یک قیچی خوب باید اجسام را بدون هیچگونه مشکلی راحت ببرد و تیزی خود را برای مدت طولانی که آن را داریم حفظ کند.
قیچی با کیفیت دارای سطحی هموار، براق یا جلا داده شده و اتصالی ظریف است.
هنگام بسته شدن قیچی، نوک تیغهها باید کاملا بر روی هم قرار گیرند و کاملا جفت شوند. در این صورت برش میتواند با نوک قیچی هم انجام شود این کار برش را آسان تر انجام میدهد.
نیروی لازم برای بستن قیچی باید به طور یکنواخت و بر کل لبه تیغهها و در تمامی مراحل برش، از هنگام باز کردن قیچی تا بستن کامل آن وارد شود.
اگر از قیچی خوب استفاده شود میتوان مدت زمان طولانیتری استفاده کرد. اما استفاده نابجا و نادرست سبب خراب شدن آن میشود.
گرد و خاک، کرک و قطعات باقیمانده از مواد باید از رو و کناره تیغهها تمیز شود. قیچیها باید در جای خشک نگهداری شوند، به خصوص آنهایی با روکش نیکل، کربن و استیل هستند زیرا سطوح حفاظت نشده این قیچیها در هوای مرطوب آماده زنگ زدن است.
برای استمرار، ماندگاری و راحتی باز و بسته کردن، بهتر است هر چند وقت یک بار پیچ میانی روغن کاری شود.
فقط قیچیهایی که کیفیت بالایی داشته و به یکدیگر پیچ شده باشند، قابل تعمیر هستند.
استفاده بیش از حد از قیچی سبب کند شدن آن میشود، برای سرویس قیچی بهتر است به دنبال افراد با تجربه باشید