نوزادان متولد 89 بیمه دندانپزشكی می‌شوند

مجموعه : پزشکی و سلامت
وی تصریح كرد: تحقیقاتی كه در دانشگاه‌های كشور در زمینه دندانپزشكی در حال انجام است 50 درصد سمت و سوی پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان دارد.
فارس: رئیس انجمن دندانپزشكی كودكان ایران گفت: والدین كودكان متولد سال 89 می‌توانند با پرداخت مبالغ اندك در ماه سلامت دهان و دندان فرزند خود را تأمین كنند.

قاسم انصاری در همایش نهمین كنگره بین المللی انجمن دندانپزشكان كودكان ایران اظهار داشت: اخیراً مسئول دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفته است كه برنامه بیمه جدیدی را برای كودكان متولد سال 89 برنامه‌ریزی كردند كه والدینی كه مایل باشند می‌توانند با پرداخت مبالغ اندك حدود هزار تا دو هزار تومان در ماه سلامت دهان و دندان فرزند خود را تأمین كنند و این حركتی به سمت زمینه‌سازی بحث بیمه دندانپزشكی در كشور است.

وی افزود: وضعیت سلامت دهان كودكان كشور با آمارهای موجود نشان می‌دهد كه بسیار بهتر از جوامع دیگر نیستیم اما در عین حال عقب هم نیستیم به این معنا كه جزء معدود كشورهایی هستیم كه از نظر سلامت دهان و شیوع پوسیدگی دندانی در حد متوسط به سمت خوب هستیم.

انصاری با بیان اینكه خدمات درمانی دندانپزشكی در كشور در وهله اول تابع شرایط اقتصادی كشور است گفت: شرایط اقتصادی مردم در حال حاضر به گونه‌ای نیست كه بتوانند به راحتی پیگیر وضعیت درمان دندان‌های كودك خود باشند به همین علت دندانهای بسیاری از كودكان و نوجوانان كشور نیازمند درمان هستند.

وی تصریح كرد: تحقیقاتی كه در دانشگاه‌های كشور در زمینه دندانپزشكی در حال انجام است 50 درصد سمت و سوی پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان دارد.

رئیس انجمن دندانپزشكی كودكان ایران ادامه داد: توزیع دهان‌شویه‌ها در مدارس و طرح شیر مدارس حداقل تأثیری كه دارد فرهنگ‌سازی خواهد بود بررسی اثر محصولات لبنی بر پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی در سطح كشور بر كسی پوشیده نیست.

انصاری خاطرنشان كرد: حدود 5 سال پیش در مجلس قانونی تصویب شد تا بودجه‌ای را در كمیسیون بهداشت مجلس به وضعیت سلامت دهان و دندان در كودكان اختصاص دهند كه با اختصاص آن در چند مرحله با طراحی یك سری مراكز خیریه بهداشتی و درمانی بنابر آن شد كه درمان‌ها برای مراجعه كنندگان قشر ضعیف كشور بصورت رایگان انجام شود كه تا حدودی در جریان این فعالیت مهم قرار داریم.

وی گفت: در مراحل بعدی بودجه اختصاص به درمان و پیشگیری روی دندانهای آسیای اول، دائمی كودكان كه به اصطلاح دندان 6 سالگی نام دارد داده شد كه این برنامه هنوز ادامه دارد اما تنها بخشی از مشكل را حل می‌كند.

انصاری افزود: متاسفانه به هر دلیلی بیمه‌های كشور بحث دندانپزشكی را مورد بی مهری قرار داده و عملا هیچگونه حمایتی در زمینه درمان دندانپزشكی در كشور سراغ نداریم و این در حالیست كه در بسیاری از موارد كودكان محروم از درمان می‌شوند.