نگرانی جدی از برخورد شهاب سنگ به زمین

مجموعه : علمی
نگرانی جدی از برخورد شهاب سنگ به زمین

سازمان ملل نسبت به برخوردهای احتمالی شهاب سنگها به زمین در دو دهه آتی  ابراز نگرانی کرده است

 

برخوردهای شهاب سنگی به زمین همواره یکی از جذابترین مباحث در جامعه اخترشناسی بوده است اما به نظر می‌رسد این “جذابیت” در حال گذر به مفهومی “نگران کننده” باشد تا آنجا که سازمان ملل از ورود جدی خود به این مقوله خبر داده است.

 

در این زمینه ورود سازمان ملل به این مباحث و هشدار دانشمندان برجسته آن بر اهمیت موضوع افزوده است.

نگرانی جدی از برخورد شهاب سنگ به زمین

به تازگی یکی از دانشمندان برجسته سازمان ملل هشدار داده است، جامعه جهانی باید با همکاری نزدیک خطرات احتمالی ناشی از برخورد شهاب سنگها به زمین را از بین ببرد.

 

اظهارات جدید و بحث برانگیز پروفسور ریچارد گروتر در حالی مطرح شده است که گروهی از کارشناسان علوم فضایی خواستار آن شده اند تلاشهای جدید علمی برای بررسی واکنش لازم درخصوص برخوردهای احتمالی شهاب سنگی به زمین صورت گیرد.

نگرانی جدی از برخورد شهاب سنگ به زمین

در همین حال انجمن کاشفان فضایی «ASE» اعلام کرده است، انجام مأموریتهایی برای دستیابی به درک بهتر از شهاب سنگها به موافقت جهانی نیاز دارد.

 

در همین خصوص قرار است سازمان ملل نیزدر فوریه سال آتی میلادی به بررسی جدی این موضوع بپردازد.

 

در گزارش اخیر انجمن کاشفان فضایی گروهی از دانشمندان و فضانوردان سابق به آمار و ارقام ثبت شده تاریخی اشاره کرده اند تا بر خطر احتمالی برخوردهای شهابسنگی به زمین تأکید شده باشد. بخشی از این یادآوریها شامل برخورد شهاب سنگی در 65 میلیون سال پیش به زمین است که احتمالا موجب از بین رفتن دایناسورها شده بود.

نگرانی جدی از برخورد شهاب سنگ به زمین

از آن گذشته نباید پدیده “تونگاسکا” را نیز فراموش کرد. این برخورد در سال 1908 میلادی موجب از بین رفتن اراضی جنگلی به مساحت 2000 کیلومتر در منطقه سیبری روسیه شده بود.

 

اثری که این برخورد بر سیبری داشته است به اندازه شهر بزرگی همچون نیویورک بوده است.

 

اخترشناسان و کارشناسان علوم فضایی معتقدند برخورد بعدی اصلی با زمین می تواند در 20 سال آینده رقم بخورد.

نگرانی جدی از برخورد شهاب سنگ به زمین

Apophis شهاب سنگی است که گفته می شود در راه زمین است و تجزیه و تحلیلهای صورت گرفته در این زمینه نیز گویای آن است که این برخورد شهاب سنگی به احتمال یک در 45 هزار صورت خواهد گرفت.

 

برخورد Apophis به زمین می تواند به ایجاد انفجاری به قدرت 500 مگاتن منجر شود. این قدرت خیره کننده حداقل 100 برابر قدرتمندتر از برخورد شهاب سنگ یاد شده به منطقه سیبری است که همین حالا 100 سال از آن حادثه می گذرد.

 

در این میان سازمان ملل نگرش جدی به این موضوع دارد. پروفسور گروتر از شورای تأسیسات فناوری و علوم انگلیس که ریاست گروه کاری سازمان ملل در خصوص اشیاء نزدیک به زمین را بر عهده دارد می گوید: این تهدیدات نیازمند توجه جدی است.

نگرانی جدی از برخورد شهاب سنگ به زمین

وی معتقد است:

این رویداد می تواند در یک لحظه روی داده اما شمار قابل توجهی از قربانیان را به همراه داشته باشد. سازمان ملل در ابعاد کلی موافق انجام اقدام ضروری است اگر چه بر روی شکل انجام کار باید بررسیها و صحبتهای زیادی شود.

 

خبرگزاری مهر

پایگاه فرهنگی هنری تکناز

برچسب‌ها: