد كه مقدار غده تیروییدی كه جراح باقی می گذارد تا هورمون های تیروییدی را ترشح كند به اندازه كافی نباشد.
در بیمارانی كه حالشان برای انجام عمل جراحی مساعد نیست یا خودشان مایل به عمل جراحی نیستند، می توان با ید رادیواكتیو تا 50 درصد اندازه تیرویید را كوچك نمود.
مقدار نسبتاً زیادی ید رادیواكتیو در این موارد داده می شود و معمولاً به مدت 24 تا 48 ساعت در بیمارستان خواهید بود.
✅ مطالب مشابه : گواتر چه بیماری است؟
در این صورت یك اتاق یك تخته به شما داده خواهد شد تا در طی این مدت سایر بیماران یا ملاقات كننده ها را با ید رادیواكتیو آلوده نكنید.
بعد از این كار، حدود چند ماه طول می كشد تا گواتر كوچك شود.
احتمال كمی وجود دارد كه تیرویید بعدها دچار كم كاری شود زیرا ید رادیواكتیو بطور عمده در ندولها تمركز می یابد و هنگامی كه آنها كوچك می شوند، بافت تیروییدی كه دور آنها احاطه كرده است و توسط رادیواكتیو آلوده نشده است فعال شده و تولید هورمونهای تیروییدی را می كند.
پایگاه فرهنگی هنری تکناز