استفاده از صابون برای شستشوی مو و بدن، مدتها است منسوخ شده و تولیدکنندگان برای هر سن و هر نوع مویی، شامپوی مخصوصی تهیه میکنند. به همین دلیل، این روزها بیشتر والدین از محصولات مخصوص کودکان برای شستشوی سر و بدن کودک خود استفاده میکنند. حال آنکه چه شامپوهایی مناسب کودک است شاید برای خیلی از مادران سئوال باشد که در اینجا میتواند پاسخ سئوالات خود را بگیرند.
استفاده از صابون برای شستشوی مو و بدن، مدتها است منسوخ شده و تولیدکنندگان برای هر سن و هر نوع مویی، شامپوی مخصوصی تهیه میکنند. به همین دلیل، این روزها بیشتر والدین از محصولات مخصوص کودکان برای شستشوی سر و بدن کودک خود استفاده میکنند. حال آنکه چه شامپوهایی مناسب کودک است شاید برای خیلی از مادران سئوال باشد که در اینجا میتواند پاسخ سئوالات خود را بگیرند.
شامپوهای مناسب پوست و موی کودکان
شامپوهای مخصوص کودکان، چون قدرت شویندگی کمتری دارند،PH آنها خیلی قلیایی نیست؛ پوست سر کودکان قدرت چربیسازی زیادی ندارد و نیازی به استفاده از شامپوهای قوی و قلیایی برای موی آنها نیست. باید از شامپوهای ضعیفتر که PH قلیایی آنها نزدیک به ۷، یعنی خنثی است استفاده شود. یکی از ویژگیهای شامپوبچهها این است که چشم را نمیسوزاند. هر چه قدرت قلیایی شامپوها بیشتر باشد، قدرت سوزانندگی چشم در آنها بیشتر است. قدرت قلیایی صابون، نزدیک ۹ است. مایع دستشویی هم ۱۰ تا ۵/۱۰ است. به همین دلیل چشم را میسوزانند، اما قدرت قلیایی شامپوبچه خنثی یا ۷ است. به همین دلیل قدرت سوزانندگی چشم پایین میآید.
عوارض استفاده از شامپوهای معمولی برای پوست و موی کودکان
این شامپوها سبب خشکی بیش از اندازه پوست و موی کودکان میشوند؛ چون چربیزدایی این شامپوها بسیار بالاتر از شامپوهای مخصوص کودکان و PH آن نیز حدود ۸ است. چون در کودکان چربیسازی در پوست سر و ریشه مو کم است، شامپوهای معمولی سبب خشکی بیش از حد مو شده و باعث شکنندگی، تار شدن، کدر و خشک شدن موها میشود.
استفاده از شامپوبچه
تا سن بلوغ توصیه میشود. وقتی اولین علایم هورمونهای جنسی در ۱۲ تا ۱۳ سالگی نمایان شد، دیگر میتوان از شامپوهای افراد بالغ استفاده کرد.
اکثر افرادی که ریزش مو دارند، میگویند استفاده از شامپوبچه جلوی ریزش مو را میگیرد این حرف علمی نیست. تنها در صورتی که موی فردی خشک باشد، استفاده از شامپوبچه توصیه میشود. کسانی که موی نرمال دارند و از شامپو بچه استفاده میکنند، موهایشان تمیز نمیشود و بعد از آنکه از حمام بیرون میآیند، موهایشان هنوز چرب و کدر است.
در هفته چند مرتبه باید سر کودک را با شامپو شست؟
کودکی را که بازی زیاد میکند و بدنش تعریق بالایی دارد، باید هر روز به حمام برد؛ اما آنهایی که فعالیت جسمی کمتری دارند را میتوان یک روز در میان یا دو روز در میان به حمام برد. بهطور کل شستشوی روزانه را برای همه توصیه میکنیم مگر آنکه پوست خیلی خشک باشد.
میزان مصرف شامپو برای کودک
اگر هر روز بچه را به حمام میبرید، یک دست شامپو کافی است. اگر یک روز در میان این کار را انجام میدهید، دو دست شامپو و اگر سه روز یک بار شامپو میزنید، سه دست شامپو لازم است. هرچه مو زودتر و با شامپوی کمتر شسته شود، بهتر است تا اینکه دیرتر و با شامپوی بیشتری شسته شود.
نحوه صحیح شامپو زدن
بعد از آنکه موها خیس شد، مقداری از شامپو را به موها زده و مو را کمی چنگ بزنید تا شامپو کف کند. این موضوع در رابطه با بچههایی که موهای کوتاهی دارند یا آقایان صدق میکند. در مورد دختربچهها یا خانمهایی که موهای بلند دارند، لازم نیست تمام ساقه مو را شامپو بزنند. شامپو را تنها باید به مغز سر که محل تجمع چربی است زد. وقتی آبکشی میکنید کف شامپوی زده شده به مغز سر، به ساقه موها میرسد و گرد و غبار نشسته روی آن را از بین میبرد. شامپو زدن ساقه مو مخصوصا هر روز، میتواند سبب خشکی و شکنندگی مو شود؛ چون ساقه مو چربیسازی ندارد.
توصیه ایمنی برای خرید شامپوبچه
۱- حتما توجه کنید که شامپو گوشههای تیز و برنده نداشته باشد. اکثر شامپوهای موجود در بازار بدون زاویه و بیخطر هستند؛ اما اگر به طور اتفاقی شامپویی خریدید که کنارههای تیز داشت، حتما آن را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
۲- شامپو نباید قطعات ریز جداشونده داشته باشد. اگر شامپوی عروسکی میخرید، به این نکته توجه کنید که در آن خیلی کوچک و قابل جدا شدن نباشد.
۳- داخل برخی شامپوها تیلههای رنگی وجود دارد که برای بچهها جذاب است. مراقب باشید، اگر در این نوع شامپوها قابلیت باز شدن داشته باشد، ممکن است بچهها این تیلهها را ببلعند که موجب خفگی در آنها شود.
۴- موقع حمام کردن کودک، در شامپو را حتما محکم ببندید و اگر شامپو عروسکی است پس از بستن در آن ابتدا خوب بیرون آن را بشویید و بعد به دست کودک بدهید. تا حد ممکن، از اینکه کودکان شامپو را به دهان ببرند، جلوگیری کنید!
گردآوری : پایگاه اینترنتی تکناز